τo Comme back

“Σκυλιά! Θέλετε να ζήσετε για πάντα;” *


 Αρον το φορείον και… περιπάτει!
 Πέταξαν από το Λαϊκό οροθετικό επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια - Μιλάει στην «Εφ.Συν.» η μητέρα ασθενούς - Διακόσια κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού - Φέτος έχουν καταργηθεί 1.200 κρεβάτια από τα νοσοκομεία .
      
Τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργούν οι περικοπές στη δημόσια υγεία φέρνει στην επιφάνεια η μαρτυρία στην «Εφ.Συν.» μητέρας οροθετικού, που νοσηλεύτηκε πρόσφατα στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Λαϊκού Νοσοκομείου κι εκδιώχθηκε άρον άρον μαζί με όλους τους νοσηλευόμενους στον θάλαμο λόγω της έλλειψης κλινών, αλλά και σε μια προφανή επίδειξη κοινωνικού ρατσισμού.

Το σχέδιο των μνημονιακών πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας έχει αποτέλεσμα το κλείσιμο 1.200 κρεβατιών φέτος. Ο σημερινός υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, προς το παρόν, αφού έχει περιλάβει στο ψαλίδισμα μόνο το λεκανοπέδιο, έχει κλείσει 600 κρεβάτια καταργώντας πέντε νοσοκομεία της Αττικής: «Αγία Βαρβάρα», «Αμαλία Φλέμιγκ», Πατησίων, Πολυκλινική και Σπηλιοπούλειο «Η Αγία Ελένη».

Tα 600 αυτά κρεβάτια προστίθενται σε ακόμα 600 που διαγράφηκαν από τον χάρτη της υγείας τη χρονιά αυτή, από τον προκάτοχό του, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με το κλείσιμο τεσσάρων θεραπευτηρίων του ΙΚΑ. Σύνολο 1.200 λιγότερα κρεβάτια για τον Ελληνα πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώνει όλο και περισσότερο ή φοβάται να πλησιάσει το ΕΣΥ αν είναι άνεργος ή ανασφάλιστος.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ των Αφροδίτης Τζιαντζή, Ντάνι Βέργου στις σελίδες 42-43 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί




*  http://pergadi.blogspot.gr/2013/08/blog-post_27.html