SOS Χαλκιδική #skouries

Από methexiserratum 

  http://antigoldgr.org/wp-content/uploads/2014/08/be6ge7iiiaa8xcy.jpg

Μια βόλτα στις Σκουριές Χαλκιδικής δεν αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το πραγματικό μέγεθος της υφιστάμενης, αλλά και κυρίως της επικείμενης καταστροφής της φύσης σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας. Η παράλογη εξόρυξη που χαρίζει δις στην εταιρεία, αφανίζει το δάσος, καταστρέφει τους υδροφορείς, δηλητηριάζει νερά, ακτές, χώματα σε βαθμό μη αναστρέψιμο για χιλιάδες χρόνια, προκαλεί ρήγματα ακόμα και στα σπίτια των κατοίκων των χωριών που έχουν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στις στοές, στερεύει πηγές, αφανίζει με λίγα λόγια την ίδια την ζωή.

Η ασυδοσία της εταιρείας, σε αγαστή συνεργασία με μια μαφιόζικη κυβέρνηση διαπλοκής και μια καθοδηγούμενη σκιά δήθεν δικαιοσύνης οδηγεί την περιοχή στην παρακμή και τον θάνατο με μηδενικό μάλιστα όφελος για το ελληνικό δημόσιο. Αλλά ακόμα και αν το οικονομικό όφελος για το δημόσιο ήταν τεράστιο, ακόμα και τότε, πόσο μπορεί να αποτιμηθεί η αξία της φύσης και της ζωής σε χρήμα; Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια και η υγεία των ανθρώπων; Πόσο αξίζει η ολοκληρωτική ερημοποίηση όλης της περιοχής και η απώλεια των πιο σημαντικών αποθεμάτων νερού σε όλη την Χαλκιδική;

Φέργκισον,η κάθε πόλη των ΗΠΑ


http://www.carmillaonline.com/wp-content/uploads/2014/08/ferguson-4.png

"Η δολοφονία  μαύρων σε περιστατικά που ξεκινούν σαν εξακριβώσεις στοιχείων από την αστυνομία , κάθε άλλο παρά  ασυνήθιστο είναι στην Αμερική. Με αυτή την έννοια, Φέργκισον είναι η κάθε πόλη των ΗΠΑ. Υπάρχει ένας λόγος για αυτό. Πάνω από 240 χρόνια σκλαβιάς και 90 χρόνια νόμιμων διακρίσεων σε αυτή τη χώρα έχουν δημιουργήσει μια κληρονομιά φυλετικοποιημένης αστυνόμευσης ".

[--->]

Η Μακάμπι (πρέπει να) είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα

Φωτογραφία που ανάρτησε οπαδός στην επίσημη σελίδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο facebook στις 30 Ιουλίου 2014. Δεν σβήστηκε από τους διαχειριστές.
Φωτογραφία που ανάρτησε οπαδός στην επίσημη σελίδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο facebook στις 30 Ιουλίου 2014. Δεν σβήστηκε από τους διαχειριστές.

Την ώρα που και πάλι η Γάζα βομβαρδίζεται, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έπρεπε να μην μπορεί να παίξει μπάλα στην Ελλάδα με τον Αστέρα Τρίπολης την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014. Την ώρα που η Γάζα βομβαρδίζεται, οι οπαδοί της Μακάμπι θα έπρεπε να χάσουν την πολυτέλεια να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και να στερηθούν τη χαρά να πανηγυρίσουν μια πιθανή νίκη. Την ώρα που η Γάζα βομβαρδίζεται, ο  «αθλητικός πρεσβευτής» του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ θα έπρεπε να αισθάνεται παρίας και απόβλητος. Την ώρα που η Γάζα βομβαρδίζεται, οι οπαδοί και οι παίκτες της Μακάμπι θα έπρεπε να φοβούνται ότι το ματς μπορεί να μην αρχίσει ή να διακοπεί από συνθήματα και σημαίες που θα βροντοφωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και μέχρι τότε «ελεύθερος» κανείς σας και να μάθουν ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι στο πλάι του παλαιστινιακού λαού.