Εφυγε από κοντά μας η Αλίντα Δημητρίου

 
Σε ηλικία 78 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Ιουλίου στην Αθήνα, η σκηνοθέτρια Αλίντα Δημητρίου. Σημαντική καλλιτέχνιδα του αριστερού χώρου, γνωστή για την συνέπεια και την πολιτική άποψή της, η Αλίντα διέπρεψε στον χώρο του ντοκιμαντέρ, έκανε σημαντική έρευνα και παρουσίασε πτυχές της ελληνικής ιστορίας που διαφορετικά θα έμεναν θαμμένες.. 

Είναι λάθος να θεωρείται η Γερμανία νικήτρια χώρα



O Hans-Werner Sinn συνοψίζει στους Financial Times αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως " κύκλο του Frenkel" (ή το ειδύλλιο κέντρου-περιφέρειας),υποστηρίζει όμως ότι είναι λάθος να λέμε ότι η Γερμανία ως χώρα νίκησε (αν και  γνωρίζουμε ότι κάποιες χώρες βγήκαν χαμένες και φυσικά κάποιος κερδίζει από αυτό).Αυτό που προτείνει είναι η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης σε ένα σύστημα πιο κοντά στο παλιό Bretton Woods:

Μια ξεχασμένη επιστολή *



                                                                                                                 Λονδίνο,8 Μαρτίου 1881
Αγαπητή πολίτης,
 
Μια νευρασθένεια που με ταλαιπωρεί κατά περιόδους τα τελευταία δέκα χρόνια με εμπόδισε να απαντήσω έγκαιρα στην επιστολή σας της 18ης Φεβρουαρίου. Λυπάμαι που δεν μπορώ να δώσω λεπτομερή ανάλυση, για δημοσίευση, του ερωτήματος που μου κάνατε την τιμή να μου υποβάλλεται. Ήδη εδώ και μήνες, υποσχέθηκα ένα κείμενο για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή της Αγίας Πετρούπολης. Εντούτοις, ελπίζω, ότι λίγες αράδες θα είναι αρκετές για να μη σας μείνει καμία αμφιβολία για το πως παρεξηγήθηκε η λεγόμενη  θεωρία μου.

Ο δεύτερος "θάνατος" του 24χρονου ομογενούς

 

 
Το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας απάλλαξε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι τον Μάιο του 2008 ξυλοκόπησαν 24χρονο φοιτητή της Αρχιτεκτονικής, ομογενή από την Τασκένδη.

Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή παρά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είδε τους αστυνομικούς να χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι τον άτυχο νέο μέχρι να καταρρεύσει, ενώ δεν έλαβε υπόψη βίντεο που είχε τραβήξει περίοικος.

 Συγκλονισμένος ο πατέρας του 24χρονου φοιτητή, που είναι καθηγητής ψυχοφυσιολογίας, δήλωσε στην "Αυγή" ότι δεν περίμενε την απόφαση αυτή και με εμφανή πικρία τόνισε: "Η κοινωνία πρέπει να ξέρει ότι η ζωή των ανθρώπων βρίσκεται σε χέρια αστυνομικών, που έχουν μάθει να σκοτώνουν και να μην έχουν ευθύνη". Για καθεστώς ατιμωρησίας των αστυνομικών κάνει λόγο η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ.






  [--->]

Πώς μεθοδεύεται και κατασκευάζεται η συναίνεση της κοινής γνώμης στις απολύσεις καθηγητών


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στοχοποίηση των εκπαιδευτικών

Είναι γνωστό ότι η προπαγάνδα και η εξαπάτηση είναι η εμπροσθοφυλακή του πολέμου. Πώς μεθοδεύεται και κατασκευάζεται η συναίνεση της κοινής γνώμης στις απολύσεις καθηγητών.