Ολάντ: "Η κατάσταση είναι σοβαρή"



Παρίσι - Η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία "είναι σοβαρή" και η τόνωση της ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας είναι οι άμεσοι στόχοι  της  κυβέρνησης. Για να κερδίσει αυτές τις μάχες η κυβέρνηση έχει έτοιμο  ένα σχέδιο ανταγωνιστικότητας  40 δισ. ευρώ.
Αυτά είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τον Ολάντ τρεις είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Γαλλία και Ευρώπη: η επιλογή των σωστών πολιτικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, η" αντιμετώπιση του χρέους" των χωρών και η "ανταγωνιστικότητα".

Από την άποψη αυτή, παρά τις δυσκολίες του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα  Ανταγωνιστικότητας  € 40 δις ευρώ, διάρκειας τριών ετών, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία και τις εξαγωγές. Το "New Deal", αλά γαλλικά, θα αρχίσει να εμφανίζει τα πρώτα αποτελέσματα το επόμενο έτος.

Για να μειωθεί το χρέος των δημόσιων οικονομικών θα πρέπει να βρεθούν 30 δισ. ευρώ το 2013. Αλλά το επόμενο έτος, διαβεβαιώνει ο Σοσιαλιστής ηγέτης, " δεν θα ζητηθεί καμία άλλη θυσία από τους Γάλλους. "Ο ΦΠΑ στα  είδη πρώτης ανάγκης , θα μειωθεί , δεν θα αυξηθεί.