Ουκρανία : επικίνδυνες σχέσεις φασιστών και Ισραήλ




 Delta, the nom de guerre of the Jewish commander of a Ukrainian street-fighting unit.


 

του Marco Santopadre


Τις τελευταίες ώρες σε διάφορα διεθνή ειδησεογραφικά sites πληθαίνουν τα άρθρα που καταγγέλλουν την παρουσία πρακτόρων - ή πρώην πρακτόρων – ισραηλινών στην πλατεία Majdan , δίπλα στις φασιστικές πολιτοφυλακές Svoboda και Pravji Sektor , στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας Berkut και τις κυβερνητικές δυνάμεις . Περιμέναμε να το επιβεβαιώσουμε  και η επιβεβαίωση ήλθε από μία από τις πλέον έγκυρες ισραηλινές εφημερίδες ,την  Haaretz .

Γράφει λοιπόν  η Haaretz ( μεταφέρουμε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο που θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο http://www.haaretz.com/news/world/1.577114 που μεταφράστηκαν από εμάς)  :

Ονομάζει τις δυνάμεις του " οι κυανόκρανοι της Μαϊντάν", αλλά το χρώμα του σκούφου του Delta – το ψευδώνυμο  του διοικητή μιας εβραϊκής πολιτοφυλακής που συμμετείχε στην ουκρανική επανάσταση, είναι καφέ . Κάτω από το κράνος  φοράει και την κιπά (ή "γιαμούκα", όπως επίσης λέγεται το χαρακτηριστικό ημισφαιρικό εβραϊκό καπέλο).

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 3.30 μ.μ στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου (Βασ. Γεωργίου και Κάλβου γωνία) βγάζουν στο σφυρί το σπίτι, και μάλιστα την πρώτη κατοικία, άνεργης για χρέη στην Τράπεζα Πειραιώς
Η επιτροπή Πολιτών Χολαργού Αντίσταση και Αλληλεγγύη προχώρησε στο παρακάτω κάλεσμα συμπαράστασης:

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Όλοι μαζί μπροστά από το Ειρηνοδικείο για να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό και να δείξουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας δεν θα περάσουν.
Οι πλειστηριασμοί άρχισαν. Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και τρόικας έχει αρχίσει τη δήμευση των σπιτιών μας και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 3.30 μ.μ στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου (Βασ. Γεωργίου και Κάλβου γωνία) βγάζουν στο σφυρί το σπίτι-πρώτη κατοικία άνεργης συμπολίτισσάς μας για χρέη στην Τράπεζα Πειραιώς.


To blog της Πρωτοβουλίας πολιτών Αλληλεγγύη για όλους από όλους εδώ.

Επικοινωνία: email: plistiriasmoistop@gmail.com. Τηλέφωνο: 6971-755712