Σαμαράς: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν ότι θα κλείσει η ΕΡΤ εδώ και ένα μήνα – Ολο το παρασκήνιο

«Αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, ας τη ρίξουν» είπε σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςαπευθυνόμενος σε υπουργούς, στελέχη και βουλευτές που κάλεσε στο γραφείο του. 


Ολο το παρασκήνιο.
Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς τους Χρύσανθο Λαζαρίδη, Θανάση Μπούρα, Γιώργο Μουρούτη, Σίμο Κεδίκογλου, Βολουδάκη, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκης Βορίδη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ακη Γεροντόπουλο, Κώστας Τασούλας, Λευτέρη Αυγενάκη και Αννα Ασημακοπούλου.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μιλώντας στα στελέχη της ΝΔ υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν εδώ και ένα μήνα ότι θα έπρεπε να γίνουν απολύσεις και ότι αν δεν έβρισκαν από που θα γίνουν θα προχωρούσαν σε κλείσιμο της ΕΡΤ.
Οπως είπε ο πρωθυπουργός κανένα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν κατέθεσε κάποια πρόταση για τις απολύσεις και έτσι ελήφθη η απόφαση για το λουκέτο στο κρατικό κανάλι.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε ότι οι απολύσεις αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση την οποία έχουν υπογράψει και οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ο Ευάγγελος Βενιζέλοςκαι ο Φώτης Κουβέλης.
«Αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, ας την ρίξουν» κατέληξε ο πρωθυπουργός απευθυνόμνενος στα στελέχη της ΝΔ κατά τη διάρκειας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.


[--->]

«Τα λαμόγια μάς τα έφεραν αυτοί»


«Αυτοί κουβάλησαν τους συμβούλους με τα τρελά λεφτά. Και βγαίνει τώρα ο κύριος Κεδίκογλου, πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ που έχει επωφεληθεί σκανδαλωδώς από την ΕΡΤ, να μιλήσει για τους εργαζομένους» λέει η Φούλη Ζαβιτσάνου, μεταφράστρια στο 5ο Πρόγραμμα.



«Το ξεπούλημα της συχνότητας για μένα σημαίνει κουκούλωμα καταστάσεων. Αποβλέπει στη συγκάλυψη αυτών που είχαν εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις. Ανθρωποι που τα φάγανε θα
 μείνουν ατιμώρητοι και οι υποθέσεις τους στο συρτάρι, διότι δεν έγινε διοικητική διερεύνηση 
 των σκανδάλων» λέει ένας μάχιμος διοικητικός υπάλληλος.


 «Η κυβέρνηση περνάει ένα μήνυμα τρομοκρατίας. Εμείς αποτελούμε την "Ιφιγένεια" σε ένα βωμό που θα έχει μεγάλη συνέχεια. Βρεθήκαμε υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για τις σπατάλες στη δημόσια τηλεόραση και τις ρουσφετολογικές προσλήψεις. Η Αγία Παρασκευή όμως δεν είναι μακριά από την Ταξίμ» λέει ο εκπρόσωπος εργαζομένων της ΕΡΤ.

 [--->]

Τεκμηρίωση για τις ανακρίβειες του Σ. Κεδίκογλου για την ΕΡΤ


Γεμάτο ανακρίβειες η ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου που στέλνει στην ανεργία τους 2.656 υπαλλήλους της ΕΡΤ.

1.Ο Σ. Κεδίκογλου είπε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για “ιερές αγελάδες” […] Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θυλάκους αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».
Η ΕΡΤ δεν είναι «ιερή αγελάδα». Το Μάιο το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η ΕΡΤ έχει πλεόνασμα 40,97 εκατ. ευρώ και συνεισφέρει με το 50% των εσόδων της ή 129 εκ. ευρώ στο χρέος. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις των υπολοίπων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ καθώς μετά το 2010 και η ΕΡΤ εντάχθηκε στις ΔΕΚΟ.


2. Για «την ΕΡΤ οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκ. ευρώ τον χρόνο!».
Το «χαράτσι για την ΕΡΤ είναι μόλις 4,25 ευρώ το μήνα! Από αυτά τα χρήματα το 25% πάει για την ΛΑΓΗΕ [Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας]. Δηλαδή στην ουσία από τα 300 εκ. τα 75 εκ. εκατ. πηγαίνουν στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), άλλα 40 εκατ. στο υπουργείο Οικονομικών υπέρ του βασικού μετόχου, ενώ πηγαίνει και διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων στον ΦΠΑ. Και η νέα τηλεόραση, όμως, που θα ιδρύσει η συγκυβέρνησης προβλέπει [άρθρο 6 του νόμου που κατέθεσαν] ότι θα έχει «έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας».

3. «Έχει τριπλάσιο έως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο έως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: σχεδόν τη μισή και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί από όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι».

Το κόστος της ΕΡΤ αφορούσε συνολικά 2.907 εργαζομένους, τρία πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, δύο δορυφορικά, πέντε κεντρικούς ραδιοσταθμούς, 19 περιφερειακούς, 35 σταθμούς εκπομπής. Παράλληλα είχε και τα Μουσικά Σύνολα. Να σημειωθεί ότι κάλυπτε όλες τις εκδηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και όλων των κομμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό δίνοντας «δωρεάν» την εικόνα [το γνωστό pool].

Όσον αφορά την τηλεθέαση μόνο η ΝΕΤ είχε τον περασμένο Ιούνιο 9,5% και είχε βγει πρώτη, μαζί με το Mega, στην ενημέρωση για τις εκλογές. Μέσα σε ένα χρόνο και μετά την απαξίωση από την συγκυβέρνηση κατρακύλησε στο 4,5%. Και πάλι η τηλεθέαση της ΕΡΤ θα πρέπει να υπολογίζεται αθροιστικά και για τα τρία κανάλια [ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3].

θρασύτατος ψεύτης

 Αντ. Σαμαράς: Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε χθες
«Τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει»

Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.
«Η Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί παντού αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως «τώρα υπάρχει η πολιτική βούληση να αλλάξουν όλα αυτά».


Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.
 
Η ανακοίνωση
Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;
Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.
Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.
Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.



πηγή Ναυτεμπορική

[--->]