Είναι ο ηλίθιος λαέ

Ο σύμβουλος του Bρετανού πρωθυπουργού βγαίνει από τη Ντάουνινγκ Στρίτ κρατώντας μερικές σελίδες με σημειώσεις. Φωτογράφος εστιάζει με τηλεφακό και καταφέρνει να αποκαλύψει τη (διπρόσωπη) στάση της Αγγλίας στην υπόθεση της Ουκρανίας. Ο Κάμερον κάνει δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι «τέτοιες διαρροές δεν πρέπει να γίνονται». Βρες το λάθος.
Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η Μεγάλη Βρετανία προσέρχεται στις συνομιλίες για την Ουκρανία έχοντας την δική της αθέατη φιλορωσική ατζέντα. Η διαρροή δημοσιεύεται πρώτα στο δημόσιο (και όχι κρατικό) BBC και προκαλεί πραγματικό χαμό… για τους λάθους λόγους.

Σαμαροταλιμπάν

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014
 
U27 photo propaganda

Η συμβατική σοφία λέει ότι είναι προτιμότερος κάποιος που έχει ιδέες και τις υποστηρίζει από κάποιον που είναι εύπλαστος κι αλλάζει κάθε τόσο τις πεποιθήσεις του. Ίσως να είναι έτσι αλλά υπάρχει τουλάχιστον μία προφανής –όσο και αποτρόπαιη- εξαίρεση: ο φανατικός.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά ελέγχεται από μια δράκα φανατικών. Οι άνθρωποι αυτοί στ’ αλήθεια θεωρούν ότι κατέχουν την εξουσία δικαιωματικά, έχουν μια αίσθηση αποστολής μεταφυσική – σαν εκείνους που τρέχουν ημίγυμνοι στους δρόμους φωνάζοντας «μετανοείτε»!