Μέρες χούντας

Με προπηλακισμούς εναντίον κατοίκων, οπαδοί ματαίωσαν τη δημόσια συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το γήπεδο της ΑΕΚ. «Μαύρες μέρες για τη δημοκρατία», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
     
Ακόμη μία αναβολή πήρε η χθεσινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης.
Γύρω στις 7.00, οι οπαδοί που ήταν συγκεντρωμένοι έξω στο πεζοδρόμιο, μπήκαν στον χώρο, κατέλαβαν το ένα τρίτο της κερκίδας και μέρος του προαυλίου και άρχισαν να προπηλακίζουν κατοίκους, να φωνάζουν συνθήματα και να παρεμποδίζουν την έναρξη της εκδήλωσης, μπερδεύοντας μια δημόσια συζήτηση με ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και επειδή ήταν αδύνατο να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Άλλωστε, η εξαιρετικά… διακριτική παρουσία της αστυνομίας δεν μπορούσε να διασφαλίσει την αναίμακτη διεξαγωγή της συζήτησης.
Είναι η τέταρτη φορά σε έναν μήνα που ματαιώνεται προγραμματισμένη συζήτηση για το Ρυθμιστικό, αλλά η πρώτη φορά που ματαιώνεται συζήτηση στην οποία καλούν εκλεγμένες δημοτικές αρχές.

Βασιλόπουλος: «Οι μέρες θυμίζουν χούντα»
Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά γεγονότα ο κ. Βασιλόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας. Θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές μετά τον εμφύλιο. Να μην μπορεί να οργανωθεί μια συζήτηση χωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία. Έχει τεράστια ευθύνη η Αστυνομία, με την οποία υπήρχε συνεννόηση να υπάρχει μια κλούβα στο σημείο.
»Τη στιγμή που κατευθυνόμουν προς τα εκεί, μου είπε η αστυνομική διευθύντρια ότι δεν μπορώ να πλησιάσω στο σημείο. Ενώ κατευθυνόμουν προς το σπίτι μου, έβλεπα μηχανές και αυτοκίνητα να πλησιάζουν προς τα εκεί.

»Οι μέρες θυμίζουν χούντα. Κινδυνεύει το Άλσος και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Αυτό πρέπει να τελειώσει και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η πλευρά της ΑΕΚ και η Αστυνομία και να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συνάθροιση και τη συζήτηση στην πόλη μας, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να το επικροτήσει η Χρυσή Αυγή».

[--->] 


Αναβολή λόγω... κατάληψης και «όλο το Αλσος γήπεδο»


Ελλάδα Αθλητικά Στο χώρο της εκδήλωσης εισήλθαν οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα. "Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας" δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας.
Της Αλέκας Ζουμή

“Κοίτα να δεις κατάσταση. Δεν μπορούμε πλέον να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στην πόλη μας”. Η παραπάνω φράση ανήκει σε μεσήλικα κάτοικο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος παρακολουθούσε από απόσταση οπαδούς της ΑΕΚ να προπυλακίζουν πολίτες, να πετούν μπουκάλια, να αναζητούν κάποιους εξ αυτών ακόμη και μέσα σε ταξί, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία στην Δεκελείας. 
Λίγη ώρα πριν και παρά την μαζική συμμετοχή πολιτών, είχε αναβληθεί η ανοιχτή συζήτηση που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της διασποράς, με πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” και Δύναμη Πολιτών και τους Ηρακλή Γκότση και Αρη Βασιλόπουλο με θέμα το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής.

Για την ακρίβεια, αναβλήθηκε αναγκαστικά...Οι οπαδοί της ΑΕΚ φρόντισαν συντεταγμένα να καταλάβουν το αμφιθέατρο από νωρίς δημιουργώντας κλίμα έντασης με υβριστικά συνθήματα αλλά και... γηπεδικά, όπως το «όλο το Αλσος γήπεδο», προφανώς με στόχο να πικάρουν τους παρευρισκομένους. 
Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κατάφερε να φτάσει στο χώρο, για να γνωρίζει τις αποδοκιμασίες των οπαδών, όχι όμως και ο νέος δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, τον οποίο περίμεναν με άγριες διαθέσεις, με την αστυνομία να περιορίζεται στο να του δώσει συμβουλές να μην δώσει το "παρών” για λόγους ασφαλείας. Κλίμα που είχε γίνει από νωρίς αντιληπτό, με οπαδούς να κυκλοφορούν ακόμη και έξω από το σπίτι του. 
“Ζούμε μαύρες μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, η δημοκρατία έχει καταλυθεί και η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ και το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Εχει επιβληθεί ένας ιδιότυπος φασισμός που φιμώνει κάθε ελεύθερη έκφραση, χρησιμοποιώντας όρους όπως αντιφρονούντες”, δήλωσε στον 105.5 στο Κόκκινο ο Αρης Βασιλόπουλος, δίνοντας το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια. 
Να σημειωθεί πως η τέταρτη και τελευταία  συνεδρίαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο που αφορά στο γήπεδο της ΑΕΚ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη και έπειτα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφισή του πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου θερινού τμήματος στις 10 Ιουλίου.

http://stokokkino.gr/article/9500/Mataiothike-i-anoixti-ekdilosi-me-thema-to-ruthmistiko-sti-N-Filadelfeia
 

ΣΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ