ΟΙΕΛΕ: "Υπάλληλοι της Γ' ΔΕ Δ/Νσης Αθήνας πλαστογραφούν τα στοιχεία της απεργίας σε συνεργασία με τους σχολάρχες"

 
Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μαζί με εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτηρίων «Θ. Παπαχαραλάμπους» που επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί την εν λόγω Διεύθυνση διαπίστωσαν την παραποίηση των στοιχείων για τη συμμετοχή ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργία.




Η περίφημη Διεύθυνση ΔΕ Γ’ Αθήνας που δεν είχε διστάσει να εγκρίνει, παραβαίνοντας ακόμη και εντολή του τότε υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου,  παράνομους τίτλους σπουδών ιδιωτικού σχολείου που λειτουργούσε με μη νόμιμο προσωπικό, προέβη σε μια ακόμη πράξη πρόκλησης για να προστατέψει σχολάρχες. «Μηδένισε» το ποσοστό της απεργίας στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Παπαχαραλάμπους, στο οποίο υπηρετούν 14 εκπαιδευτικοί (το 60% του εκπαιδευτικού προσωπικού) οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, και συμμετέχουν και στην απεργία. (Ανάλογες μεθόδους για να «εξαφανίσουν» τον αριθμό απεργούντων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολούθησαν δυστυχώς κι άλλες διευθύνσεις εκπαίδευσης σε αγαστή συνεργασία με τους σχολάρχες). 

Επιπλέον, κάνει τα στραβά μάτια σε εικονική ανανέωση άδειας (η οποία στην ουσία είναι μεταβίβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ουδεμία απόλυση εκπαιδευτικού μπορεί να γίνει σύμφωνα με το ν. 682/77) του εν λόγω σχολείου για να απολυθούν οι σε επίσχεση ευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί, υπογράφοντας ταυτόχρονα παράνομα διοριστήρια των αντικαταστατών τους!!


Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μαζί με εκπαιδευτικούς των   εκπαιδευτηρίων «Θ. Παπαχαραλάμπους» που επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί την εν λόγω Διεύθυνση διαπίστωσαν την παραποίηση των στοιχείων για τη συμμετοχή ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργία.
 Όταν ζητήθηκαν από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας  διευκρινίσεις για τον τρόπο συλλογής των στοιχείων, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης, λειτουργώντας ως γραμματείες των ιδιωτικών σχολείων, με σκαιότατο τρόπο αρνήθηκαν, παραβιάζοντας έτσι την εκπαιδευτική νομοθεσία. Το κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μετά και από αυτή τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της διεύθυνσης προέβη σε κατάληψη των γραφείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ 


[--->]