Χαστούκι από Βραζιλία



Διεθνοποίηση (internationalize,διεθνοποίηση,διεθνή εκμετάλλευση,συνδιαχείριση) της Αμαζονίας; Το χρηματιστικό κεφάλαιο των πλούσιων χωρών θα πρέπει να διεθνοποιηθεί. Ας μην επιτρέψουμε στο διεθνές κεφάλαιο να κάψει ολόκληρες χώρες στο όνομα του κέρδους

 

Δήλωση τουCHICO BUARQUE,του υπουργού Παιδείας της Βραζιλίας
 Στη διάρκεια μιας συζήτησης σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ζητήθηκε από τον σημερινό Υπουργό Παιδείας της Βραζιλίας, Cristovao Chico Buarque, η γνώμη του για τη διεθνοποίηση της Αμαζονίας. Κάποιος Αμερικανός από τον ΟΗΕ μετέφερε την ερώτηση, προσθέτοντας ότι αναμένει την απάντηση ενός ανθρωπιστή και όχι ενός Βραζιλιάνου.


Η απάντηση του Cristóvão Buarque ήταν αυτή: Ως Βραζιλιάνος, θα μιλούσα μόνο ενάντια στη διεθνοποίηση της Αμαζονίας. Αν και οι κυβερνήσεις μας δεν αντιμετωπίζουν σωστά αυτή την κληρονομιά, ωστόσο αυτή εξακολουθεί να μας ανήκει. Ως ανθρωπιστής, βλέποντας τον κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος που απειλεί την Αμαζονία, μπορώ να σκεφτώ  τη διεθνοποίηση της, καθώς και όλα τα άλλα, μιας και είναι τόσο σημαντική για την ανθρωπότητα.

Αν η Αμαζονία, από τη σκοπιά μιας ανθρωπιστικής ηθικής, πρέπει να διεθνοποιηθεί, τότε θα πρέπει να διεθνοποιηθούν και τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου. Το πετρέλαιο είναι τόσο σημαντικό για την ευημερία της ανθρωπότητας, όσο η Αμαζονία για το μέλλον μας. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των αποθεμάτων πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να αυξάνουν ή να μειώνουν την εξαγωγή του ή να αυξάνουν και να μειώνουν την τιμή του.

Το ίδιο ισχύει και για το χρηματιστικό κεφάλαιο των πλούσιων χωρών που θα πρέπει να διεθνοποιηθεί. Αν η Αμαζονία είναι μια πηγή πλούτου για όλα τα ανθρώπινα όντα, τότε δεν θα πρέπει να καίγεται μόνο και μόνο επειδή το θέλει κάποιος ιδιοκτήτης ή μια χώρα. Το κάψιμο της Αμαζονία είναι το ίδιο σοβαρό με την ανεργία που προκαλούν οι αυθαίρετες αποφάσεις των παγκόσμιων κερδοσκόπων.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο να κάψει ολόκληρες χώρες για την ευχαρίστηση των κερδοσκόπων.

Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό


Δελτίο Τύπου – Ιερισσός Τώρα

DSC_0060
Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα όπου διαμαρτύρονται για
  1. Την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας
  2. Την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας
  3. Την “εξαφάνιση” δύο συμπολιτών μας
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτηση τους – μεταξύ τους παιδιά και γέροντες -  έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA).
Η αποκορύφωση της τρομοκρατίας ήρθε με την κινηματογραφική “απαγωγή” από την ΕΛ.ΑΣ. δύο συμπολιτών μας το μεσημέρι, των οποίων η τύχη αγνοείται. Δικηγόροι και συγγενείς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πού βρίσκονται.
Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές αλλά χρησιμοποιείται σαν μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στη Β. Χαλκιδική.
Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του Eλληνικού Kοινοβουλίου καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματα μας για τη υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας.
Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου