Όταν ο άνθρωπος χάσει την αξιοπρέπειά του χρησιμοποιεί άλλα μέσα: τη ρουφιανιά,το γλύψιμο και την υποταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! Από την Πρωτοβουλία Ενάντια στις Βλαπτικότητες για τα ντροπιαστικά γεγονότα του Σαββάτου στη Μ. Παναγία.

Τελικά οι συμπολίτες των “Πολιτών Αριστοτέλη”, οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα μεταλλωρύχοι, ξαναμίλησαν με το δικό τους εντελώς ιδιαίτερο τρόπο.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση στο διαδύκτιο από το επίσημο φερέφωνο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, τους “Πολίτες Αριστοτέλη”, του κειμένου ”ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΗΣΤΕ Ή ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤ΄ΑΥΓΑ ΣΑΣ…”, οι ας πούμε εργαζόμενοι εφάρμοσαν κατά γράμμα αυτά που τους έμαθε η εταιρεία τους: να απαντάνε με έργα και όχι με λόγια και φλυαρίες όπως τα λαμόγια οι οικολόγοι. Έτσι, μετά την ανακοίνωση και δημοσίευση της Προσωρινής Διαταγής Ε.Δ 308/2012 του Ε΄ τμήματος του ΣΤΕ την Πέμπτη 29/6/12, που αναστέλλει προσωρινά τις υλοτομικές δραστηριότητες στις Σκουριές και υπό την απειλή της άμεσης απόλυσης, ανέλαβαν δράση.


Το λυκόφως των θεών


"Είναι η πιο προφανής ένδειξη για τη φτώχεια στη χώρα μας", γράφει ο αρθρογράφος. Στη Γερμανία υπάρχουν 891 κέντρα που διανέμουν φαγητό κάθε μέρα σε ενάμισι εκατομμύριο φτωχούς. Δεν είναι και λίγα.

 Και αυτή είναι μόνο η στήριξη που παρέχει  η Τράπεζα Τροφίμων της Γερμανίας.Μια εθελοντική οργάνωση που συλλέγει απούλητα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ και εταιρείες τροφίμων και τα διανέμει  δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη.

 200 000 περισσότεροι από πέρυσι. Αυξήθηκε το ποσοστό των οικογενειών με παιδιά και ηλικιωμένους. Ένα ποσοστό ελαφρά χαμηλότερο από το ιταλικό.

         
 Όταν μελετά κανείς τα στατιστικά στοιχεία  για να βγάλει μια συνολικότερη εικόνα της κατάστασης μιας χώρας, είναι καμιά φορά επικίνδυνο από το μερικό να καταλήγει  σε συνολικότερα συμπεράσματα διότι θα μπορούσε  να πέσει έξω.

 Ο αριθμός αυτός δείχνει πως η Μεγάλη Ύφεση επηρεάζει και χώρες πλούσιες όπως η Γερμανία. Και βρισκόμαστε  μόλις στην αρχή. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση.