"Η Θυσία της Arin Mirkan,το πνεύμα αντίστασης των YPG"



 

ANF - NEWS DESK 06.10.2014 11:30:11



Το Κέντρο Τύπου των Μονάδων Λαϊκής
Άμυνας (YPG ) του Δυτικού Κουρδιστάν – Ροζάβα, εξέδωσε  ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες μάχες στα νότια και στα ανατολικά της πόλης Κομπάνι, λέγοντας ότι έγινε μάχη σώμα με σώμα. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κούρδισσα στρατιωτίνα, Arin Mirkan, πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Miştenur. Το YPG ανακοίνωσε ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 74 μέλη του ISIL και 15 μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας έχασαν τη ζωή τους.

Το YPG έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητας της στρατιωτίνας Arin Mirkan των YPJ, το γυναικείο τμήμα των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας, που θυσίασε τον εαυτό της σε επίθεση αυτοκτονίας στις θέσεις των συμμοριών στην Miştenur.

Μάχη σώμα με σώμα
 Οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας, YPG, αναφέρουν ότι "οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να αντιστέκονται στις επιθέσεις των συμμοριών του ISIS στο Κομπάνι, η οποία βρίσκεται τώρα στην 20η ημέρα. Από νωρίς το πρωί διεξάγωνται μάχες σώμα με σώμα στις συνοικίες Megtel και Botan στα νότια και ανατολικά της πόλης. Στις μάχες  αυτές σκοτώθηκαν 74 μέλη της συμμορίας. "

15 μαχητές των YPG / YPJ έχασαν τη ζωή τους
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι 15 μαχητές/τριες των YPG / YPJ έπεσαν ηρωικά αντιστεκόμενοι στις επιθέσεις των συμμοριών στην Κομπάνι.

Η αυτοθυσία της  Arin Mirkan, το πνεύμα της αντίστασης του YPG
"Η σύντροφός μας Arin, μία από τους 15 συντρόφους μας που έπεσαν στη μάχη, προχώρησε σε μια πράξη ηρωισμού εναντίον των συμμοριών, θυσιάζοντας τη ζωή της.Με την πράξη αυτή,σκοτώθηκαν πολλά μέλη της συμμορίας και κατέδειξε το πνεύμα αντίστασης των μαχητών και μαχητριών των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας, YPG και YPJ". Εάν κριθεί αναγκαίο, όλοι μαχητές των YPG και YPJ (
Μονάδες άμυνας γυναικών) θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της Arin, και δεν θα επιτρέψουμε στις συμμορίες να πετύχουν το στόχο τους και να καταλάβουν το Κομπάνι", υπογράμμισε το YPG δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία  ταυτότητας της στρατιωτίνας των YPJ

Κωδικό όνομα: Arin Mirkan

Όνομα και επώνυμο: Dilar Gencxemîs

Όνομα μητρός: Wahîde

Όνομα Πατρός: Sukru

Τόπος γέννησης: Afrin

Ημερομηνία θανάτου: 5 Οκτ 2014 στην πόλη Κομπάνι.






Συριζέικη ανθρωπολογία


* Ο Γιαννακόπουλος (ΚΑΕ Παναθηναϊκός) δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η λύση για την Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του Ομίλου Lamda (Λάτση), Οδ. Αθανασίου, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί σίγουρα για το καλό της χώρας. Ο ένας για να ξεκαρφωθεί από το Μπαλτάκο; Ο άλλος φτιάχνει κλίμα μπας και χρειαστεί καμιά διαπραγμάτευση για το Ελληνικό; Εντάξει, παίζουν κι αυτά... Αλλά είναι πολύ αριστερισμός που δεν με ενθουσιάζουν αυτοί οι ξαφνικοί έρωτες από πολλούς, τώρα τελευταία;

* Πολλοί βρήκαν θετικές τις «διαφοροποιήσεις» Ντράγκι πριν από μερικές μέρες. Για να έρθει προχθές ο πρόεδρος της ΕΚΤ να διατάξει -κατά το γνωστό ανέκδοτο- «τα κεφάλια μέσα»! Εντάξει, «να αξιοποιήσουμε κάθε χαραμάδα». Αλλά να είναι πραγματική.

* Είπε κι ο Σταθάκης τη νεότερη εκδοχή του για το χρέος. Καθότι η εποχή δεν σηκώνει μονοσήμαντες αλήθειες και ο καθένας έχει τη δική του αφήγηση... Κούρεμα 50%, να πληρώνουμε 4 δισ. αντί για 9, να τελειώνουμε.'Εχω χάσει κάτι; Την κάναμε τη διαπραγμάτευση και πέσαμε στα 4; Σε ερώτηση, δε, για τις θέσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανιών αποφάνθηκε ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε...

* Γενικώς, έχουμε πάγωμα, ξεπάγωμα, απόσυρση, κούρεμα, λούσιμο, ό,τι θέλει ο καθένας διαλέγει...

* Ρωτήθηκε ο Π. Σκουρλέτης για τις απόψεις Λαπαβίτσα και έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο καθηγητής δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε λέει στηρίξει τον Αλαβάνο. Καταρχήν, από ό,τι θυμάμαι, ο Κ. Λαπαβίτσας συζητιόταν σοβαρά για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά δεύτερο, παρ' όλο που τελικά δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτό, στήριξε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα έβλαπτε μια διαφορετική αντιμετώπιση ανθρώπων που έχουν την άποψή τους.

* Πρωτοσέλιδο της χθεσινής Aυγής για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ: «Αλλαγή κυβέρνησης για μια νέα Ελλάδα»! Στις μέσα σελίδες περιγράφεται ο «θερμός χαιρετισμός» του ΣΥΡΙΖΑ και πώς πάντρεψε το κοινό παρελθόν με το «κατ' εκτίμηση κοινό μέλλον». Στην τελευταία σελίδα το καλύτερο: Άρθρο του Στ. Καπάκου που καλωσορίζει την άφιξη της δημαρ στον προοδευτικό πόλο εξουσίας, αφού έφυγε η... δεξιά πτέρυγα του Λυκούδη που αλλοίωνε την επαναστατική γραμμή του κόμματος. «Αριστερά σημαίνει κίνηση» επισημαίνει το άρθρο. Το «κίνηση προς τα πού» δεν μας απασχολεί, εμπίπτει στις φυσικές επιστήμες... Σιγά, παιδιά, κολλήσαμε στα μέλια...

* Επανάληψη, για να το εμπεδώσουμε: Ο Λαπαβίτσας ήταν με τον Αλαβάνο, ο Κουβέλης ήταν πάντα -κατά βάθος- δικό μας παιδί...

* Φίλος μου μετέφερε την εικόνα από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο της Βόρειας Ελλάδας: Αρκετός κόσμος με πολλά προβλήματα βομβάρδισε τον εισηγητή αποκλειστικά με ερωτήσεις για το τι θα κερδίσει μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θα πάρει πίσω το τάδε επίδομα, τι θα γίνει με το δείνα ειδικό του θέμα και άλλα σχετικά. Σύντροφοι, λάθος μήνυμα έχουμε δώσει. Και το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα έλεγα ότι αναδεικνύει το σημαντικότερο, το κορυφαίο πρόβλημά μας.

* Γιατί όλος αυτός ο κόσμος δεν αποφάσισε μόνος του να μπει στη θέση του καταναλωτή ενός κυβερνητικού προγράμματος που θα έρθει από κάποιους άλλους για αυτόν, χωρίς αυτόν. Εμείς του δίνουμε, με πολλαπλούς τρόπους, το μήνυμα ότι ο ίδιος περιορίζεται σε αυτό τον ρόλο. Δεν αρκεί να διακηρύσσουμε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς εσάς», πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη πολιτική για το τι σημαίνει «μαζί με εσάς».

Αηδόνης 

 Από την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς,4/10/2014

«Νεκρανάσταση» των ναζί στην Ουκρανία!

Θρασύτατη επανεμφάνιση των ναζί στην Ουκρανία και μια ατελής καταγγελία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου

 1.ΑΡΤΕΜΗΣ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ 



Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), ο διεθνής οργανισμός που εκπροσωπείται σε 100 χώρες, απηύθυνε στις 2 Οκτωβρίου 2014, επιστολή προς την Εκκλησία της Ουκρανίας εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τη συμμετοχή της σε νεοναζιστικές τελετές στην Ουκρανία.

Η επιστολή του WJC προς τον Πατριάρχη Κιέβου και Πάσης Ρως Ουκρανίας, Φιλάρετο, καταδικάζει έντονα την πρόσφατη τελετή κοντά στο Λβοφ με αφορμή την 70η επέτειο από την ίδρυση της τμήματος Γαλικίας των Waffen SS, στο οποίο Ουκρανοί πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας.