12 Νοεμβρίου, δικάζεται το ιδιοκτησιακό του Αποπηγαδιού



ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙΟΥ

Τα παραμύθια που ονειρεύονται μερικοί, ότι οι ιδιοκτησίες μας ανήκουν στο Δημόσιο τελειώνουν την ημέρα αυτή.



Μας ρωτούν: Μα πως λέτε ότι έχετε συμβόλαια και σας έχουν πάρει τις περιουσίες σας. Πράγματι και εμείς γνωρίζοντας ότι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα έχουμε τις ίδιες απορίες. Αν και τα συμβόλαια τα έχουμε μοιράσει πολλές φορές σε συγκεντρώσεις της πρωτοβουλίας πολιτών των χωριών του Αποπηγαδιού, θα τα αναφέρουμε ξανά για τους άπιστους, με σειρά χρονολογίας έκδοσης. Σε όλα αγοραστής είναι ο παππούς μας ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ή ΞΥΡΑΣ:







1) Το με αριθμό 789/3-4-1883 του Συμβολαιογράφου Μιχαήλ Αρχοντάκη με πωλητή τον Γεώργιο Μάρκου Γναφάκη κάτοικο Π. Ρουμάτων μεταγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Κολυμβαρίου τοπογραφημένου εμβαδού 232.708,89 τ.μ.



2) Το με αριθμό 724/14-6-1899 του Συμβολαιογράφου Ιωάννη Γιάνναρη με πωλητές τους αδελφούς Αχμέτ - Χουσεΐν και Μεμίση, και την Μητέρα τους Τζεμιλέ Χατζή Φαφουλοπούλα, κάτοικοι πόλης Χανίων μετεγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Αλικιανού.



3) Το με αριθμό 23504/13-8-1900 του Συμβολαιογράφου Αχμέτ Τολμαδάκη, με πωλητές την ΤΖεμιλέ το γένος Χατζη Φαφουλάκη τον Αχμέτ Τζεμαλάκη και τον Νταούτ Μπεστολάκη, κάτοικοι πόλης Χανίων, μετεγγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακεία Αλικιανού.



Τα δυο παραπάνω συμβόλαια έχουν τοπογραφημένο εμβαδόν 660.472,17 τ.μ. και έχουν συνταχθεί επί ανεξάρτητου κράτους «ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛ|ΤΕΙΑΣ» που είχε Σύνταγμα και Νόμους, ενώθηκε με το Ελληνικό κράτος τον Δεκέμβριο του έτους 1913.  Είχε απελευθερωθεί με την επανάσταση του 1896 από Κρήτες επαναστάτες με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι πωλητές ήταν Κρήτες υπήκοοι και Μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα. Αποχώρησαν από την Κρήτη το έτος 1922 στην ανταλλαγή των πληθυσμών, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.



4) Το με αριθμό 21857/17-5-1914 του Συμβολαιογράφου Νικόλαου Φουντουλάκη με πωλητή τον Κων/νο Σταματάκη κάτοικο Π. Ρουμάτων, μετεγγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Κολυμβαρίου τοπογραφημένου εμβαδού 88.000,57 τ.μ.



5) Το με αριθμό 22510/175-1915 του Συμβολαιογράφου Νικόλαου Φουντουλάκη με πωλητή τον Δημήτριο Ιωάννου Σταματάκη κάτοικο Π. Ρουμάτων, μετεγγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Κολυμβαρίου, τοπογραφημένου εμβαδού 72.558,76 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν του βοσκότοπου είναι 1.053.740,39 τ.μ. ή 1054 Στρέμματα. Από αυτά τα 393 στρέμματα είναι πίσω από την κορυφογραμμή στο πρώην Δήμο Βουκολιών. Ο βοσκότοπος αυτός είναι χορτολιβαδική μορφής και δεν έχει καμία σχέση με δασικά όπως έχει βαφτιστεί, ούτε υπάρχουν κουμαριές και ασπάλαθοι, όπως αναφέρονται στην πράξη Χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Χανίων. Το θέμα όμως αυτό θα το λύσουμε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή επίλυσης δασικών διαφορών, που έχουμε προσφύγει και που Προεδρεύει Πρωτοδίκης.



Έκτος όμως από τα Συμβόλαια, υπάρχει και ανελλιπής διακατοχή που ξεκινά πριν από το έτος 1883. 'Έχει περιφραχτεί κατά 85% από το έτους 1960 που κυκλοφόρησαν τα πρώτα σύρματα περίφραξης. 'Έχουν απεικονιστεί στα τοπογραφικά διαγράμματα έξι (6) σπίτια ερείπια, τρία (3) αλώνια, μία (1) Εκκλησία, ένας στάβλος, καλλιεργημένες εκτάσεις με καστανιές, ηλικίας πλέον των εκατό ετών και αρκετές πεζούλες (αναβαθμίδες) που καλλιεργούσαν δημητριακά.



'Έχουμε αντίγραφα κτηνοτροφικών δηλώσεων που υποβάλλουμε κάθε χρόνο στους Δήμους, και στα Αστυνομικά Τμήματα που ξεκινούν από το έτος 1964 και αναφέρουν τον αριθμό των ζώων, που κατέχουμε, και την περιοχή που βόσκουν.'Έχουμε βεβαιώσεις από την Διεύθυνση Γεωργίας για τις επιδοτήσεις που λαμβάνουμε, από τότε που αυτές ξεκίνησαν.  'Έχουμε βραβευτεί για τα προϊόντα που παράγουμε από την κτηνοτροφία το έτος 1987 από τον τότε Υπουργό Γεωργίας ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΤΤΑΚΗ για την συμβολή μας στην οικονομία της χώρας μας.



Τι άλλα στοιχεία χρειαζόμαστε για να αποδείξουμε ότι ο βοσκότοπος είναι δικός μας;  Εξάλλου στην ΚΡΗΤΗ υπάρχει, ειδικό καθεστώς από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Κρήτη δεν απελευθερώθηκε από κανένα Ελληνικό Στρατό για να τα πάρει λάφυρα, άλλα ενώθηκε με το Ελληνικό κράτος τον Δεκέμβριο του 1913, και ως εκ τούτου, το τεκμήριο κυριότητας ανήκει στους Κρητικούς, και το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να να αποδείξει που τα βρήκε και γιατί δεν υπάρχουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.



Οι αλήτες του ΑΤΤΙΛΑ της Κρήτης, που μας έμαθαν τις χειροπέδες και τις ομαδικές μηνύσεις των είκοσι και τριάντα ατόμων, όπως τις ομαδικές εκτελέσεις των Ναζί, και που μετέτρεψαν το ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ των αγώνων και της ιστορίας, σε μνημείο απάτης και βαρβαρότητας, τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, και προσπαθούν με δόλιο και κρυφό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα παράθυρα των Νόμων, και την βοήθεια του ξεφτιλισμένου κράτους των απατεώνων και μιζαδόρων, να καταστήσουν το Δημόσιο κύριο, με τα προσόντα της έκτακτης χρησικτησίας. Είναι αστείο να πιστεύουν μερικοί που παρέδωσαν τις περιουσίες τους στις πολυεθνικές υπογράφοντας συμφωνητικά αποζημιώσεων, ενώ οι συμβάσεις και η διαχείριση γίνονται από το Δημόσιο, ότι συνεχίζουν να έχουν ιδιοκτησίες. Αυτά θα τα. διαπιστώσουν όταν θα γίνει το κτηματολόγιο. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά.



Θα τελειώσω με μία ιστορία και θα επανέλθω για ενημέρωση μετά την παραλαβή της δικαστικής απόφασης. Καθόμουν στα Χανιά σε ένα καφενείο στέκι και έπινα καφέ, όταν ήλθε κάποιος φίλος από την περιοχή της Κανδάνου, αγωνιστής του Αποπηγαδιού και του δικαίου που από ομιλίες του σε μνημόσυνα πεσόντων αγωνιστών του Αποπηγαδιού, σε απελευθερωτικούς αγώνες, έγινα πιο πλούσιος σε γνώσεις για την ιστορία της περιοχής. Με χαιρέτισε και μου είπε: Είχαμε πάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με την ευκαιρία θέσαμε και το θέμα του Αποπηγαδιού. Όταν το ρώτησα τι σας είπαν, μου απάντησε: Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η σχιζοφρένεια στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θέλω να τους γνωρίσω ότι γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος. “ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ”



Από την πρωτοβουλία πολιτών ΣΠΙΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ, ΦΛΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΠΡΩΝΑ - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ



ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ



Ξέρετε, ΠΟΙΟΣ είναι πίσω από την αρπαγή γης στο Αποπηγάδι...




Ο άλλος, αν είναι ανακατεμένος, είναι απλά ...βοηθός:



Το "κράτος", το χρεωκοπημένο αυτό μόρφωμα, υπάρχει μόνο για δουλειές με το αζημίωτο... Γιατί σκίζονται να εκλεγούν? Για την ...σύνταξη? Ή για να μας σώζουν από την βροχή?