ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η δίκη για τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Μεταμόρφωση

     o δράστης των επιθέσεων

 
 Μετά τη συγκρότηση του Δικαστηρίου σε σώμα και την κλήρωση των ενόρκων (Τετάρτη 22/01), συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (δικαστήρια Αλεξάνδρας, είσοδος από Δέγλερη) με την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου η δίκη του τάγματος εφόδου της Μεταμόρφωσης με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Κοντομούς. Κωνσταντίνος Κοντομούς που στις 10/09/2012 συμμετείχε σε επίθεση φασιστικού τάγματος εφόδου σε κομμωτήριο που διατηρούσε υπήκοος Πακιστάν στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Συγκεκριμένα, στις 10-9-2012, ώρα 20:30, εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ δράστες, στο κουρείο της οδού Γκινοσάτη 47 και επιτέθηκαν στους δύο Πακιστανούς υπαλλήλους καθώς και σε έναν Έλληνα πελάτη (οδηγό ταξί), τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους.

Μόλις οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα, έριξαν μέσα μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ. Το περιστατικό αυτό δεν προκάλεσε καμια ευρύτερη έρευνα από την ΕΛΑΣ, έστω κι αν ήταν εμφανή τα ρατσιστικά κίνητρα των δραστών και παρότι οι επιθέσεις συνεχίστηκαν τις επόμενες βδομάδες στην ίδια περιοχή. Την επίθεση δημοσιοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ της περιοχής, η οποία μαζί με άλλους φορείς οργάνωσε συλλαλητήριο στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.

Ήταν η περίοδος κατά την οποία η αστυνομία κώφευε. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο για την επίθεση της 10/09/2012 όσο και για τις επιθέσεις το βράδυ της 22/09/2012 (τέσσερις μαχαιρωμένοι Πακιστανοί σε Ηράκλειο και Μεταμόρφωση, ληστεία Πακιστανού στη Λυκόβρυση), η ΕΛΑΣ δεν δημοσίευσε ποτέ ούτε μία ανακοίνωση (βλ. το αρχείο των ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ τον μήνα Σεπτέμβριο 2012).

 Το γεγονός ότι οι δράστες ήταν γνωστοί στην ΕΛΑΣ προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε η “διαλεύκανση” των επιθέσεων. Στα τέλη Γενάρη 2013, μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και την επίσκεψη του Επιτρόπου Μιούιζνεκς, η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν. Δένδιας αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιες κινήσεις κατά της ρατσιστικής βίας: αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν η έναρξη λειτουργίας υπηρεσιών αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας (υπηρεσίες που είχαν τυπικά ιδρυθεί έναν χρόνο νωρίτερα).

Η πρώτη ανακοίνωση των “νεοιδρυθεισών υπηρεσιών” ήταν η “διαλεύκανση” των επιθέσεων στη Μεταμόρφωση, στις οποίες ήταν εμπλεγμένος ο Κωνσταντίνος Κοντομούς, του οποίου δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες μία μέρα μετά.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΛΑΣ (ημ. 28/02/2013) για τη δράση του Κοντομούς και του τάγματος εφόδου στο οποίο συμμετείχε αξίζει να δημοσιευτεί ολόκληρη. Κι αυτό γιατί αξίζει να γνωρίζουμε τι πέρασε απαρατήρητο (!) τον Σεπτέμβρη του 2012 από την ίδια την ΕΛΑΣ.

Λίγη ακόμα διεύρυνση...



Εικόνα

 
Ψάξατε πολύ για να τον βρείτε;