«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΛΘΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»

(Πέμ. 7/11/13-09:15)

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας της θέσης του: «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη»! Οριστική αυλαία στην περυσινή προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ» και αντικατάστασή της από την καινούργια θεμελιακή τοποθέτηση του αρχηγού του κόμματος «η Ελλάδα δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη».
Πλήρης ανατροπή. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρηματολογεί: «Σήμερα η Ευρωζώνη υπάρχει... Εχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run (σ.σ. μαζική απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες), πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων» τόνισε.

Συλλαλητήριο στις 4μμ

Ήδη όπως έχει γνωστό, χώροι εργαζομένων έχουν στείλει κόσμο στην ΕΡΤ, άλλοι έχουν σε εξέλιξη διαδικασίες, όπου θα λάβουν σχετικές αποφάσεις. 

Παράλληλα, η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Η ίδια ώρα έχει ήδη μπει στις ατζέντες των συνδικάτων και αναμένονται αποφάσεις, τις επόμενες ώρες.

[--->]

Ελεύθεροι και οι άλλοι δύο αγωνιστές

Αποφυλακίστηκαν σήμερα, ο Γιάννης Σταθώρης και ο Δημήτρης Ιωάννου, κάτοικοι Ιερισσού, προφυλακισμένοι από τον Ιούλιο για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Προφυλακισμένοι άδικα επί τρισήμιση μήνες, χωρίς καμμία ένδειξη ενοχής και χωρίς να είναι ύποπτοι φυγής. Αλλά για έναν πολύ σοβαρό “πολιτικό” λόγο: να τρομοκρατηθεί το κίνημα ενάντια στην καταστροφή του τόπου, να φοβηθούμε, να σωπάσουμε και να πάψουμε ν’αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Δεν το πέτυχαν. Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελίας ήταν ομόφωνη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο Γιάννης κι ο Δημήτρης είναι ξανά στην αγκαλιά των δικών τους και στην αγκαλιά όλου του χωριού που κλαίει από χαρά.


ύπνος βαθύς