Ψιτ!! Σας έχουν καταγράψει κάμερες


Επεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με επεισόδια και τραυματισμούς. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ένας αλλοδαπός. «Γλίστρησε κι έπεσε» έλεγαν διμοιρίτες σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις.


Σοβαρά τραυματισμένος από χτυπήματα των ΜΑΤ είναι ένας αλλοδαπός, σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας. Τέσσερις με πέντε άνδρες των ΜΑΤ τον συνέλαβαν στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εν μέσω δακρυγόνων. Του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν ανελέητα και τον έσυραν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Εκεί ένας αστυνομικός φώναξε: «Έχασε τις αισθήσεις του. Βγάλτε του τις χειροπέδες». Έτσι κι έγινε. Του έβγαλαν τις χειροπέδες, του έριξαν νερό και τον άφησαν πεσμένο στο οδόστρωμα να περιμένει τις Πρώτες Βοήθειες. «Γλίστρησε κι έπεσε» έλεγαν διμοιρίτες των ΜΑΤ σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματίας, ο οποίος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», έχει χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ φέρει και κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε πολλές φωτογραφικές μηχανές των παρευρισκόμενων.

efsyn.gr


Από http://www.capital.gr/News.asp?id=1951009 :
Σύμφωνα με καταγγελίες, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον σταθμό και εκεί έκαναν χρήση χημικών, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Εκ μέρους της Αστυνομίας διαψεύεται ότι έγινε χρήση χημικών μέσα στον σταθμό.

Οπότε,αυτό που βλέπεται αμέσως μετά,δεν είναι δακρυγόνο,αλλά αποσμητικό χώρου 
 :





Πηγή:www.capital.gr

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Αιγαίου για τις ανεμογεννήτριες

Την αντίθεσή της στα όσα συμβαίνουν γύρω από το θέμα των ανεμογεννητριών εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Αιγαίου. Στην ανακοίνωσή της τονίζει τα ακόλουθα:

"Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στη Ρόδο στις 25-1-14 ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση συμπαράστασης στους Δημάρχους των νησιών που προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά, προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Αιγαίου καλούν τους νησιώτες να μην εφησυχάσουν με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή είχε φέρει μέχρι εκπρόσωπο του Κοπελούζου για να μας πείσει για τα οφέλη που θα έχουν οι νησιώτες με την άλωση των νησιών από το πλήθος των ανεμογεννητριών, οι οποίες θα γεμίζουν με εκατομμύρια τις τσέπες του κάθε Κοπελούζου πουλώντας πανάκριβα την ενέργεια στους νησιώτες και στους λαούς της Ευρώπης. Άλλωστε η Περιφερειακή Αρχή ως διαφωνία εξέφρασε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ανεμογεννήτριες την στιγμή που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε αναθέσει την μελέτη στο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ώστε ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί μέσω χωροταξικού. Εκεί ήταν το πρόβλημα!!!

Η Κλωστηρού



[...] Οι απεργίες εργατριών των εργοστασίων


Το 1914 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ των εργατών βυρσοδεψείων και των καπνεργατών και, πράγμα πρωτοφανές, των γυναικών εργατριών των κλωστηρίων και υφαντουργείων. Ίσως ανάμεσα τους να ήταν και η μητέρα του Βαμβακάρη, η αγία Ελπίδα Προβελεγγίου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ειδικά οι απεργίες των βυρσοδεψών έχουν προϊστορία στην Ερμούπολη. Να σκεφτούμε μόνο ότι ήταν οι πρώτοι έλληνες εργάτες που απεργήσανε το 1879.

«Εν έτει 1879 δύο των μεγίστων της Ερμουπόλεως κλάδων της Βυρσοδεψικής και της Ναυπηγικής κοινή συστάσει ενήργησαν απεργίαν επιδιώκοντες αύξησιν των εργατικών μισθωμάτων. Το γεγονός τούτο, πρώτη εκδηλωθείσα εν Ελλάδι απαρχή της συγκρούσεως της εργασίας προς το κεφάλαιον, κατετάραξε την κοινωνίαν της Ερμουπόλεως».

Χρόνια αργότερα η εφημερίδα Ο Εργάτης της Ερμούπολης δημοσίευσε και τούτη την πικρή είδηση:

«Παρά τίνων εργατών και εργατίδων εμάθομεν ότι ο ιδιοκτήτης κάποιου υφαντήριου αντιληφθείς ότι το γυναικείο προσωπικό του όσον ούπω θα τεθή με αποφασιστικότητα υπό την Κόκκινην Σημαίαν του Εργατικού Αγώνος, διέθεσε το βαλάντιο του υπέρ των εργατίδων του, προσθέσας εις το μικρούτσικο ημερομίσθιο των κοριτσιών μία πεντάρα, υπό τον όρον όπως μη καταρτίσουν Σωματείο»! Και λίγο αργότερα: «Τις από τους "αφρόκρεμα" ησθάνθη ή εγεύθη ποτέ το θανατηφόρον μπαμπάκι των κλωστοϋφαντουργείων». Ολόκληρα τα σημειώματα δημοσιεύονται σε άλλη ενότητα.

Στις 11 Ιανουαρίου 1914, ασφαλώς θα δούλευε ακόμη η μητέρα του στο κλωστήριο Δηλιγιάννη, δημοσιεύτηκε επίσης ένα αιχμηρό σχόλιο σχετικό με απεργίες των εργατριών:

«Ως να μη ήρκει η πρώτη απεργία των υπερτριακοσίων εργατών βυρσο­δεψείων, μέγα μέρος των εργατίδων των υφαντήριων και κλωστηρίων.μη θέλουσαι να συμμορφωθώσι προς την αξίωσιν των εργοστασιαρχών εις ων τα εργοστάσια ειργάζοντο, οίτινες ηξίωσαν από τας εργατίδας των να διαγραφώσιν εκ του Συλλόγου των Εργατίδων, ον κατήρτισαν, άλλως ν' απελθώσι των εργοστασίων των, εν οις δεν θα εδέχοντο πλέον ως εργατίδας τα μέλη του νεοσυνιστωμένου συλλόγου, επροτίμησαν να εγκαταλείψωσι την εργασίαν των και να υψώσωσι την σημαίαν του Συλλόγου...»

Το «σπάσιμο» της απεργίας από τις άτυχες και φτωχές εργάτριες ήταν δικαιολογημένο, αφού κρεμόταν πάνω από το κεφάλι τους ο πέλεκυς της απόλυσης. ,


Η προπαγάνδα




Κάποτε η προπαγάνδα βασιζόταν στη μοναδική πηγή πληροφόρησης, συνήθως κρατικά ελεγχόμενη. Στην εποχή των πολλών τηλεοπτικών καναλιών, του γρήγο­ρου internet, του facebook και του twitter, οι πηγές πληροφόρησης που προσφέ­ρονται είναι πλέον πολλές κι ελεύθερες. Δεν υπάρχει είδηση που μπορεί εύκολα να αποκρυβεί. Η προπαγάνδα πρέπει να λάβει τα μέτρα της και να... εκσυγχρονιστεί. 

Και το έχει κάνει. Η μοναδική αλήθεια πια δεν «πουλάει», όλοι την υποψιάζονται. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η αλήθεια αναδεικνύεται ως τελικά προκύπτουσα, αφού έχει ακολουθηθεί όλο το τυπικό της «σφαιρικής» και «πλουραλιστικής» ενημέρωσης;