Το "κούρεμα του γκαζόν"



Οι ισραηλινοί ειδικοί πολλές φορές ,περιγράφουν τις περιοδικές εκστρατείες του Ισραήλ στη Γάζα με όρους όπως "το κούρεμα του γκαζόν", με τον περιορισμένο στόχο της αποτροπής της ρίψης ρουκετών, την καταστροφή των υποδομών των ένοπλων ομάδων και την αποτροπή της αποκατάσταση τους. Οι επικριτές τους υποστηρίζουν ότι η χρήση αυτής της ορολογίας απανθρωποποιεί τους Παλαιστίνιους και προσπαθεί να υποβαθμίσει το τίμημα που πληρώνουν οι πολίτες, και οι ένοπλες ομάδες.

"Αυτό το είδος  συντήρησης θα πρέπει να γίνεται ανά διαστήματα, ίσως και πιο συχνά," λέει ο Yoav Galant, πρώην διοικητής του νότιου τομέα του Ισραήλ, και της περιοχής γύρω από τη Γάζα, αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός του στρατού.



Μια μικρή ιστορία από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα (ή πώς οι Παλαιστίνιοι διδάσκουν αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια)

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Μια μικρή ιστορία από την αποκλεισμένη και πολιορκημένη Γάζα, που βομβαρδίζεται ξανά από το ισραηλινό κράτος και που αποδεικνύει την αγωνιστικότητα, την αξιοπρέπεια και το αίσθημα αλληλεγγύης των Παλαιστινίων.

a1sx2_Original1_3_20140708-202147_1.jpgΟι γείτονες της οικογένειας Αλ Καβάρ στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας για να αποτρέψουν την ισραηλινή επίθεση

Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεων στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός  μερικές φορές τηλεφωνάει στους κατοίκους για να τους πει ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι τους . Οι άνθρωποι τότε πρέπει να βιαστούν να πάρουν τα παιδιά τους έξω από το σπίτι και να τρέξουν για να σωθούν περιμένοντας για εκείνη την τρομερή στιγμή που τα σπίτια τους θα γίνουν ερείπια.
Σήμερα, Τρίτη 8 Ιουλίου η οικογένεια Αλ Καβάρ, έλαβε ένα τέτοιο τηλεφώνημα.
Σε απάντηση, οι γείτονές της οικογένειας συγκεντρώθηκαν στον τελευταίο όροφο  για να αποτρέψουν την αεροπορική επιδρομή. Από τα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το κεφάλι τους, σίγουρα οι Ισραηλινοί έβλεπαν ότι επρόκειτο για  αμάχους,   συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που στέκονταν στην ταράτσα.
Τι συνέβη τελικά? Το σπίτι βομβαρδίστηκε ούτως ή άλλως.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του σπιτιού της οικογένειας Αλ Καβάρ, στη νότια πόλη της Γάζας, στο Χαν Γιουνίς. Δύο παιδιά ηλικίας 13 και 14 ήταν ανάμεσα στους νεκρούς και πάνω από 25 τραυματίστηκαν.
Οι διασώστες εξακολουθούν να σκάβουν μέσα στα   χαλάσματα ....


ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛ ΚΑΒΑΡ:
Mohamed Ashour 13 ετών
Baker Mohammed Juda 22 ετών
Ammar Mohammed Juda 22 ετών
Hussein Mohammed Kaware 14 ετών
Basem Salem Hussein Karawe, 10 ετών
Mohammad Ali Faraj Karawe, 12 ετών
Abdullah Hamed Karawe, 6 ετών
Kasem Jaber Adwan Karawe, 12 ετών
Seraj Abed al-Aal, 8 ετών
Riad Kaware 50 ετών

ΠΗΓΗ:  ingaza
 [--->]