επίσκεψη - παρωδία

 Η φωνή των υπαλλήλων του  Γ.Ν.Δ.Α. " Η Αγία Βαρβάρα "

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χαϊδάρι, 19/7/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.


Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.


Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.


Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.


ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας.




Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

νέος συναγερμός

Οι στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων στη Συρία προβληματίζουν τον Ερντογάν



Στη βόρεια Συρία, το Κουρδικο αντάρτικο συντρίβει τους εισβολείς της Τζιχάντ που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Η στρατηγική της αποσταθεροποίησης της Συρίας, μπούμερανγκ για την Άγκυρα;

Πηγή: TMNews

Erdogan minaccia i curdi, sale la tensione Από σήμερα, στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας κυματίζει η σημαία των Κούρδων αυτονομιστών, αφού οι πολιτοφύλακες του κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ο βραχίονας του συριακού ΡΚΚ) κατέλαβαν την πόλη Ras al-Ayinαπό που κατείχαν οι ισλαμιστές του Μετώπου αl-Nusra, παρακλάδι της Αλ-Κάιντα. Και πολύ γλήγορα οι Κούρδοι της Συρίας θα είναι σε θέση να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους από τη Δαμασκό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Μια προοπτική που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση Ερντογάν η οποία από το Μάιο έχει ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία, με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μήπως δοθεί ένα  τέλος σε μια αιματηρή σύγκρουση που από το 1984 έχει προκαλέσει πάνω από 40 χιλιάδες νεκρούς. "Το PYD στη Συρία προχωράει στην ίδρυση ενός κράτους", γράφει η εφημερίδα Milliyet. Σύμφωνα με την Turkiye, όμως, οι Κούρδοι "πιέζουν το γκάζι για τη δημιουργία μιας αυτόνομης περιοχής στο βόρειο τμήμα της χώρας" και σε λίγες μέρες "θα κηρύξουν την αυτονομία."

 Οι κουρδικές ένοπλες ομάδες που ελέγχουν τη βόρειο-ανατολική Συρίας, μια περιοχή στην πράξη ανεξάρτητη από την κεντρική κυβέρνηση εδώ και περίπου ένα χρόνο, θέλουν να δημιουργήσουν τώρα ανεξάρτητα θεσμικά όργανα. Σχετικά με τις προθέσεις του PYD και των κουρδικών κοινοτήτων στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Δυτικού Κουρδιστάν Shirzad Al-Yazidi είπε ότι το σχέδιό τους περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας προσωρινής διοίκησης μέσα σε διάστημα τριών μηνών και εκλογές μέσα σε έξι μήνες.[*]

Νέα αγωγή της οικογένειας Μελισσανίδη κατά του UNFOLLOW

Το μήλο κάτω από τη μηλιά. Ο Γιώργος  Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, αποφάσισε να μας κάνει αγωγή για το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στο 16ο τεύχος του UNFOLLOW, σχετικά με την Aegean Power και τις παράδοξες αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
 
Ο Γιώργος Μελισσανίδης ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ από τον συντάκτη του ρεπορτάζ και υπεύθυνο έκδοσης του UNFOLLOW Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και επιθυμεί και έναν χρόνο φυλάκισής του για παραδειγματισμό.

Το σκεπτικό της αγωγής περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι ο Γιώργος Μελισσανίδης αναληθώς ταυτίζεται με την Aegean Power και στη συνέχεια σπάει κάθε όριο λογικής αποδεχόμενος ότι αποχώρησε από την εταιρεία, με την οποία κατά τα λεγόμενα του δεν ταυτίζεται, τον Ιούλιο του 2011.

Επίσης παραπονιέται που το ρεπορτάζ βγήκε στο εξώφυλλό μας λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό του Πάσχα, προσπαθώντας, κατά τον κ. Μελισσανίδη, να επηρεάσει τους... πιστούς.
Αν και η αγωγή του υιού καθυστέρησε σχεδόν τέσσερις μήνες, τον συγχωρούμε, μιας και από τις 6 Απριλίου 2013, και με αφορμή την αγωγή του πατρός Μελισσανίδη, του είχαμε προτείνει να μας μηνύσει για το ρεπορτάζ μας. Η αγωγή που έφτασε στα γραφεία του UNFOLLOW είναι 61 σελίδες, οπότε καταννοούμε τον φόρτο εργασίας που απαιτήθηκε για να συνταχθεί.

Όσες αγωγές κι αν μας κάνει η οικογένεια Μελισσανίδη, αλλά και όποιος άλλος το επιθυμεί, εμείς θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε εκ νέου: Οι αγωγές δεν μας πτοούν. Δεν μας εξοντώνουν. Μας επιβεβαιώνουν ότι κάτι κάνουμε καλά. Και σίγουρα το ότι κάποιος κάνει αγωγή δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο ούτε ότι θα την κερδίσει.

Πριν πάμε να κάνουμε τον τελικό λογαριασμό, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μας κάνει αγωγή και για το ρεπορτάζ μας στο UNFOLLOW τεύχος 17. Σε περίπτωση που του έχει διαφύγει, ήταν το ρεπορτάζ με τίτλο «Μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου ο Δημήτρης Μελισσανίδης».

Ενημερώνουμε, τέλος, ότι η ταρίφα της αγωγής εναντίον μας έχει πλέον ανέβει στο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Πεντακόσιες λοιπόν χιλιάδες η πρώτη αγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη συν ένα εκατομμύριο η αγωγή του Γιώργου Μελισσανίδη μας κάνουν ενάμιση. Κι άλλο ενάμιση η νέα αγωγή που προτείνουμε; Μας κάνουν τρία. Συμβολικός αριθμός. Ας έρθουν να τα πάρουν.

UNFOLLOW




ΥΓ1: Θα υπάρξουν βέβαια κι άλλες ευκαιρίες. Αγαπητέ κ. Μελισσανίδη (πρεσβύτερε), μην ξεχνάτε παρακαλούμε και την μήνυση που σας έχουμε κάνει για τις απειλές που δεχτήκαμε κατά της ζωής μας, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ μας για το λαθρεμπόριο πετρελαίου στο UNFOLLOW 14. Η δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα την ξεχάσει.
ΥΓ1: Καθόλου δεν θέλουμε να πιστέψουμε, αγαπητή οικογένεια Μελισσανίδη, ότι η «Ομάδα Αλήθειας», ο Γιώργος Μουρούτης και ο δικηγόρος σας Φαήλος Κρανιδιώτης, φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού και πλέον μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σας έκαναν λαγό να μας κυνηγάτε, επειδή η ομάδα «επικοινωνίας» του κ. Σαμαρά τα βρήκε σκούρα με τα συνεχή ρεπορτάζ του UNFOLLOW για τον πρωθυπουργό και το ακροδεξιό περιβάλλον του.

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια για το τι συνέβη στην Aegean Power μπορεί να διαβάσει ολόκληρη την επίμαχη έρευνα: «Aegean Power / Hellas Power: Οι συνέταιροι Β. Μηλιώνης & Γ. Μελισσανίδης και ο ρόλος της ΡΑΕ».