Χαρδούβελης: Παλεύουμε, αλλά η τρόικα πιέζει


Στη Σάμο : Ξεψύχησε στην άσφαλτο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών σε χωριό της Σάμου, καθώς το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει στο σημείο μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με το i-samos.gr, στις 17:45 το απόγευμα της Πέμπτης ο 34χρονος επέβαινε σε ένα δίκυκλο μηχανάκι, όταν για άγνωστο λόγο μέσα στο χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού. Άμεσα μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος έτρεξε να τον βοηθήσει, διαπιστώνοντας ότι είχε τις αισθήσεις του.
Στις 17:50 κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ προκειμένου να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει, και εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου.

Δυστυχώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο, παρά ένα μόνο για όλο το νησί, που ήταν απασχολημένο σε διακομιδή στο αεροδρόμιο της Σάμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλο διαθέσιμο.
Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά για τον άτυχο νεαρό που σιγά - σιγά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις και οι αγωνιώδεις τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων του χωριού στο ΕΚΑΒ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Τελικά με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού, όπου τελικά το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο  γιατρούς του νοσοκομείου, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος στις 19:15, όταν όμως ήταν πια πολύ αργά.


Ακολουθεί  σχόλιο αναγνώστη το οποίο και προσυπογράφω πλήρως :

Δολοφόνοι εκ προμελέτης.
Όταν αφήνεις ένα νησί με ένα ασθενοφόρο, το ξέρεις.
Όταν αφήνεις το δικό μου δήμο που το ένα χωριό απέχει 60χλμ από την έδρα του Δήμου, με δύο ασθενοφόρα κι έναν οδηγό που θα τον στείλεις στη έδρα του πρώην Νομού, το ξέρεις.

Ο νυν υπ. Υγείας, ο Βορίδης ο Τσεκουράτος ο Α', ως δικηγόρος, πάλεψε ώστε να αθωώσει ανθρώπους που λούφαραν 300 μύρια (αυτά που ξέρουμε) από το Δημόσιο.

Η συντήρηση ενός ασθενοφρου και δύο θέσεις οδηγών-ΕΚΑΒιτών, κοστίζουν 50.000 το χρόνο.

Ο Βορίδης, πάλεψε για να αφαιρέσει από το Δημόσιο 6000 θέσεις οδηγών ασθενοφόρου για ένα χρόνο (μαζί με τα οχήματα. Μη μου πει κανείς καμιά παπαριά ότι και τα οχήματα κοστίζουν, οι δωρεές είναι στη σειρά και δεν παίρνουν το ΟΚ γιατί δεν προβλέπονται οι θέσεις).

Ο Βορίδης και η συμμορία των Ντάλτον που στελεχώνει είναι δολοφόνοι εκ προμελέτης.

Περιμένω κάποια στιγμή από το Συριζα, αφού ξεκαθαρίσει αν το πρόβλημα του είναι μόνο το οικονομικό και οι ΕΝΦΙΑ και τα σκατά όλα ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ακούς συντρόφισσα Αλέκα κακό χρόνο να'χεις?), να πάρει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ θέση, τι θα κάνει με τους δολοφόνους.
ΓΙατί αλλιώς συντρόφια, η μαρμάγκα που θα φάει ΕΣΑΣ θα είναι πιο μάυρη και από την καρδιά του Βορίδη.


ΠΗΓΗ :Το Κουτί της Πανδώρας

Αυτή η εταιρεία βραβεύτηκε για την «περιβαλλοντική της ευαισθησία»!


10704124_1511983959055804_4082607765185574279_n 

Πριν από έξι μέρες φωτογραφίσαμε τη θάλασσα του Στρατωνίου, κόκκινη από τα όξινα νερά του μεταλλείου της Ελληνικός Χρυσός. Και την επόμενη μέρα δημοσιεύσαμε φωτογραφίες του iosifsk, με τον Κοκκινόλακκα, το ρέμα που διέρχεται μέσα από την περιοχή των μεταλλείων να έχει βαφτεί, ξανά, κόκκινο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι χθεσινές (18-11-2014) του iosifsk από τον Κοκκινόλακκα και από το ρέμα Καρατζά, στις Σκουριές. Και αυτό το πορτοκαλί, γνωστό σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι κοινή λάσπη, είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της όξινης απορροής. Είναι το μεταλλείο που δηλητηριάζει τη γη και τα νερά μας.
Στις πρώτες φωτογραφίες, από την περιοχή του Κοκκινόλακκα, δίπλα ακριβώς από το δημόσιο δρόμο, φαίνεται καθαρά ο ασβέστης που η εταιρεία ρίχνει σε μεγάλες ποσότητες μέσα στα ρέματα (και όπου δουν πορτοκαλί χρώμα). Ο ασβέστης εξουδετερώνει την οξύτητα ανεβάζοντας το pH, όμως δεν αφαιρεί τα βαρέα μέταλλα που περιέχονται σε αυτή την πορτοκαλί γλίτσα τα οποία μένουν εκεί, στο χώμα, στις κοίτες των ρεμάτων, στο βυθό της θάλασσας.

  

Oι επόμενες φωτογραφίες είναι από το ρέμα  Καρατζά στις Σκουριές.  
Κι άλλη πηχτή κοκκινίλα, σαν αυτή που έχει αποτυπωθεί πολλές φορές
από τον iosifsk σε διάφορα σημεία των Σκουριών και του ρέματος Καρατζά, όπου εκτελεί εργασίες η εταιρεία (δείτε εδώ κι εδώ).

  

Η γελοιότητα των ημερών θέλει αυτήν ακριβώς την εταιρεία να βραβεύει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εφημερίδα «Καθημερινή» με έπαινο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «η βράβευση της Ελληνικός Χρυσός τεκμηριώθηκε με βάση τις βασικές αρχές και τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. Σύμφωνα με αυτές η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει απαρέγκλιτα αρχές που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των έργων, προστατεύουν το περιβάλλον, επενδύουν σε πρωτοποριακή τεχνολογία, εφαρμόζουν περιβαλλοντικά απόλυτα συμβατές μεθόδους εξόρυξης και κατεργασίας μεταλλευμάτων«.

Ουδέν σχόλιον.


ΒΡΑΒΕΙΟ-ΕΚΕ  

[--->]

Βιάζονται να υπογράψουν το «σκότωμα» του Ελληνικού


Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ παίζουν τα ρέστα τους για το Ελληνικό και ρισκάρουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος μόνο και μόνο για να προλάβουν να επικυρώσουν τη σύμβαση με τη Lamda Development Α.Ε. του ομίλου Λάτση στη Βουλή, πριν βρεθούν αντιμέτωποι με πολιτικές εξελίξεις που θα τους δέσουν τα χέρια.

Η στρατηγική της κυβέρνησης θυμίζει πρακτικές χαλιφάτου, αφού έδωσε εντολή στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας, να σπεύσουν να υπογράψουν τη σύμβαση με την εταιρεία συμφερόντων Λάτση, στις 14 Νοεμβρίου, επτά ημέρες, δηλαδή, μετά τη γνωμοδότηση του ΣΤ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί της νομιμότητας της σύμβασης.