Ν. Βαλαβάνη: «Η μη επίλυση της υπόθεσης Ρωμανού εξυπηρετεί σκοπιμότητες της κυβέρνησης εν όψει και της 6ης Δεκέμβρη» -

Σε συνέντευξη της στο ρ/σ Κόκκινο η Ν.Βαλαβάνη αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Ρωμανού και ''κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού και ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, «προσπαθεί να δημιουργήσει όλα τα αντανακλαστικά στα οποία θα παραπέμπουν σε εικόνες μια αναρχούμενης πατρίδας για τα επόμενα χρόνια εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στη κυβέρνηση».

«Η μη επίλυση του θέματος εξυπηρετεί τη κυβέρνηση σε συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Η πολιτεία έχει μια ηθική και πολιτική οφειλή προς το Ν. Ρωμανό την οποία πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει» πρόσθεσε η Ν. Βαλαβάνη.  
Κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού και ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, «προσπαθεί να δημιουργήσει όλα τα αντανακλαστικά στα οποία θα παραπέμπουν σε εικόνες μια αναρχούμενης πατρίδας για τα επόμενα χρόνια εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στη κυβέρνηση».

«Η μη επίλυση του θέματος εξυπηρετεί τη κυβέρνηση σε συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Η πολιτεία έχει μια ηθική και πολιτική οφειλή προς το Ν. Ρωμανό την οποία πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει» πρόσθεσε η Ν. Βαλαβάνη.  - See more at: http://stokokkino.gr/article/1000000000001152/N-Balabani-I-mi-epilusi-tis-upothesis-Romanou-eksupiretei-skopimotites-tis-kubernisis-enopsei-kai-tis-6is-Dekembri#sthash.X1QG31Ox.dpuf
Ν. Βαλαβάνη: «Η μη επίλυση της υπόθεσης Ρωμανού εξυπηρετεί σκοπιμότητες της κυβέρνησης εν όψει και της 6ης Δεκέμβρη» - See more at: http://stokokkino.gr/#sthash.UZm7pnut.dpuf
Ν. Βαλαβάνη: «Η μη επίλυση της υπόθεσης Ρωμανού εξυπηρετεί σκοπιμότητες της κυβέρνησης εν όψει και της 6ης Δεκέμβρη» - See more at: http://stokokkino.gr/#sthash.UZm7pnut.dpuf

Στοχοποίησαν τους 17 που προσέφυγαν κατά της «Αγια-Σοφιάς»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε το απόγευμα της Τρίτης στην επίσημη ιστοσελίδα της φωτοτυπία του κειμένου της προσφυγής που έκαναν οι 17 πολίτες κατά της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί υπάρχουν φυσικά χαρτί και καλαμάρι τα ονόματα και οι διευθύνσεις όλων, έτσι ώστε να έχουν πλέον στοχοποιηθεί στα μάτια του κάθε χούλιγκαν οπαδού που θα θελήσει να τους ''τιμωρήσει''.
Μάλλον δεν πρόκειται για αβλεψία...
Από τον διαδικτιακό τόπο της εφημερίδας και την έντυπη μορφή της.
[--->]

 Από τον αθλητικό τύπο:
Η δημοσιοποίηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ των ονομάτων και των διευθύνσεων κατοικίας των 17 προσφυγόντων στο ΣτE χωρίς την συγκατάθεσή τους  σημαίνει παραβίαση του νόμου 2472/97 «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».


«Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η AEK είχε κάθε δικαίωμα να λάβει επίσημα γνώση της προσφυγής, γι' αυτό και η σχετική της αίτηση στο ΣτE ικανοποιήθηκε, αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να μεταδώσει οποιοδήποτε στοιχείο των "17". 

H πράξη της διώκεται αυτεπάγγελτα -δεν χρειάζεται, δηλαδή, καν μήνυση από τους θιγόμενους- και επισύρει (άρθρο 22) ποινή φυλάκισης από 12 έως 60 μήνες και χρηματικό πρόστιμο από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Eπιπλέον, αυτεπάγγελτα διώκεται και το αδίκημα της "έκθεσης" (άρθρο 306 του Π.K.) με ποινή φυλάκισης από 6 έως 60 μήνες σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εκ των "17" προβεί σε μια απλή καταγγελία στην Εισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του στο site της ΠAE AEK μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο...».

Σχόλιο ''π'': Από το ρ/σ Κόκκινο,μόλις (παρα) πληροφορηθήκαμε από τη δημοσιογράφο Α.Ζουμή αλλά και από το δήμαρχο, ότι από το επίσημο σάιτ  της ΑΕΚ κατέβηκε η προσφυγή των 17 ατόμων στο ΣτΕ .

Άγρια χτυπημένοι και με κακουργήματα παραπέμπονται οι συλληφθέντες της πορείας για το Ν.Ρωμανό

 
Τυχαία σύλληψη ποδηλάτη / @kinimatini

10 συλληφθέντες, πολλοί εκ των οποίων κακοποιημένοι από αλύπητο ξυλοδαρμό, οδηγούνται σήμερα στις 12:30 στα δικαστήρια (πρ. Ευελπίδων) με κατηγορίες για κακουργήματα, μετά την χθεσινή, μεγάλη πορεία αλληλεγγύης προς τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό.
Δύο οδηγήθηκαν τραυματισμένοι στο ΓΚΝ Γεννηματάς και μετά από ιατρικό έλεγχο τούς επέστρεψαν στην ΓΑΔΑ. Ο ένας υποβαστάζεται για να βαδίσει και κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι έσπασε την πόρτα της εισόδου πολυκατοικίας στην οδό Νοταρά με το σώμα του.

 Ο συνολικός αριθμός προσαγωγών είναι ακόμα άγνωστος, ωστόσο οι περισσότερες έγιναν εκτός σημείων συγκρούσεων, κυρίως σε δρόμους των Εξαρχείων.

Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν ελέγχους ακόμα και στο υλικό σε κάμερες φωτορεπόρτερ:

Πράσινο φως για εισβολή της Τουρκίας στη Συρία;



Αυτός που έδωσε  την πολυπόθητη για την Άγκυρα είδηση, μια είδηση που μπορεί  να σηματοδοτήσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ήταν η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα  οι Ηνωμένες Πολιτείες  και  η Τουρκία, μετά από μήνες πήγαινε έλα, φαίνεται πως πλέον βρίσκονται  κοντά σε μια τελική συμφωνία διαχείρισης του ζητήματος της Συρίας. Το τουρκικό καθεστώς μετά από αυτή τη συμφωνία θα μπορεί να επιτρέψει στα αμερικάνικα μαχητικά να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις της  στα νότια της χώρας, βάσεις με τεράστια  σημασία στην αντιπαράθεση με τους ισλαμιστές  του Isis  και οποιουδήποτε  άλλου  εχθρού, ενώ σε αντάλλαγμα η Άγκυρα  θα πάρει  το πράσινο φως,  που μέχρι  τώρα της το αρήθηκαν, να εισβάλει στη βόρειο Συρία και τη δημιουργία εκεί μιας ζώνης ασφαλείας.. Μια περιοχή που θα είναι υπό την τουρκική κατοχή και  έλεγχο   και ίσως με μια  κυβέρνηση μαριονέτα του Ελεύθερου  Στρατού της Συρίας η οποία θα αρχίζει από τη Λατάκια στα δυτικά , μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ στα ανατολικά, και θα περιλαμβάνει  σχεδόν όλη τη  Rojava όπως ονομάζουν οι Κούρδοι  τα εδάφη που κατοικούν στη βόρεια Συρία, εκεί όπου το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα, σε συμμαχία με το ΡΚΚ, έχει εγκαθιδρύσει  τα τελευταία χρόνια, μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις ένα καθεστώς αυτοδιοικούμενο μακριά από την εκτελεστική εξουσία της Δαμασκού, αλλά και  τους ισλαμιστές αντάρτες  .

Με τη συμφωνία  παρέμβασης  Τουρκίας- Ουάσιγκτον και το διεθνή συνασπισμό ενάντια στο Isis, η Άγκυρα θα καταλάβει μεγάλες περιοχές του Κουρδιστάν της Συρίας συντρίβοντας το καθεστώς  αυτονομίας του PYD και την εδαφική συνέχεια με τους Κούρδους  αντάρτες  που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, ενώ  θα κατέχει πλέον ένα μεγάλο κομμάτι  της Συρίας  από όπου θα εξαπολύει τις επιθέσεις της όχι τόσο εναντίον των ισλαμιστών του Αλ Μπαγκντάντι  που τώρα τον υποστηρίζει και  στρατιωτικά, αλλά και εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας. Στη ζώνη ασφαλείας,όπως είναι φυσικό, οι εισβολείς θα επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων ώστε να μη μπορούν τα μαχητικά της Δαμασκού να πετάνε πάνω από την περιοχή.
Αν  έτσι έχουν τα πράγματα, αν η συμφωνία είναι έτοιμη  να κλείσει, τότε θα πρόκειται για  μία άνευ προηγουμένου νίκη των  ηγεμονικών βλέψεων της Τουρκίας  στην περιοχή  και για  μια  ιστορική ήττα  της Ουάσιγκτον, που αναγκάζεται  να σκύψει  το κεφάλι μπροστά στις  αξιώσεις της Άγκυρας αφού αδυνατεί να κάμψει τις αντιστάσεις της.

Στην κατεχόμενη περιοχή θα περιλαμβάνεται  φυσικά και το Κομπάνι, όπου από αυτό το καλοκαίρι χιλιάδες ακτιβιστές και κούρδοι  αγωνιστές αγωνίζονται ενάντια στις ομάδες τζιχαντιστών  για να μη πέσει η πόλη  στα χέρια των Daesh (ακρωνύμιο του al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham,Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε),όπου τις τελευταίες ημέρες οι μάχες ξανάρχισαν με μεγάλύτερη ένταση. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι αυτή τη φορά οι ισλαμιστές ήταν σε θέση να επιτεθούν και να βομβαρδίσουν το Κομπάνι και  από την πλευρά που μέχρι στιγμής παρέμενε ελεύθερη, δηλαδή, από τα τουρκικά σύνορα, που απέχουν  λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πόλη.  

Στην ουσία οι ομάδες του Isis βομβάρδισαν τη κουρδική πόλη από το έδαφος της Τουρκίας, και το παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά  που χτύπησε σημείο ελέγχου του YPG είχε φτάσει μόλις πριν λίγες ημέρες από το βορρά, με τη συνενοχή των Τούρκων στρατιωτών που περιπολούν τα σύνορα.
Επιπλέον, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw, το περασμένο Σάββατο ο τουρκικός στρατός  για πρώτη φορά συμμετείχε στο βομβαρδισμό της πόλης του Κομπάνι, τραυματίζοντας αμάχους και μαχητές του YPG Anwar Muslim, ο συν-πρόεδρος της αυτόνομης κυβέρνησης του κουρδικού καντονιού κατήγγειλε την Άγκυρα  για το γεγονός. Λίγο πιο βόρεια, όπως ενημερώνει  ο Muslim , οι τουρκικές αρχές έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα  από ορισμένα στρατόπεδα κούρδων προσφύγων στα Τουρκικά σύνορα.

Είναι σαφές ότι αν τα τουρκικά στρατεύματα περάσουν τα σύνορα δύσκολα  η κυβέρνηση και ο στρατός της Συρίας θα μπορούσαν  να παραμείνουν αδρανείς και φυσικά θα ξεσπούσαν  ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και Τούρκων στρατιωτών (με την πιθανή υποστήριξη των  πολιτοφυλακών  του IS). Σε μια τέτοια  περίπτωση όλο το τουρκικό Κουρδιστάν θα έπαιρνε φωτιά, με κάθε άλλο παρά  προβλέψιμα αποτελέσματα για το καθεστώς Νταβούτογλου Ερντογάν.

Σε περιοχές της Τουρκίας με κουρδική πλειοψηφία,αλλά όχι μόνο, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες, που καταστέλλονται σκληρά από τις δυνάμεις ασφαλείας  της κυβέρνησης φιλελεύθερων ισλαμιστών, αλλά και από ακροδεξιές ομάδες και ισλαμιστές. Χθες βράδυ δύο Κούρδοι  φοιτητές  του Πανεπιστήμιου του Ικονίου, στην τουρκική επαρχία της Μαλάτια, δέχθηκαν επίθεση από μια ρατσιστική ομάδα, και τραυματίστηκαν. Επίσης χθες, σε  διαδήλωση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης καταγγέλθηκε, για άλλη μια φορά, η υποστήριξη της Άγκυρας στους τζιχαντιστές.

Εν τω μεταξύ, μυστήριο καλύπτει τη σύλληψη μιας από τις συζύγουςκαι του παιδιού του Αλ Μπαγκντάντι, του  "χαλίφη" του Ισλαμικού Κράτους,  από στρατιώτες του Λιβάνου, ενώ επιχειρούσαν να περάσουν στο  Λίβανο από τη Συρία, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.
Το γεγονός που συνέβει πριν από λίγες ημέρες το αποκαλύπτει η αριστερή ημερησία As-Safir του Λιβάνου.Αλλά ως προς το επεισόδιο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά  ακόμη και αν λάβουμε υπόψη ότι η υποτιθέμενη σύλληψη  έγινε μετά από στενή συνεργασία  των υπηρεσιών πληροφοριών διαφόρων χωρών.