Πάχτας τέλος!!

To αποτέλεσμα 54-44 είναι απευθείας από τα εκλογικά τμήματα

Καλημέρα! Το ΥΠΕΣ που μέχρι τις 3:30 το πρωί έδινε δήμαρχο τον Πάχτα , αποφάσiσε να πει την αλήθεια..  Δήμαρχος Μίχος,  ΠΑΧΤΑΣ ΤΕΛΟΣ!
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΕΣ (εδώ): 
Γιάννης Μίχος 51,13%
Χρήστος Πάχτας 46,95%
Γιάννης Τρικαλιώτης 1,92%

Ηχηρό όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Κανονικά και με ιδιαίτερα  μεγάλη συμμετοχή του κόσμου διεξήχθη το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από τα συνολικά 181 εκλογικά κέντρα που διεξήχθη η ψηφοφορία «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είπε το συντριπτικό 98,04% και «ναι» μόλις το 1,96%.

Συνολικά ψήφισαν 218.002 με τους 213.508 να ψηφίζουν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και 4.278 υπέρ. Τα άκυρα/λευκά ήταν 216.

Παρά την προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να χαρακτηρίσει παράνομο το δημοψήφισμα και παρά την εισαγγελική προειδοποίηση για μαζικές συλλήψεις πολιτών, έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης όπου διεξήχθησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στήθηκαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα για το νερό.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική ψηφίζοντας πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται, ενώ αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς το έργο των εθελοντών, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 2.000 και υπερέβαλαν εαυτούς για την επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελεσματα.
[--->]