Αγριεμένος Άραβας ΙΙ



Βρετανικά μέσα ενημέρωσης και Συρία
Ο
Nu`man μου έστειλε αυτό:
"Αν και οι αναφορές περί  θρησκευτικής μισαλλοδοξίας  έχουν ξεπεράσει τα όρια βάζει κάποια ερωτήματα σχετικά με το πως παρουσιάζουν οι Βρετανοί τον πόλεμο στη Συρία:

"Για πόσο ακόμα μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν αποτελούμε μέρος ενός μυστικού πολέμου μέσω τρίτων στη Συρία, καθώς η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι  χρηματοδοτεί τους αντάρτες (‘
Free Syrian Army’) με ειδικό εξοπλισμό για επικοινωνίες, και στρατιώτες των Βρετανικών  Ειδικών Δυνάμεων να τους εκπαιδεύουν στα βόρεια σύνορα στο εσωτερικό της Τουρκίας?...... Αυτή τη φορά υπάρχουν μερικοί  άλλοι παίκτες, αλλά στην ουσία πρόκειται για τον ίδιο παλιό παγκόσμιο πόλεμο - με το Ιράν και τη Ρωσία από τη μία πλευρά και τους Σαουδάραβες,το Κατάρ, τους Βρετανούς, τους Γάλλους  και τους Αμερικανούς από την άλλη ... "


Από το Χαλέπι
" Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με  ειρηνικές διαμαρτυρίες εναντίον του καθεστώτος, αλλά το 90 τοις εκατό είναι τελείως αντίθετοι  με τη χρήση βίας και τη γλώσσα των όπλων", λέει ο ιδιοκτήτης του Τσε Τσε cafe, όπου οι πελάτες καπνίζουν ναργιλέ μετά τη δύση του ήλιου, παρά τους πυροβολισμούς που πέφτουν εκεί κοντά.
Στη χριστιανική συνοικία της Aziziyeh, ο Ηλίας και ο Johnny, και οι δύο στα 38, βρίσκονται σε αδιέξοδο. "Πολλοί από τους αντάρτες είναι ξένοι ισλαμιστές. Τι κάνουν στην πόλη μας; Είμαι σίγουρος ότι το 90 τοις εκατό των πραγματικών κατοίκων  του Χαλεπίου, πλούσιοι  ή φτωχοί, συμμερίζονται την άποψή μου."
"Όλες αυτές οι θυσίες για να ανέβουν στην εξουσία οι ισλαμιστές, οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα; Είναι ανυπόφορο", λέει ο Khaled, ένας φιλελεύθερος δικηγόρος. Ενώ ήταν υπέρ της επανάστασης  από την πρώτη μέρα, τώρα ο Khaled σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα οικογενειακώς. "Αν πέσω στα χέρια του συριακού στρατού θα με βασανίσουν στα σίγουρα. Αλλά η ζωή με αυτούς  τους άλλους είναι βέβαιος θάνατος", λέει. (Ευχαριστώ Basim)




Οι στρατοί της αντιπολίτευσης της Συρίας ενώθηκαν – ή μήπως όχι?
Χθες, η φωνή του πρίγκιπα Salman (Ash-Sharq Al-Awsat - το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικής κίτρινη δημοσιογραφίας στον αραβικό κόσμο), ξεκίνησε με μια ιστορία με κύριο τίτλο την ενοποίηση όλων των συριακών ενόπλων ομάδων. Σήμερα, για πρωτοσέλιδο έχει ένα άρθρο με τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων να επιτίθενται ο ένας τον άλλο. 



Ελεύθερος Συριακός Στρατός και πολιτικά αεροδρόμια
Ο Akram,ο  ανταποκριτής του Angry Arab στη Συρία, μου έστειλε αυτό:

"Όπως και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός μασάει  τα ίδια του τα λόγια. Λίγες ημέρες αφ’ ότου ο Bassam Al-Dada, ο καθυστερημένος πολιτικός σύμβουλος του, ανακοίνωνε ότι τα πολιτικά αεροδρόμια θα πρέπει να θεωρούνται νόμιμοι στρατιωτικοί  στόχοι, έχουμε μια άλλη του επονομαζόμενου
Malik Kurdi , του αναπληρωτή διοικητή του FSA να ακυρώσει τη δήλωση του Dada λέγοντας ότι ο τελευταίος είχε "απαλλαγεί των καθηκόντων του πριν από ένα μήνα".


Φαίνεται όμως πως ηλιθιότητα είναι ένα εγγενές χαρακτηριστικό του FSA και εκδηλώνεται κάθε φορά που αυτή η φοβερή συμμορία προσπαθεί να διορθώσει μία από τις  πολλές ανοησίες της. Κοιτάξτε πώς ο Στρατηγός  Kurdi προσπαθεί να δικαιολογήσει τις απειλές του "έκπτωτου πολιτικού σύμβουλου":

Θα πρέπει να γνωρίζετε  ότι μέσα σε κάθε πολιτικό αεροδρόμιο στη Συρία υπάρχει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο - όπως στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και στο αεροδρόμιο της Λατάκειας.

Ο Στρατηγός Kurdi παρέλειψε να εξηγήσει γιατί το συριακό καθεστώς να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο της Δαμασκού, για να εξαπολύει  επιθέσεις εναντίον των ανταρτών, όταν διαθέτει καλά εξοπλισμένες στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις, όπως η Mezzah και η Dumeir και πολλά ελικοδρόμια όπως το ελικοδρόμιο της  αεροπορικής βάσης Marj Al-Sultan, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση λίγων μόνο χιλιόμετρων μακριά.

Φυσικά, κάθε παιδί ηλικίας πέντε ετών στη Συρία γνωρίζει καλά ότι το αεροδρόμιο της Δαμασκού είναι ένα καθαρά πολιτικό αεροδρόμιο που, για τεχνικούς (μήκος αεροδιαδρόμων, απουσία υπόστεγων και άλλες στάνταρντ υποδομές που απαιτούνται για να λειτουργήσουν  στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη) και για λόγους ασφαλείας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, εκτός κι εάν, για τους αξιωματικούς του FSA, τα λίγα  ξεχαρβαλωμένα  Boeing  της
Syrian Air και τα Airbus  χρησιμοποιούνται για να βομβαρδίσουν  τις συνοικίες που έχουν καταληφθεί από τις συμμορίες του.

Έτσι, ο αστείος Στρατηγός  Malik Kurdi δεν είναι μόνο ψεύτης, αλλά και ηλίθιος. Εκπλαγήκατε; Σας παρακαλώ όχι ... Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των αξιωματικών, που αποφοίτησε από τις στρατιωτικές ακαδημίες του  Μπάαθ, οι οποίοι υποτίθεται  ότι θα ηγούντο του  αγώνα απελευθέρωσης των Υψωμάτων  του Γκολάν. "


Η Γαλλία δηλώνει εντυπωσιασμένη με τον FSA (Ελεύθερος Συριακός Στρατός)
Ο Akram στη Συρία μου έστειλε αυτό:
"Η Γαλλία δηλώνει εντυπωσιασμένη με τον τρόπο που η αντιπολίτευση διοικεί τις  πόλεις που ελέγχει μετά τη συγκρότηση τοπικών επαναστατικών συμβουλίων για την επιβολή του νόμου και της τάξης.
 
Πηγή που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις δήλωσε ότι, στα πλαίσια των προσπαθειών μετάδοσης γνώσεων σε επιλεγμένη ομάδα γάλλων δημοτικών συμβούλων, η  "Ταξιαρχία Al-Tawhid "  (Al-Tawhid Brigade)σχεδιάζει να διοργανώσει μια σειρά μαθημάτων που θα αφορούν μεθόδους τοπικής αυτοδιοίκησης. Και προσθέτει : τεχνικές απαγωγών  και αποκεφαλισμού,θα είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στα μαθήματα  κατάρτισης".




Τρομοκράτες  και βάνδαλοι  του FSA

"Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πηγαίνουν στις δουλειές τους κανονικά, ακόμη και αν ο πόλεμος συνεχίζεται, αν και σε πολλούς, φαίνεται να υποκρύπτεται μια δυσαρέσκεια εναντίον των ανταρτών, κάτω από την επιφάνεια.
"Είναι τρομοκράτες και βάνδαλοι», είπε ένας άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, φοβούμενος τα  αντίποινα
".


ΟΟΣΑ: Στην Ευρώπη μόνο το 13,3% των νέων πτυχιούχων έχει δουλειά



Το πτυχίο, στην Ευρώπη, φαίνεται ότι δεν βοηθάει τους νέους να βρουν μια δουλειά. Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στους νέους που δημοσιεύτηκαν με την ευκαιρία της  διάσκεψης των πολιτικών υποστήριξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ΕΕ, 'Jobs 4 Europe',που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είναι σαφή: τον Απρίλιο του 2012 στην Ευρώπη, μόνο το 13,3% των πτυχιούχων, κάτω από τα 25, είχε μια θέση εργασίας. Ένα στοιχείο που δεν διαφέρει στις χώρες της Ευρωζώνης, όπου κατά μέσο όρο, μόνο το 13,7% των νέων της ίδιας ηλικιακής ομάδας έχει μια δουλειά. 
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας. 
Στην Ελλάδα, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, τον Απρίλιο του 2012, μόνο το 2% των νέων απόφοιτων είχε μια θέση εργασίας, ενώ στη Ιταλία,το 2,7%. Σε χειρότερη ακόμα θέση είναι η Σλοβακία (1,4%) και η Ουγγαρία (1,6%). Αντίθετα, το πτυχίο φαίνεται ότι ανοίγει τις πόρτες του κόσμου της εργασίας στη Δανία και τις Κάτω Χώρες. Τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στις χώρες αυτές δούλευε, αντίστοιχα, το 42,4% και το 45,1% των νέων πτυχιούχων.