Φόβος και τρόμος για το καλό μας...

  





ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ μνήμης και τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πριν από 41 χρόνια, για τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα και για τις επιθέσεις της Αστυνομίας, για τα επεισόδια, για τα χημικά διαβάσαμε στα σχετικά ρεπορτάζ προχθές.
Ορισμένες «λεπτομέρειες» εν είδει ρεπορτάζ έχουν μάλλον επίσης σημασία και συμπληρώνουν ίσως πιο παραστατικά την εικόνα που θέλησαν να δώσουν, που επεδίωξαν οι αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ τις 8 το βράδυ ομάδα αστυνομικών με τα μηχανάκια, ανά δύο πάνω στο καθένα, τρέχουν επί της οδού Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια προς τον λόφο του Στρέφη, μαρσάροντας και δημιουργούν φοβερό θόρυβο. Ο δρόμος είναι άδειος από ανθρώπους και έχει ελάχιστα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Προφανώς είχαν πάρει τα συνήθως πολλά οι οδηγοί τους από τον φόβο πιθανής ζημιάς από επεισόδια. Ιδού η ένδειξη του προληπτικού φόβου στους πολίτες.
Η μηχανοκίνητη αστυνομική μονάδα, ίσως και είκοσι, με τους επιβαίνοντες εξοπλισμένους, έτσι που προξενούν τρόμο, σταματά στη συμβολή με τη Θεμιστοκλέους. Κατεβαίνουν και ακούγονται κραυγές:

● Είμαστε έτοιμοι. Πού [να πάμε];

Ολοι βεβαίως με κράνη και μπλε στολές επιβιβάζονται πάλι και με τις μηχανές κατεβαίνουν τον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους προς την πλατεία Εξαρχείων.

Σε λίγο νέα ομάδα με ισάριθμους ή περισσότερους και με θόρυβο πάντα και μαρσάρισμα περνά πάλι την Καλλιδρομίου και κατευθύνεται προς Σπ. Τρικούπη.

ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ πολυπληθής διμοιρία πεζών αστυνομικών, με χακί στολές και, βεβαίως, πλήρως εξοπλισμένων, έρχεται από την πλευρά της Εμμ. Μπενάκη και μπαίνει κι αυτή στη Θεμιστοκλέους.
 Ταυτόχρονα από την αντίθετη κατεύθυνση έρχεται άλλη μηχανοκίνητη ομάδα, πάντοτε μαρσάροντας και κραυγάζοντας. Τι;
Μόνο άγριες κι άναρθρες κραυγές ακούγονται. Κατευθύνονται προς την Εμμ. Μπενάκη. Επί της οδού αυτής ανεβαίνει (καθ’ ότι ανήφορος) άλλη ομάδα μηχανοκίνητη από την πλευρά της πλατείας προς τον λόφο Στρέφη. Αυτή όμως η ομάδα εκτός από το μαρσάρισμα βγάζει πιο δυνατές κραυγές. Μαρσάρισμα και κραυγές δημιουργούν πανδαιμόνιο, «σηκώνουν τον κόσμο».

Οπως ανεβαίνει η Εμμ. Μπενάκη από την Καλλιδρομίου, ευθεία προς τον λόφο, είναι σκαλάκια, μεγάλη και πλατιά σκάλα. Κάθονται νέοι άνθρωποι, όχι ακριβώς νεολαίοι, περί τους 20 ίσως και πίνουν μπίρες. Καθημερινώς θα συναντήσεις ανθρώπους, κυρίως νέους, να κάθονται στα σκαλιά, να πίνουν καμιά μπίρα συνήθως και να κουβεντιάζουν. Κάτι ανάλογο ήταν και τη Δευτέρα το βράδυ.
 Εμφανίζονται ξαφνικά, εκείνη την ώρα, με τα μηχανάκια και τις κραυγές, άλλοι αστυνομικοί από κάτω κι άλλοι από την επάνω πλευρά του λόφου και πέφτουν πάνω στους καθισμένους, οι οποίοι παρακολουθούσαν (τι άλλο να έκαναν;) τις μηχανοκίνητες επιδρομές και τις κραυγές. Τους σπρώχνουν, τους κατεβάζουν βίαια, τους φωνάζουν.

Ενας γείτονας βγαίνει στην πόρτα και ρωτά τι γίνεται και γιατί.
● Μη βγαίνεις, του φωνάζει η γυναίκα του μέσα από το σπίτι, έντρομη.
Επιμένει αυτός και ακούγονται κάτι κραυγές μέσα από το κράνος ενός αστυνομικού:
● Τι θέλετε; Δεν βλέπεις, σπάζουν τα μπουκάλια.
● Μα, εσείς τα σπάζετε, που τους σπρώχνετε έτσι. Περνούν άνθρωποι. Τι θα γίνει με τα γυαλιά;

Η επόμενη σκηνή ήταν να συλλάβουν ορισμένους από τους νέους, τους «προσήγαγαν» στο εκεί κοντά Αστυνομικό Τμήμα; Δεν έγινε γνωστή η συνέχεια.

ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 9 τα «επεισόδια» έληξαν. Εμεινε όμως όλη η παράσταση που έπαιξαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ετσι, στα καλά καθούμενα, χωρίς λόγο και αφορμή δημιούργησαν πανδαιμόνιο και θέλησαν -αυτό φάνηκε καθαρά- να αφήσουν πίσω τους τον τρόμο και τον φόβο. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή «σκηνή», ούτε καν 50 μέτρων μήκους και ολίγων μέτρων πλάτος.

Πριν από λίγες ημέρες ο επιγραφόμενος ήταν μάρτυρας αστυνομικής βίας στην ίδια περιοχή, σε ανυπεράσπιστο νέο πολίτη, μάλλον αλλοδαπό. Στη διαμαρτυρία του για τις κλοτσιές και γροθιές που έδιναν στον νέο οι καμιά δεκαριά πλήρως εξοπλισμένοι αστυνομικοί δέχθηκε επίθεση, τον άρπαξαν για να τον πάνε στο Τμήμα. «Προσαγωγή», ενώ απείλησαν με αυτόφωρο και τη σύζυγό του. Το «επεισόδιο» είχε λήξει χωρίς την προσαγωγή και με τον νέο ελεύθερο, αφού αντέδρασε κόσμος από τον δρόμο και από τα μπαλκόνια.
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ από τη Διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο για να «ερευνηθεί» η υπόθεση.

Τα περιστατικά σοβαρότατα βεβαίως αυτά της Δευτέρας, δείχνουν καθαρά τι επιδιώκει η Αστυνομία, τι θέλει να διαμηνύσει το υπουργείο, η κυβέρνηση. Να τρομοκρατήσει, να φοβίσει τον κόσμο, τους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους, να μαζεύονται μέσα. Οι δρόμοι είναι για αυτούς που επιβάλλουν την τάξη και την ασφάλεια για το καλό των κατοίκων, οι οποίοι απλώς (πρέπει) να κάθονται στο σπίτι.
 Ισως εγκαινιάστηκε νέα, αναβαθμισμένη μέθοδος αστυνομικής τρομοκράτησης των πολιτών.
[--->]

Παλληκάρι - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου

απο 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στην ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

 Armed_strikers_ludlow_strike_trinidad 

Η πιο βίαιη σύγκρουση εργοδοσίας και εργατών στην Αμερικανική ιστορία (Χάουαρντ Ζιν)

Η ιστορία των μεταναστών εργατών που ξεσηκώθηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στη μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων του Ν. Κολοράντο (1913-14) και ο ήρωας που τους ενέπνευσε.
Μία από τις πιο σημαντικές και πιο αιματηρές σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος στην Αμερική, όπως εξηγείται από ειδικούς ιστορικούς, καλλιτέχνες και απόγονους των αξιοθαύμαστων αυτών ανθρακωρύχων έναν αιώνα αργότερα.

 Η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικάνικου εργατικού κινήματος και ενώνει, έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014. Η Λαμπρινή Θωμά και ο Νίκος Βεντούρας αναζήτησαν τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο και μίλησαν με κορυφαίους ιστορικούς, καλλιτέχνες και απογόνους ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μια τραγωδία που πολλοί προσπάθησαν να ξεχαστεί.

"Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος ζήτησε εξωδικαστική λύση"

Ελλάδα Το Κόκκινο φέρνει στην δημοσιότητα όλη την επιστολή του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ,Γιώργου Αντωνόπουλου προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας λίγες μέρες μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του.
"Κατόπιν παρακλήσεως του Παναγιώτη Μπαλτάκου συναντήθηκα με τον Αριστείδη Φλώρο για την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης για το σύνολο των οφειλών της Energa και Hellas Power προς το ΔΕΣΜΗΕ".

Η επιστολή εστάλη λίγες μέρες μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στις 3 Νοεμβρίου του 2014.
- See more at: http://stokokkino.gr/article/1000000000000727/O-Panagiotis-Mpaltakos-zitise-eksodikastiki-lusi#sthash.Xf3qyuP2.dpuf

O Θανάσης  Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  πως υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΗΓΕ (πρώην  ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει πιέσεις από τον πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας που υπεξαίρεσαν  εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα  με τις καταγγελίες  του  Θανάση Πετράκου ο  δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τον πρώην Γενικό γραμματέα της κυβέρνησης για να δεχθεί εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπαλτάκου έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο ιδιοκτητών των εταιρειών που «φέσωσαν» το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Μάλιστα  ο κ Πετράκος ανέφερε πως  ο δικηγόρος δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του και πως γνωρίζει τους ηθικούς αυτουργούς..Λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση Πετράκου στην Επιτροπή συνεργάτες του πρωθυπουργού ρωτούσαν με. μεγάλο ενδιαφέρον στη Βουλή «τι ακριβώς έχει ειπωθεί για τον κ. Μπαλτάκο» και για το αν διευκρινίστηκε το πως «πίεζε» ο πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης τον δικηγόρο.

«Δηλαδή τον πίεζε τηλεφωνικά;», ήταν η απορία που διατυπώθηκε με έκδηλη αγωνία, από τον κυβερνητικό συνεργάτη, ο οποίος προφανώς να φοβήθηκε νέες περιπέτειες για την κυβέρνηση εξαιτίας και πάλι του κ.Μπαλτάκου

 Εδώ ολόκληρη η επιστολή:

Τουρκία : Οι Redhack ξαναχτυπούν

Turchia: gli hacker comunisti di Redhack contro una compagnia elettrica, cancellate centinaia di bollette


Η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Άγκυρας έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επιθέσεις που πραγματοποιεί με αυξανόμενη αποτελεσματικότητα η συλλογικότητα χάκερ Redhack η οποία πριν από λίγες ημέρες ακύρωσε τους λογαριασμούς εκατοντάδων οικογενειών αφού κατάφερε να εισχωρήσει στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Soma, όπου το Μάιο μια έκρηξη σε ανθρακωρυχείο λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας προκάλεσε το θάνατο 301 ανθρακωρύχων και πρόσφατα μια κοινοπραξία ξερίζωσε έξι χιλιάδες ελαιόδεντρα για να ανοίξει το δρόμο σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας ένα έργο που κρίθηκε περιττό από δικαστήριο της Τουρκίας. Η Redhack, η οποία προκάλεσε μια ζημία στην εταιρεία Soma Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας γύρω στα  500.000 ευρώ, αφιέρωσε την επίθεση  "στο λαό της Yirca και της Validebag"

Ο υπουργός ενέργειας της φιλελεύθερης-ισλαμικής κυβέρνησης στην Άγκυρα παρενέβη για να μειώσει τη σημασία της επίθεσης, δηλώνοντας ότι τα πρωτότυπα των λογαριασμών αποθηκεύονται στον υπολογιστή του TEIAS, δηλαδή, την εθνική εταιρεία ενέργειας. Είτε αυτό αληθεύει είτε όχι η δράση της Redhack, που δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα σύντομο βίντεο στο οποίο δείχνει την ευκολία με την οποία κατάφερε να πάρει στην κατοχή της τα κλειδιά για να παρεισφρήσει στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας και να το ελέγξει, προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπάθειας σε εκείνο το μέρος του πληθυσμού που δεν ανέχεται τον αυταρχικό Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου, καθώς και την αλαζονεία των εταιρειών που υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα AKP και σε αντάλλαγμα πήραν  το πράσινο φως να υλοποιήσουν τα κερδοσκοπικά σχέδια τους και μεγάλο έργα που πολλές φορές θεωρούνται περιττά και επιβλαβή.

Η συλλογικότητα Redhack ξεκίνησε τη δράση της εδώ και χρόνια,και μάλιστα πριν κάνουν την εμφάνιση τους στην διεθνή σκηνή οι Anonymous και άλλοι πολιτικοί και κοινωνικοί ακτιβιστές χάκερ.Η Redhack αυτοπροσδιορίζεται ως μια συλλογικότητα κομμουνιστική και χρησιμοποιεί συμβολισμούς οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την ιστορία του αντικαπιταλιστικού κινήματος, βάζοντας στόχο διαδικτυακές σελίδες της κυβέρνησης, των δυνάμεων ασφαλείας, του στρατού, των μυστικών υπηρεσιών, πολιτικών κομμάτων και κάποιες οικονομικές ομάδες πίεσης που συνδέονται με την εξουσία με δεδηλωμένο στόχο τη διαπόμπευση των διεφθαρμένων ηγετών του Φιλελεύθερου-ισλαμιστικού κόμματος και τις αδικίες που διαπράττονται από την εξουσία ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τις μειονότητες. Πολλά από τα μέλη της συλλογικότητας έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί σε βαριές ποινές από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες αντιμετωπίζους τους Redhack σαν  "τρομοκρατική οργάνωση".