Οι «συγγραφείς» ως πρεσβευτές του Ισραήλ.

Του Απόστολου Λυκεσά


Ενόσω η θηριωδία στη Γάζα εξελίσσεται, -ας ελπίσουμε ότι θα μακροημερεύσει η ανακωχή- για μια στιγμή, ας σταθούμε και μέσα στο Ισραήλ. Αναλογίζομαι όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κατ’ αρχήν αρνηθεί να πάρουν τα όπλα και να συμμετέχουν στο έγκλημα. Νέα παιδιά, κατά βάση, αρνούνται την συμμετοχή στο μακελειό και το πληρώνουν φυσικά με φυλάκιση και κυρίως το στίγμα του προδότη. Ύστερα, αναλογίζομαι όλους αυτούς που δεν δέχονται τις αιτιάσεις και τις δικαιολογίες του κράτους τους και σθεναρά διαδηλώνουν και γράφουν την άποψή τους εναντιούμενοι στο έγκλημα που η πατρίδα τους διαπράττει. 

Κι αυτοί με τη σειρά τους το πληρώνουν ακριβά και, κυρίως, κολλάνε και σε αυτούς την  ρετσέτα του προδότη. Ύστερα αναλογίζομαι, τι στα κομμάτια έχουν γίνει όλοι αυτοί οι συγγραφείς που μας τους πλάσαραν τα τελευταία χρόνια ως εκπροσώπους του φιλειρηνικού κινήματος. 

Που είναι χαμένοι; 
Κλειδοστόμιασαν;
Τους κρατάει κανένας το χέρι πάνω από τα πληκτρολόγια; 

Ενας απολογισμός των θυμάτων της Γάζας



Σύμφωνα με στοιχεία του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, το 34 τοις εκατό των ατόμων που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις 6 έως την 31 Ιουλίου ήταν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι ή γυναίκες θύματα άγνωστης ηλικίας. Οι υπόλοιποι νεκροί ήταν ένα μίγμα αρσενικών αμάχων και μαχητών, αν και αυτό αμφισβητείται. 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι οι άμαχοι αποτελούν το 72 τοις εκατό των θανάτων, και δύο ομάδες που έχουν βάση τους τη Γάζα ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στο 82 τοις εκατό και στο 84 τοις εκατό. Ισραηλινοί πολιτικοί, αναφερόμενοι στα αρχικά στοιχεία, είπαν ότι σχεδόν οι μισοί νεκροί ήταν μαχητές.


[--->]