Κρήτη: Οι εργοδότες ξυλοφόρτωσαν τους μετανάστες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα θύματα

 

Δύο κτηνοτρόφους από την περιοχή της Μεσαράς αναζητεί τις τελευταίες ώρες η αστυνομία, ως δράστες του άγριου ξυλοδαρμού 5 μεταναστών, τους οποίους είχαν στη δούλεψη τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα των 5 Πακιστανών δεν πήγε την Τρίτη στο ...μεροκάματο , με αφορμή θρησκευτική τους αργία αλλά και για το γεγονός ότι οι εργοδότες τους τους χρωστούσαν αρκετά χρήματα. Η απουσία τους όμως φαίνεται να εξόργισε τους δύο κτηνοτρόφους, πατέρα και γιο, οι οποίοι και τους αναζήτησαν, τους εντόπισαν και άρχισαν να τους χτυπούν όπου έβρισκαν.
 
Αποτέλεσμα ήταν οι μετανάστες να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, απ' όπου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία για το περιστατικό.Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο Κ.Υ συνέλαβαν και τους 5, καθώς διαμένουν... παράνομα στη χώρα.
 
Όσο για τους δύο κτηνοτρόφους, που έσπευσαν να εξαφανιστούν, οι διωκτικές αρχές πραγματοποίησαν και επιχείρηση στα ποιμνιοστάσια τους, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.
 
cretalive.gr
[--->]

Σχόλιο: Μπας και γίνει κανα λάθος και πιάσετε (παραδοθούν) τους δράστες  ΠΡΙΝ ξαποστείλετε τα θύματα στην Αθήνα για τα περαιτέρω ... Ανθρώποι είμαστε λάθη κάνουμε

100 θέσεις για την κρίση [3]



  του Vladimiro Giacche



61. Ένας δεύτερος λόγος,είναι πολύ πιο συγκεκριμένος, και εκφράζεται από τα συμφέροντα των επιχειρήσεων οι οποίες, ελλείψει κοινών κανόνων φορολόγησης ( δηλαδή ελάχιστα επίπεδα φορολόγησης και ενιαίους φορολογικούς συντελεστές στα διάφορα κράτη της Ένωσης ), κατάφεραν να τύχουν ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος,με την ίδρυση ή τη μετακίνηση υποκαταστημάτων τους σε χώρες όπου οι φόροι ήταν λιγότεροι (όπως η Ιρλανδία, όπου ο φορολογικός συντελεστής παραμένει στο 12,5 % ) . 
Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε μείωση του ανταγωνισμού μεταξύ των φορολογικών συστημάτων και στην πτωτική τάση του μέσου όρου φορολόγησης των επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα ( σε ορισμένες περιπτώσεις με τη μορφή χαμηλότερων συντελεστών από ό, τι στο παρελθόν και σε άλλες - όπως στην Ιταλία και την Ελλάδα – σε μια ευρείας κλίμακας και ανεκτή φοροδιαφυγή).  Η προφανής συνέπεια – επειδή οι περιορισμοί του Μάαστριχτ επέιβάλουν χαμηλά ελλείμματα - ήταν το βάρος της φορολογικής επιβάρυνσης να το φορτωθούν τα φυσικά πρόσωπα ( και κυρίως οι εργαζόμενοι) και να υπάρξει μία προοδευτική μείωση των κοινωνικών παροχών που χορηγεί το Δημόσιο.
 
62 . Ένας άλλος σημαντικός τομέας όπου ο μηχανισμός των ομόφωνων αποφάσεων επέτρεψε την μη εναρμόνιση των νομοθεσιών είναι ο τομέας της απασχόλησης και των κοινωνικών πολιτικών. Στάνταρντ προστασίας, επίπεδα μισθών, κατώτεροι μισθοί : όλα αυτά δεν κοινοτικοποιήθηκαν , αλλά διατηρηθήκαν σε εθνικό επίπεδο προκαλώντας, και στην περίπτωση αυτή, έναν ανταγωνισμό προς τα κάτω.