Η γαλλική Ουμανιτέ αποκαλύπτει : Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται την αποτυχία ενός δόγματος



Η γαλλική εφημερίδα Ουμανιτέ αποκαλύπτει την ύπαρξη  μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας  σε όλη την ευρωζώνη: πρόκειται για το τέλος ενός δόγματος ή για τον προαυλισμό των καταδικασμένων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο "λαϊκισμός" και η αυξανόμενη δυσφορία;

Σε μη δημοσιευμένο έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα Ουμανιτέ , ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας στις χώρες της ζώνης του ευρώ : μόνο εξ αιτίας αυτών των πολιτικών η Γαλλία έχει χάσει 5 μονάδες ανάπτυξης .
Πρόκειται για μια έκθεση για την οποία ο Τύπος δεν έχει κάνει την οποιαδήποτε αναφορά , ή σχεδόν .


Αγώνας δρόμου προς την υποτίμηση



Ένα σκληρό νόμισμα με υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία θεωρείται, γενικά ,ως ένα σημάδι οικονομικής ανωτερότητας ενώ τα λεγόμενα μαλακά νομίσματα είναι οι μεγάλοι χαμένοι της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο , ο κανόνας αυτός φαίνεται ότι τώρα έχει χάσει την αξιοπιστία του . Παντού στον κόσμο υπάρχουν πολλοί που φοβούνται ότι το δικό τους νόμισμα θα μπορούσε να γίνει πάρα πολύ ισχυρό . 
Στην Ελβετία , η κεντρική τράπεζα παρενέβη για να υποτιμήσει το φράγκο έναντι του ευρώ .

Τα υπόθετα του Άδωνι


Του Κώστα Βαξεβάνη

Θα μπορούσε κάποιος χαριτολογώντας να πει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, είναι ο βασικότερος αβανταδόρος της φαρμακοβιομηχανίας, αφού σε λίγο καιρό, αν συνεχίσει την πολιτική του, γιατροί, νοσηλευτές, παραΪατρικό προσωπικό και σίγουρα ασθενείς, θα πρέπει να πάρουν χάπια για να τον αντέξουν. Αλλά και να μην έχεις σχέση με όλα αυτά, αρκεί να τον ακούσεις σε κάποια από τις δεκάδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, για να αποκτήσεις σχέση με σκευάσματα, τουλάχιστον αυτά που αφορούν την πίεση.