Το ναυάγιο του Λιμενικού Σώματος



Το Λιμενικό Σώμα έχει ως αποστολή την αστυνόμευση των ακτών και της θάλασσας και την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται. Από την παροχή της βοήθειας εξαιρούνται όσοι προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα. Η εξαίρεση αυτή βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εκφρασμένη πρόθεση και επιθυμία του πρωθυπουργού, να "ανακαταλάβει τις πόλεις και τη χώρα από τους μετανάστες". 

Σημειώστε ότι ανάμεσα στους μετανάστες αυτούς, βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι στη χώρα τους κινδύνευαν, είτε από πόλεμο (Σύροι), είτε από εμφύλιο πόλεμο (Ιράκ, Αφγανιστάν), είτε λόγω των θρησκευτικών ή σεξουαλικών προτιμήσεών τους (οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες). Προ παγκοσμιοποίησης, αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνταν πρόσφυγες. Πλέον θεωρούνται διεθνώς λαθρομετανάστες.

Το Λιμενικό Σώμα τους αντιμετωπίζει ως κάτι πολύ κακό, που πρέπει να εξοντωθεί. Και ακολουθώντας τις οδηγίες, ή τους οδηγούν πίσω στα τουρκικά παράλια ή τους σκοτώνουν. Ναι, πρόκειται για στυγνή δολοφονία κατά συρροή. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων του Φαρμακονησίου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, είναι ενδεικτικές: Το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους, κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Το γεγονός ότι τις έρευνες για το συμβάν τις διεξάγει το ΛΣ, δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το αποτέλεσμα.

Το ΛΣ βεβαίως και ως συνήθως, ψεύδεται ασυστόλως. Οι Λιμενικοί ισχυρίζονται ότι οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο μαζεύτηκαν στη μία πλευρά του σκάφους, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει. 

Αυτή είναι η πολλοστή φορά που το ΛΣ υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Στο πλήρωμα του σκάφους του ΛΣ, εύχομαι να βρεθούν αυτοί και τα παιδιά τους στην ίδια θέση με τα θύματα του Φαρμακονησίου. Και με την πολιτική που ακολουθούν οι εντολείς τους, αυτό είναι πλέον πολύ πιθανό.