Ένταση στις Σκουριές

Τελευταία ενημέρωση:
Στην τοποθεσία Καλογερικό, που βρίσκεται κοντά στις Σκουριές, συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της Χαλκιδικής, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασίες που ξεκίνησε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στο δάσος για τη διάνοιξη δρόμων. Αποχώρησαν το μεσημέρι, αφότου έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, πιθανότατα στην εισαγγελία Πολυγύρου, παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας, της εταιρείας, των κατοίκων και του δασαρχείου, με αντικείμενο τις άδειες που απαιτούνται για την εκτέλεση εργασιών στο δάσος. Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα, μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων.
φωτογραφία αρχείου 
  φωτογραφία αρχείου 

  Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για παράνομη υλοτόμηση και επεσήμαναν ότι ζήτησαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας τις σχετικές άδειες, ενώ εκπρόσωπος της «Ελληνικός Χρυσός» τόνισε ότι οι εργασίες είναι νόμιμες. 
«Ο κόσμος ανησυχεί για τον τόπο του, ανησυχεί ότι δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Λαγόντζος, κάτοικος της περιοχής. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, τόνισε στο ΑΜΠΕ πως οι εργασίες που εκτελούνται είναι νόμιμες και ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει τίποτε να αποκρύψει αλλά δικαιώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε όλα τα ζητήματα.
Νωρίτερα, σύμφωνα με αναφορές, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ.  Μετά από την ένταση, οι εργασίες σταμάτησαν.

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες από την Ιερισσό, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση που έγινε τον Φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα, στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων στην Άνω Πόλη. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στην περιοχή.
Πληροφορίες από ΑΜΠΕ



[--->]