Κλειστόν μέχρι νεωτέρας


Δεν δίνει άλλη δανειακή ρευστότητα η ΕΚΤ αν η Τρόϊκα δεν πει καλά λόγια... Λαδώνονται στην Tρόϊκα;  Εεεε... καμία ΕΥΔΑΠ, καμία ΕΥΑΘ, και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι έτσι θα το πάνε οι "εταίροι" μας...  Έξω τώρα. Θα πάρουν τα πάντα και πάλι έξω θα βρεθούμε (αν όχι η χώρα από την "Ευρώπη", εμείς από την χώρα).

Σας λέω για "εκκαθάριση εν λειτουργία εδώ και καιρό"... Τι φταίω εγώ εάν δεν το καταλαβαίνετε;


[--->]

Cubanacan: Σύντομη μελέτη της κουβανικής λογοτεχνίας Mέρος Α'


Γράφει ο Απόστολος Θηβαίος
 
Image 
 
Από τον Χοσέ Μάρτι και το όραμα ως τη διάψευση της μετεπαναστικής Κούβας

«Δεν γεννηθήκαμε από αγγέλους ή αγίους,
αλλά από δαιμόνια, βουτηγμένα στο θειάφι.»
Pedro Juan Gutierez


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Με έναν αξιωματικό χαρακτήρα, δίχως καμιά δυνατότητα αμφιβολίας ή αμφισβήτησης δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε την ακόλουθη πρόταση. Η λογοτεχνική παραγωγή ενός τόπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία του. Η παρατήρηση της κοινωνικής φαινομενολογίας, όπως απεικονίζεται από τις πολιτικές διακυμάνσεις και τις μεταβολές στο εσωτερικό μιας εθνικά διαφοροποιούμενης κοινωνίας είναι δυνατόν να παράσχει τα αναγκαία εφόδια, ώστε να ερμηνευθεί η διαμόρφωση των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων ενός πληθυσμού. Εξωτερικοί ή εσωτερικοί παράγοντες, άσχετοι ή άρρηκτα σχετιζόμενοι με τις προβληματικές συνιστώσες μιας εντοπιότητας μπορούν και με βεβαιότητα το πράττουν, να επηρεάσουν κάθε τομέα της ανθρώπινης δράσης. Η οικονομία, ο πολιτισμός, η κοινωνική συνοχή, μορφοποιούνται ως στερεότυπα, εξειδικεύονται, αφού λάβουν μες στους κόλπους τους κάθε δράση, η οποία μπορεί να έχει μια διάσταση εθνική. «Η τέχνη συνιστά ζήτημα αντιστροφής», παραδέχεται ο Γιάννης Ρίτσος μες στην πλούσια εργογραφία του και τούτο το μυθικό απόσταγμα δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια πραγματικότητα. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα, δέκτης ισχυρός των σημείων και των καιρών ενσωματώνει κάθε μεταβολή στον εθνικό ιστό, τον εξετάζει, διαμορφώνει το πόρισμα και τελικά μεταβάλλει αισθητά ή διακριτικά το βάδισμα και τη στόχευσή της, αντίστοιχα με τη δυναμική μιας τάσης. Με τούτο ως γνώμονα, μπορούμε να ερμηνεύσουμε δίχως αναστολές και να θαυμάσουμε σε όλο τους το μέγεθος, εκείνα τα ρεύματα που τάχθηκαν κάποτε στο πλευρό ενός λαού, ή ακόμα τραγούδησαν με θάρρος την αγιότητα μιας παράδοσης, ή πάλι στεκόμενα ως κορυφαίες αντένες, στόχευσαν στην εκτίμηση της αυθεντικότητας εκείνου που καλείται αίσθηση ανθρώπινη και εντάσσει μέσα της κάθε πτυχή, φαντασία ή ρεαλισμό. 


 Διαβάστε περισσότερα »


Επείγον!! Όλοι τώρα στη χαλυβουργία.


Το Κράτος του Μάνεση με τη δικαιοσύνη του και τα ΜΑΤ επιτέθηκε και άνοιξε την Χαλυβουργία.

 Με εισαγγελική εντολή σήμερα το πρωί οι ορδές των πραιτοριανών του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας μάτωσαν στην κυριολεξία την Πύλη του εργοστασίου με τρομοκρατία .συλλήψεις  και  χημικά   

 

 Ο δρόμος προς τον εργασιακό μεσαίωνα περνά στην ολομέτωπη επίθεση των αφεντικών και του κράτους σε όσους παλεύουν και αντιστέκονται. Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα και η αποφασιστικότητα όλης της εργατικής Τάξης να στηρίξουμε των ηρωικό αγώνα των απεργών ΧΑΛΛΎΒΟΥΡΓΩΝ  και να τον γενικεύσουμε με  τόλμη, και αποφασιστικότητα  σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Η τρομοκρατία των αφεντικών και του κράτους δεν θα περάσει.
Όλοι τώρα στη Χαλυβουργία να ανακαταλάβουμε το εργοστάσιο.
Η ΧΑΛΛΥΒΟΥΡΓΙΑ πρέπει να μείνει στα χέρια των απεργών και να νικήσει.



Ινδία: Εργαζόμενοι κατά εταιρείας,διευθυντής προσωπικού κάηκε ζωντανός



  Rage against the Machine at Maruti Suzuki- Από http://gurgaonworkersnews.wordpress.com/gurgaonworkersnews-no8/



Gurgaon (Ινδία) : Ένα ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Suzuki βρέθηκε απανθρακωμένο και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των εργαζομένων και της διεύθυνσης του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Maruti Suzuki, στις εγκαταστάσεις της στο Manesar της Ινδίας.


Ένας μεγάλος αριθμός από τους 3.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο συμμετείχε στις συγκρούσεις, στiις οποίες τραυματίστηκαν και εννέα αστυνομικοί.Α
πό την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίο έχουν αναπτυχθεί γύρω στους 1.200 επιπλέον αστυνομικοί..

Με δήλωση της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι βιαιότητες ξέσπασαν  την Τετάρτη το απόγευμα, όταν ένας εργαζόμενος έδειρε έναν προϊστάμενο.

Ωστόσο, το συνδικάτο των εργαζομένων σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι "απαράδεκτες παρατηρήσεις" από τη μεριά προϊστάμενου σε βάρος ενός εργαζόμενου ήταν αυτές που προκάλεσαν τη βία.


"Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο σήμερα ξεκίνησαν τις βιαιοπραγίες, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στελέχη της επιχείρησης και διευθυντές των γραφείων. Έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 40 διευθυντές και στελέχη, που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι επιτιθέμενοι έβαλαν και φωτιά στο εργοστάσιο και προκάλεσαν καταστροφές", δήλωσε η Maruti .

"Τα γεγονότα  ξεκίνησαν το πρωί όταν ένας εργαζόμενος άρχισε να χτυπά έναν προϊστάμενο. Το σωματείο των εργαζομένων", δεν επέτρεψε στη διεύθυνση του εργοστασίου να λάβει πειθαρχικά μέτρα  σε βάρος του εργαζομένου", δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με ένα τραυματία (έναν ανώτερο υπάλληλο της εταιρείας), που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Gurgaon, "Ηταν μια ορδή εργαζομένων που ήρθαν μέχρι τις σκάλες μεταξύ 6,30 και χθες 7 μ.μ. και άρχισε να μας επιτίθεται στα  γραφεία μας με σιδερολοστούς, εξαρτήματα αυτοκινήτων και σωλήνες φωτιστικών ... χτύπησαν και γυναίκες πάρα πολύ. Εμείς προσπαθήσαμε να προστατευτούμε με τραπέζια, ενώ κάποιοι από εμάς πήδηξαν έξω από τα παράθυρα του πρώτου  ορόφου. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. "

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι εργαζόμενοι εμπόδισαν στελέχη και διευθυντές να φύγουν από το εργοστάσιο μετά τη λήξη της εργασίας τους. Μπλόκαραν τις πύλες εξόδου και κρατούσαν τα στελέχη ομήρους, είπε η εταιρεία.

 

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Ram Meher, με δηλώσεις του την Πέμπτη, κατηγόρησε την εταιρεία για "αντεργατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά". "Η ασφάλεια του εργοστασίου μετά από εντολή της διοίκησης έκλεισε τις πύλες και οι ψευτοπαλλικαράδες επιτέθηκαν βάναυσα στους εργαζόμενους με αιχμηρά όπλα και όπλα", δήλωσε ο Ram Meher.


Η διαχείριση της Maruti ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να επιλύσει το ζήτημα φιλικά και ότι μέλη των ανώτερων διευθυντικών στελεχών συναντήθηκαν με το συνδικάτο. Στη διάρκεια όμως των συνομιλιών, οι εργαζόμενοι φέρεται να επιτέθηκαν στα  ανώτερα  διευθυντικά  στελέχη.
 

Αυτή η εκδοχή αμφισβητήθηκε από το συνδικάτο.Ο  Sarabjeet Singh, γενικός γραμματέας της Ένωσης των Εργαζομένων στη Maruit Suzuki (MSWU), δήλωσε: "Ο προϊστάμενος  έκανε απαράδεκτες παρατηρήσεις σε ένα μόνιμο εργαζόμενο, ο οποίος ανήκει στην κατώτερη κοινωνική κάστα, την κάστα των ανέγγιχτων, των Νταλίτ. Όταν εμείς αντιδράσαμε, μας συμπεριφέρθηκαν απαράδεκτα και απέλυσε τον εργαζόμενο ".

"Στο εργοστάσιο επικρατεί μεγάλη ένταση. Γύρω στους 1.500 εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας μέχρι την Πέμπτη, δεν είχαν φύγει ακόμα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Αν η διοίκηση δεν επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, δεν πιάνουμε δουλειά", είπαν οι εργαζόμενοι.


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο στο εργοστάσιο Manesar στο οποίο παράγεται βασικά το μοντέλο Swift της Σουζούκι. Στο εργοστάσιο την περσινή χρονιά  είχαν γίνει τρία τέτοια επεισόδια με συνολικές απώλειες παραγωγής γύρω στα 83.000 αυτοκίνητα.

Εντωμεταξύ η, αστυνομία της Γκουργκαόν, χθες 19/7,συνέλαβε 88 εργαζόμενους της μονάδας Manesar για τις συγκρούσεις της Τετάρτης.

Χθες,η τιμή της μετοχής της Maruti Suzuki,στο χρηματιστήριο της Βομβάης σημείωσε σημαντική πτώση, κατά 8.74 %.

 


 






 Gurgaon,οι νέες μητροπόλεις :Το παρακμιακό στάδιο του καπιταλισμού σε αντικειμενικοποιημένη μορφή. Φώτο από: http://www.flickr.com/photos/gurgaon_workers_news/
   

 
   






 


 


[--->]     ,       [--->]     ,   [--->]