Απορριπτική η εισήγηση εισαγγελέα στο αίτημα Ν. Ρωμανού

Απορριπτική η εισήγηση εισαγγελέα στο αίτημα 
του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.
Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται η απόφαση
 του δικαστικού συμβουλίου.

Σωματείο εργαζομένων "Γεννηματά": Με εισαγγελική παραγγελία υποχρεώνουν τους γιατρούς να σιτίσουν τον Ρωμανό

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου "Γεννηματάς" σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως "με εισαγγελική παραγγελία υποχρεώνουν τους Θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν το Νίκο Ρωμανό, παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας."

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται πως το "νοσοκομείο "Γεννηματάς" έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς - ένστολους και με πολιτικά - περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο"

Το σωματείο απαιτεί την ικανοποιήση των αιτημάτων του απεργού πείνας, ωστε να μην συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπτουν και να λήξει η αστυνομικρατία στους χώρους του Νοσοκομείου.

από τη θερμή υποδοχή του Τοτού στο Ναύπλιο




 

Άλλοι δύο απεργοί πείνας από σήμερα σε αλληλεγγύη προς τον Νίκο Ρωμανό

Με κοινή τους ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο Athens Indymedia οι Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης εντάσσονται στην απεργία πείνας σε αλληλεγγύη προς τον Νίκο Ρωμανό. Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ' τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα "παράσιτα" αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ' για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ' επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.

Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ". Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.
"Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα 'πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει."

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Δημήτρης Πολίτης 

Οι φασίστες του Frente Atletico δολοφονούν φίλαθλο από τη Γαλικία



Το όνομά του ήταν Francisco José Romero Taboada, γνωστός ως Jimmy, ο 43 χρονών φίλαθλος  της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια  που σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη από τους φασίστες της  Frente Atletico ,  οργάνωση της άκρας δεξιάς των φανατικών  της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες θα έπαιζαν στις 12 στο Vicente Calderon και στην πόλη έφτασαν  πολλοί οπαδοί της  Deportivo από τη Γαλικία. Παρά το θάνατο του θύματος στο νοσοκομείο San Carlos, από καρδιακή προσβολή, οι αθλητικές αρχές αποφάσισαν ότι το παιχνίδι έπρεπε να γίνει κάτι που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.
Γύρω  στις 8:40  το πρωί μια μεγάλη ομάδα μελών του Frente Atletico  περίμενε να φτάσουν τα πούλμαν των οπαδών της Γαλικίας, και ειδικά αυτά των αντιφασιστών Riazor Blues , κοντά στο γήπεδο και τότε  η επίθεση  μεταβλήθηκε σε  πραγματική μάχη στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες  άτομα. Ανάμεσα τους  και  μέλη των αντιφασιστών φιλάθλων  Bukaneros (της ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο) και των Alkor Hooligans (της Alcorcon) που έφτασαν στην περιοχή για να δώσουν ένα χέρι στους Γαλικιανούς όταν μαθεύτηκε ότι εκεί τους περίμεναν  τα μέλη του Frente Atletico .

Ο Jimmy ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε  από τους νεοναζί του Frente Atletico  στο ποτάμι Manzanares.Ανασύρθηκε από τους δύτες της πυροσβεστικής, αλλά λόγω της υποθερμίας, και του τραύματος στο κεφάλι  έπαθε  καρδιακή ανακοπή και δεν  επέζησε  παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
 Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές  τουλάχιστον 11 άτομα προσκομίστηκαν σε νοσοκομεία, τρία από αυτά από τραύματα από μαχαίρι  και άλλα τρία με τραύματα στο κεφάλι.

 Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν (πολλά από αυτά  ανήκουν στην ομάδα που δέχθηκε την επίθεση) και ενενήντα μέλη της ομάδας των ultras της Γαλικίας Riazor Blues  ταυτοποιήθηκαν  και επέστρεψαν  αμέσως στη Λα Κορούνια.
Η διοίκηση  της Ατλέτικο Μαδρίτης καταδίκασε «έντονα» αυτό που τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν σαν φιλονικία μεταξύ  οπαδών, αλλά λίγοι θυμούνται ότι στις 8 Δεκεμβρίου 1998, οι νεοναζί του Frente Atletico - ειδικά ο εξτρεμιστής  Ricardo Guerra - σε μια ανάλογη επίθεση δολοφόνησαν τον   αντιφασίστα Βάσκο φίλαθλο  Aitor Zabaleta, ο οποίος είχε πάει  στη Μαδρίτη από το Donosti για να παραακολουθήσει την Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην  επίθεση κατά των οπαδών της Ντεπορτίβο συνέβαλε και η απαθής στάση της Policia Nacional .Αυτό φαίνεται και από τον μικρό αριθμό των νεοφασιστών ultras της Ατλέτικο Μαδρίτης που συνέλαβε η αστυνομία.

[--->]