ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΙΑ!


ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Η ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!
ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

Σφαγιαστικές περικοπές 2 δις ευρώ στον χώρο της Υγείας! Οι ασφαλισμένοι θα επιβαρύνονται πλέον οικονομικά με ποσά που θα φτάνουν έως και το 50% της αξίας των φαρμάκων και των νοσηλίων, ανάλογα με την εισοδηματική τους κατάσταση.

Κούρεμα και στα προνοιακά επιδόματα με την καθιέρωση πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ευρώ, πάνω από το οποίο θα κόβονται οι συγκεκριμένες παροχές, σκέφτεται με πληροφορίες να θέσει επί τάπητος το Υπουργείο Οικονομικών στην προσεχή συνάντησή του με την Τρόικα.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων βρίσκονται πλέον με το κεφάλι στην γκιλοτίνα της εγχώριας και της διεθνούς τρόικας.
 
Το πεσκέσι των περικοπών, σε εφάπαξ, προνοιακά επιδόματα ,συντάξεις, παροχές υγείας ξεπερνάει τα 7 δις ευρώ!!!
 
Φαίνεται να κλείνει λοιπόν το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της τρικομματικής, μνημονιακής συγχορδίας ,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τα μέτρα και πάλι βαραίνουν τις πλάτες των ασθενέστερων εισοδηματικά λαϊκών στρωμάτων.
 
Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών, των 11,5 δις, σηκώνει το υπουργείο Εργασίας (περικοπές 5 δις ευρώ, με τσεκούρι στην 13η και 14η Επικουρική Σύνταξη, 40% περικοπές στο εφάπαξ, καθιέρωση πλαφόν 30.000 για την χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων κλπ).
 
Ακολουθεί στην μαύρη λίστα των περικοπών άλλο ένα υπουργείο ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, το υπουργείο Υγείας, με περικοπές 2 δις στις δαπάνες Υγείας!
Συγκεκριμένα, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που θεωρούν οι θιασώτες των μνημονίων ότι εκτινάσσουν τις δαπάνες , χωρίς ωστόσο να κρίνονται σκευάσματα «πρώτης γραμμής» (όπως είναι για παράδειγμα οι στατίνες και τα σκευάσματα γαστροπροστασίας), αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.
 
Βέβαια πως είναι δυνατόν να κρίνονται δαπάνες στον χώρο της υγείας ως δευτερεύουσες είναι ένα καίριο ερώτημα το οποίο φαίνεται να βρίσκει την απάντησή του στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και λογικές.
 
Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, μέχρι και η ανθρώπινη ζωή!
Προωθείται επίσης η συμμετοχή στα νοσήλια (co-payment). Πρόκειται για μέτρο που ισχύει , εν μέρει, στην Ευρώπη, ωστόσο τα μοντέλα διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό συμμετοχής είναι πάγιο και τη διαφορά την καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συναρτάται από το ύψος των αποδοχών και συνεπώς είναι κλιμακωτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββάτου, στο τραπέζι βρίσκονται και άλλες προτάσεις, όπως:
• Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και των υπηρεσιών σίτισης(!!).
• Οι συγχωνεύσεις ή/και η ενοικίαση νοσοκομειακών δομών, με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενοικίαση μονάδων σε ιδιώτες.
• Η επέκταση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων.
• Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012


Ομπάμα ο Σύριος

 του Pepe Escobar

Το πρακτορείο Ρόιτερ έκανε τεράστια προσπάθεια πριν καταφέρει να δημοσιεύσει ότι πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε εγκρίνει ένα σχέδιο δράσης [1] από το οποίο προκύπτει ότι η CIA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, έπρεπε να στηρίξει τους ένοπλους "αντάρτες", που αγωνίζονται για την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία και ότι τώρα αυτή η υποστήριξη θα πρέπει να ακυρωθεί.

Τώρα, ακόμα και οι πιο απομονωμένοι ψαράδες των νησιών Φίτζι θα μάθουν αυτό το "μυστικό" (για να μην τα ξαναλέμε πως όλη η Λατινική Αμερική γνωρίζει ένα-δύο πραγματάκια  για τα  ταχυδακτυλουργικά της  CIA όταν είναι να ανατρέψει ένα καθεστώς).

Το Ρόιτερ χαρακτηρίζει, προσέχοντας πως το διατυπώνει, αυτή την υποστήριξη ως "περιορισμένη". Αλλά αυτός είναι προφανώς ο κωδικός για "να προστατέψει τα νώτα του."

Στην πραγματικότητα, όποτε η CIA σκέφτεται να εγκαταλείψει ένα σχέδιο χρησιμοποιεί τα μμε και ορισμένες πιστές γραφίδες της, όπως ο David Ignatius της Washington Post. Ήδη από τις 18 Ιουλίου ο Ignatius έχει κάνει επανάληψη το μάθημα του, [2] σύμφωνα με το οποίο "η CIA συνεργάζεται με την αντιπολίτευση της Συρίας εδώ και αρκετές εβδομάδες ακολουθώντας ένα μη θανατηφόρο πρόγραμμα ... Δεκάδες Ισραηλινοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, δρουν στα σύνορα με τη Συρία, κρατώντας ένα χαμηλό προφίλ".

Αλήθεια, τι όμορφη εικόνα. Τι μπορεί να κάνει κανείς στα  σύνορα  με τη Συρία χωρίς να δίνει στόχο; Μάλλον να τραβήξουν καμιά αναμνηστική φωτογραφία, με  νταλικιέρηδες.

Όσο για το "χαμηλό προφίλ" της Μοσάντ, αυτό που γνωρίζουν στο Τελ Αβίβ είναι ότι το Ισραήλ είναι σε θέση να "ελέγξει" το πλήθος των εξτρεμιστών Ουαχαμπιτών, Σαλαφιτο-τζιχαντιστών που ρημάζουν τη Συρία. Ακόμα κι αν αυτό που είμαι έτοιμος να ξεστομίσω, είναι μια προφανής ανοησία, φαίνεται ότι το Ισραήλ κοιμάται με τους ισλαμιστές στο σχολειό της Αλ Κάιντα.

Αυτό σημαίνει ότι ο "όχι και τόσο Ελεύθερος Συριακός στρατός(FSA) " είναι ασφυκτικά πλήρης από αδιάλλακτους Αδελφούς Μουσουλμάνους και σαλαφίτες-τζιχαντιστές που έχουν εισχώρησει στη χώρα, και που ακολουθούν ένα προκαθορισμένο σχέδιο όχι μόνο αυτών που τους χρηματοδοτούν και τους εξοπλίζουν - Σαουδική Αραβία και  Κατάρ - αλλά και του Τελ Αβίβ,πέρα από την Ουάσιγκτον και τα πατενταρισμένα οικόσιτα της, Λονδίνο και Παρίσι. Αυτός,λοιπόν, δεν είναι απλά ένας πόλεμος μέσω αντιπροσώπων - αλλά ένας πόλεμος πολλαπλός, ένας πόλεμος αντιπροσώπων από πολλά κέντρα.


Το τρίγωνο του θανάτου
Η ατζέντα του Τελ Αβίβ είναι σαφής: μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση της Συρίας, ένας στρατός απασχολημένος σε πολλά μέτωπα και σε σύγχυση, που νιώθει να περιβάλλεται από ένα θρησκευτικό μίσος και μια αναπόφευκτη πορεία της χώρας προς τη βαλκανοποίηση. Ο απώτερος στόχος δεν είναι απλά η λιβανοποίηση, αλλά η σομαλοποίηση της Συρίας και των γύρω περιοχών.

Η ατζέντα της Τουρκίας παραμένει απίστευτα σκοτεινή - πέρα από την επιθυμία της, η μετά-Άσαντ  Συρία να αποτελέσει μια ήπια εκδοχή του συστήματος και της πολιτικής του ΑΚΡ (στμ.το κόμμα του Ερντογκάν) της Άγκυρας (κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί).

Όπως λέμε εδώ και μήνες, το ΝΑΤΟ μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην
Iskenderun (Αλεξανδρέττα), στην τουρκική επαρχία της Hathay. Πρόσφατα, διέρρευσε τελικά, η είδηση ​​στο Ρόιτερ για μία "μυστική" βάση υπό τη διοίκηση Τουρκίας, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας στα Άδανα, 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας. Κατά σύμπτωση στα Άδανα βρίσκεται η βάση Incirlik, μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ.Τοπική πηγή των Asia Times εδώ και αρκετές εβδομάδες ,ανέφερε πυρετώδη μεταφορά εμπορευμάτων γύρω από το Incirlik.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ- Σαούντ, προσωπικά, ήταν αυτός που ζήτησε η βάση αυτή να ενταχθεί στο
Incirlik, προς μεγάλη ικανοποίηση της Άγκυρας.

Άγκυρα-Ριάντ-Ντόχα: μιλάμε για ένα τρίγωνο του θανάτου. Ωστόσο, αυτό που κάνει το Κατάρ είναι και πάλι η πολιτική του να "καλύπτει τα νώτα του." Η Τουρκία έχει αναλάβει το πιο βρώμικο μέρος του στρατιωτικού τμήματος της δουλειάς, η CIA καλύπτει τις κινήσεις της και το Κατάρ παίζει το ρόλο του αθώου τουρίστα  που εντελώς τυχαία περνούσε από εκεί και είπε να τραβήξει μια φωτογραφία (ενώ ήταν αυτό που κατεύθυνε όλες τις επιχειρήσεις μέσω της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του).Ετσι, όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές έγιναν όλοι τους κάτι σαν
"μεσάζοντες".

Ο Ομπάμα δεν έχει εγκρίνει τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών-και η CIA δεν επιτρέπεται να εξοπλίσει τους "αντάρτες": αυτή είναι αρμοδιότητα του
"τρίγωνου του θανάτου".

Μια τεράστια  ποσότητα ρωσικών  βλημάτων, που αγοράστηκαν  στη μαύρη αγορά ευθύνονται για τις πρόσφατες σφαγές
"ανταρτών" της Δαμασκού και του Χαλεπίου. Τώραθα δούμε και μία εξίσου τεράστια ποσότητα αντιαρματικών και πυραύλων εδάφους-αέρος  να κατευθύνεται προς τους αντάρτες.Το NBC News αναφέρεται  ήδη σε ένα "δώρο" σχεδόν δύο δωδεκάδων πυραύλων εδάφους-αέρος που παραδόθηκαν στον FSA- μέσω Τουρκίας, φυσικά.

Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δεν πιάνουν αιχμαλώτους. Στην Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κοιτάξει πίσω σε όσα έγιναν στο Αφγανιστάν την μετά τη τζιχάντ περίοδο, πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

 Με την ευκαιρία, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην περιοχή είναι μια επανάληψη όσων έγιναν στο Αφγανιστάν το 1980: η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ παίζουν τώρα το ρόλο του Πακιστάν, ο  FSA το ρόλο των ένδοξων "αγωνιστών της ελευθερίας" Μουτζαχεντίν  και ο Ομπάμα, στο ρόλο του Ρόναλντ Ρήγκαν. Το μόνο στοιχείο που λείπει για να έχουμε ακριβή επανάληψη του ίδιου σεναρίου είναι η έγκριση του Ομπάμα να αποσταλεί ένα " υπόμνημα κοινοποίησης" στις υπηρεσίες πληροφοριών, ώστε να επιτραπεί στην Ουάσιγκτον να στρατιωτικοποιήσει τους αγωνιστές της ελευθερίας και να στείλει ένα σμήνος από μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα βομβαρδιστικά.

Αυτή είναι η συνταγή για μια μεγάλη χολιγουντιανή επιτυχία,εγγυημένη, το  
Blockbuster 2013.

Το Ριάντ, από την πλευρά του, υποχρεώνει το Βασιλιά της Ιορδανίας
Playstation, να  δημιουργήσει μια ζώνη προστασίας στο έδαφός του για τις πάνω από 100 ομάδες που συγκροτούν τον FSA - όπως αποκάλυψε η «Al-Quds Al-Arabi» που χρηματοδοτείται από τους Σαουδάραβες.

Και μάντεψε ποιος έκλεισε τη συμφωνία; Μα ο ίδιος ο πρίγκιπας Μπαντάρ, ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας,που  σήμερα είναι άφαντος και που μπορεί να έχει ή να μην έχει σκοτωθεί σε μια επίθεση πριν από δύο εβδομάδες. (Βλ.
Where is Prince Bandar? Asia Times , 2 Αυγούστου 2012)


Ο απαίσιος Θεριστής κερδίζει πάντα.
Αξίζει να ξαναειπωθεί μέχρις ότου ο θάνατος τους πάρει μακριά σαν θεαματικό μπούμερανγκ φωτιάς με πολύ μακριά γλώσσα.

Η πολιορκία του Χαλεπιού είναι εδώ .Η "μυστική βάση"  του ΝΑΤΟ, που σχηματίστηκε από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου στην Τουρκία μαζί με όλες τις μη ένοπλες οργανώσεις, ενισχύουν ένα πολύ επικίνδυνο μείγμα από ημιαναλφάβητους  ανέργους, και νεαρούς φανατικούς Σύρους σουνίτες, γεννημένοι για να σκοτώνουν λιποτάκτες και εγκληματίες  και σαλαφίτες – τζιχαντιστές από όλο το κόσμο. Το βίντεο συτό [3] παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον
FSA. Και αυτό [4] δείχνει τι είδους "δημοκρατία"  θέλουν.

Οι Σαουδάραβες  Ουαχαμπίτες επιζητούν την εγκαθίδρυση ενός  εξτρεμιστικού σουνιτικού ισλαμικού καθεστώτος στη Συρία – το οποίο θεωρεί τους Χριστιανούς, Αλεβίτες, Δρούζους και Κούρδους, πολίτες τρίτης κατηγορίας (και βασικούς  υποψήφιοιυς για αποκεφαλισμό). Οι εμίρηδες του Κατάρ θέλουν ένα προτεκτοράτο των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα θα πρέπει να συντονίσουν αυτό το (απαίσιο) κανάλι. Ακριβώς επειδή έχουν μπλεχτεί σε ένα πραγματικό πόλεμο που δεν στρέφεται μόνο κατά του Ιράν, αλλά και κατά όλων των σιιτών, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πώς είναι δυνατό να στοιχηματίζουν στη σομαλοποίηση   της Συρίας, όταν δεν συμφωνούν σ’ αυτό οι  Ουαχαμπίτες.

 Ο Χάρος μειδιά σαρκαστικά από τα παρασκήνια.


 
1. Exclusive: Obama authorizes secret US support for Syrian rebels, Reuters, August 1, 2012
2.Looking for a Syrian endgame, Washington Post, July 19, 2012
3. See here.
4. Free Syrian Army issues military-led transition plan, AFP, July 30, 2012

[--->] 




 .............................................................

 Αντιγραφή από το http://angryarab.blogspot.gr/

Ο σεχταρισμός του Ελεύθερου στρατού της Συρίας
 Από τον Akram - που δεν κοιμάται:

«Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό  σταθμό  Al-Arabyia, ο Αλ-Ryiad Assa'ad, ο διοικητής μαριονέτα, του Ελεύθερου στρατού της Συρίας, δήλωσε ότι η πόλη Α
l-Salamyiah είναι υπέρ του καθεστώτος, διότι ''διευκολύνει τη διέλευση των στρατιωτικών ενισχύσεων [του συριακού στρατού] που κατευθύνονται προς το Χαλέπι'' (Αραβικά).

Η Α
l-Salamyiah είναι μια πόλης Ισμαηλιτών (ένα είδος Αλαουιτών) και, αντίθετα από ό, τι ισχυρίζεται  αυτός ο τύπος ,δεν είναι μια πόλη φιλοκαθεστωτικών (αν υποθέσουμε ότι κάποιος έχει το δικαώμα να τσουβαλιάζει όλους τους κατοίκους μιας πόλης ότι είναι υπέρ ή κατά του καθεστώτος), στην οποία, στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα πολύ δραστήριο κίνημα αντιπολίτευσης. Αλλά για τον Ryiad Αλ-Assa'ad και τους ομοίους του, δεν μπορεί να είναι κανείς αντίπαλος του συριακού καθεστώτος, αν δεν είναι Ουαχαμπίτης.

Τι μπορούμε λοιπόν να πούμε για το θέμα αυτό: ότι είναι ένα κάλεσμα για την τέλεση
σφαγής θρησκευτικού χαρακτήρα ?