στις Σκουριές

http://antigoldgr.org/wp-content/uploads/2014/12/10612681_873913619316086_2217462943970457791_n.jpg 


 
Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν
Όσο θα κόβονται δέντρα
Όσο θ΄ανοίγονται δρόμοι
Όσο θα σκάβεται η γη μας
Όσο θα μολύνονται τα νερά μας
Όσο οι χρυσοθήρες θα βιάζουν τον τόπο μας
Όσο θα ποινικοποιείται ο αγώνας μας
Όσο το Κράτος θα καταπατά τα δικαιώματά μας
Όσο θα ξεπουλάν τον τόπο μας
Όσο θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς
Όσο οι ζωές μας θα πωλούνται κι θ΄αγοράζονται στα χρηματιστήρια
Εμείς θα είμαστε εκεί …

Συμφωνία για το Εμπόριο των Υπηρεσιών*» : πιέσεις των ΗΠΑ για απελευθέρωση της αγοράς δεδομένων.



Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο που διέρρευσε από τις εν εξελίξει διεθνείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των 23 χωρών για την επίτευξη συμφωνίας στο εμπόριο των υπηρεσιών. Το έγγραφο αποκαλύπτει το αμερικανικό αίτημα να πάψουν να ισχύουν οι εθνικοί κανονισμοί διακίνησης, αποθήκευσης, ανταλλαγής των προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονικού εμπορίου, την  αρχή της ουδετερότητας του διαδικτύου. 

Η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να απορρυθμίσει τα δεδομένα της αγοράς, θέτοντας σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια των πληροφοριών, προς αποκλειστικό όφελος των δικών της πολυεθνικών τεχνολογίας. Αυτό αποκαλύπτει σημερινό ένα έγγραφο των ΗΠΑ που διέρρευσε από τις διαπραγματεύσεις της Συμφωνίας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών, μέσω του δικτύου Associated Whistle-Blowing Press.

Οι Διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία για το Εμπόριο των Υπηρεσιών διεξάγονται σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας από το 2013, από ένα κλειστό κλαμπ 23 χωρών, στα πλαίσια της ΕΕ. Στόχος είναι η επέκταση των όρων των ιδιωτικοποιήσεων, πέρα από όσα ήδη προβλέπονται στις συμφωνίες GATS, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το εμπιστευτικό έγγραφο (PDF),  http://download.repubblica.it/pdf/2014/economia/tisa_cleaned.pdf
 
Πίσω από τη συμφωνία, βρίσκονται τα συμφέροντα του Συνασπισμού Βιομηχανίας Υπηρεσιών (CSI), του αμερικάνικου καρτέλ στον τομέα υπηρεσιών που θέλει να παρακάμψει την εθνική κυριαρχία ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Στην CSI , συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όπως η AT & T, η IBM, η HP και η Google.

Το έγγραφο που διέρρευσε αποτελεί την πρόταση του εκπροσώπου του Εμπορίου των ΗΠΑ, στις 25 Απριλίου 2014, και αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη κυκλοφορία δεδομένων μεταξύ των χωρών και την  ουδετερότητα του διαδικτύου.


"Η πρόταση των ΗΠΑ επίδιώκει να ωφελήσει τη δική της βιομηχανία υπηρεσιών (CSI),που παρέχει υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο,κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου", εξηγούν η Jane Kelsey, καθηγήτρια του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ώκλαντ, και η Burcu Kilic, του αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών, Public Citizen. "Επιχειρείται, στην ουσία, να προστατευθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το αμερικανικό μονοπώλιο στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την τεχνολογία."

Δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η συζήτηση, αλλά η αμερικανική πρόταση επιβεβαιώνει την κατεύθυνση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ του 2011 ως προς τις αρχές του εμπορίου υπηρεσιών ICT, δηλαδή την προώθηση της πρόσβασης και τη διάδοση των πληροφοριών,των εφαρμογών και των υπηρεσιών που επιλέγουν οι καταναλωτές, χωρίς κανένα περιορισμό στη μεταφορά των δεδομένων μεταξύ των χωρών, ούτε την υποχρέωση των προμηθευτών να χρησιμοποιούν τις τοπικές υποδομές.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το Νοέμβριο το λόμπι DIGITALEUROPE, στο οποίο συμμετέχει η Google και η Intel, ζήτησε από το νέο Επίτροπο εμπορίου της ΕΕ να κάνει χρήση της TISA και της ΤΤΙΡ προκειμένου να "γκρεμίσει τους κανόνες προστατευτισμού, και την υποχρεωτική εντοπιότητα των στοιχείων."

Αν η πρόταση των ΗΠΑ γινόταν δεκτή, λέει η Kelsey,τότε θα παγιωνόταν ο έλεγχος των δεδομένων από τις ΗΠΑ, προς όφελος της κυβέρνησης - με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας - των μεγάλων διεθνικών εταιριών και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτές.

Η συμφωνία περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εθνικές ρυθμίσεις που περιορίζουν τις δραστηριότητες και τα κέρδη τις παγκόσμιας βιομηχανίας του διαδικτύου. Η ροή και η χρήση των δεδομένων, ακόμα και των ευαίσθητων, δεν θα περιορίζονται πλέον, με προφανείς συνέπειες για την προστασία του καταναλωτή, τους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τις πολιτικές για τον ανταγωνισμό.
"Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταφεύγουν σε διαρροές για να μάθουν ποιους νόμους οι κυβερνήσεις τους διαπραγματεύονται για λογαριασμό τους", δήλωσε η Rosa Pavanelli, επικεφαλής της Public Services International (PSI),της Διεθνούς των Δημοσίων Υπηρεσιών , στην πρώτη γραμμή κατά των μυστικών συνομιλιών της TISA,από το 2013 .

Με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks τον περασμένο Ιούνιο διαπιστώθηκε ότι η συνθήκη στοχεύει στην απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, ακόμη και όταν αποδεικνύονται αποτυχημένες.

"Σήμερα ανακαλύπτουμε ότι απειλείται και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Τι άλλο μας κρύβουν οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στη TISA;" αναρωτιέται η Pavanelli.

Η μυστικότητα των διαπραγματεύσεων επιβεβαιώνεται από τον όρο "confidential, εμπιστευτικό" στην αρχή του κάθε κεφαλαίου, όπου απαγορεύεται να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας για πέντε έτη μετά την έναρξη ισχύος της, γεγονός που την καθιστά λιγότερο διαφανή

 
* (TISA) Trade in Services Agreement 


Επίσης  

Γιάννης Κιμπουρόπουλος : Το τέρας, αόρατο και πανταχού παρόν


Το τέρας, αόρατο και πανταχού παρόν
Το τέρας, αόρατο και πανταχού παρόν

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ


Έχουν πλάκα εκεί στο Protagon. Μιλάνε για δημοκρατία περισσότερες φορές κι απ' όσες αναπνέουν. Λαλούν διαφάνεια, κράτος-δικαίου και δικαιώματα πιο πολύ κι απ' ότι πίνουν νερό. Αυτοαποκαλούνται "ψύχραιμοι", "ήρεμοι", "λογικοί", και πάνω απ' όλα "φιλελεύθεροι". Αλλά όταν αποκαλύπτονται - ή φαίνεται ότι παν να αποκαλυφθούν - οι πρακτικές του καθεστώτος, τότε αποκαλύπτουν κι οι ίδιοι το βρώμικο ρόλο τους, ρόλο σιχαμερής προπαγάνδας, λερώματος της συνείδησης, και συσκότισης της πραγματικότητας.

Ούτε λέξη για την πιθανότητα να υπήρξε πράγματι απόπειρα χρηματισμού. Ούτε λέξη για την πιθανότητα αυτή η απόπειρα να προήλθε από ψηλά. Οι κύριοι φιλελεύθεροι έβγαλαν ήδη το συμπέρασμα, διότι εκτός από φιλελεύθεροι είναι και αστυνομικοί, και ντετέκτιβ, και ανακριτές, και εισαγγελείς, και δικαστές, και δεσμοφύλακες. Οι κύριοι φιλελεύθεροι θυμήθηκαν ότι τώρα ζούμε σε παρακμή - εμ βέβαια, αντί να πεις ότι η κυβέρνηση μπορεί και να αγοράζει ψήφους, καλύτερο ακούγεται να πεις ότι παρακμάζουμε.
Την αθλιότητα του protagon τη γνωρίζω, δεν περίμενα το σημερινό χάλι για να τη μάθω. Έχει όμως την πλάκα του να βλέπεις όλη τη δημοκρατική ευαισθησία των φιλελεύθερων να εξαντλείται σε ειρωνείες για τον Χαϊκάλη και τους ...ψεκασμένους, όταν υπάρχει έστω και υπόνοια απόπειρας χρηματισμού πολιτικού προσώπου. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους αφορά, δεν εμπίπτει προφανώς στον δικό τους φιλελευθερισμό.

Αυτό που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι να τρως δεκάλεπτο παραλήρημα Άρη Πορτοσάλτε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, που να καταλήγει στην παρότρυνση να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι ...σκευωροί! Αμ, πώς, τι νομίζατε, να τιμωρηθούν όσοι έκαναν την δωροδοκία, αν την έκαναν; Όχι, ο κύριος Πορτοσάλτε ερεύνησε, εντόπισε σκευωρία, δίκασε, και αποφάσισε να πέσει βαρύς ο πέλεκυς στους σκευωρούς.

Και πάνω που λες ότι τελείωσες με την μπριζόλα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, με τη μεταμοντέρνα εκδοχή της ΥΕΝΕΔ, πάνω που λες ότι έφαγες και το κόκαλο, σκάει μύτη η αριστερή γαρνιτούρα.

Ρύζι; Πατάτες; Πουρές;

Λαχανικά; Σαλάτα;
Όχι

Τίποτε απ' όλα αυτά.

Μοναχά Παύλος Τσίμας.

Να παίρνει τη σκυτάλη από Πορτοσάλτε και να τονίζει την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε την εκδοχή Χαϊκάλη. Αυτή είναι η έγνοια του πρώην συντάκτη του Ριζοσπάστη, και διευθυντή της Πρώτης και του 902: το πόσο κακό κάνει κάποιος να ασχολείται με απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή.

Να τον βλέπουν και να τον χαίρονται όσοι του έδωσαν και εκπομπή στο Κόκκινο, και όσοι τον προόριζαν, λέει, και για την Αυγή. 

Πίτουρα, κότες, τα έχει πει ο σοφός λαός, και τίποτε να προσθέσω δεν έχω.

ηρ.οικ.

Παρασκήνιο ανωμαλίας

Άνθρωπος δύο πρωθυπουργών και τριών πολιτικών αρχηγών, πολιτικός σύμβουλος δύο τραπεζιτών και της Deutsche bank, έμπιστο πρόσωπο κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών υπήρξε διαδοχικά ο Γ. Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Χαϊκάλης κατονομάζει ότι αποπειράθηκε να τον χρηματίσει προκειμένου να κατασκευαστεί, με κάθε τρόπο, προεδρική πλειοψηφία. 
Το σύμπλεγμα των πρωταγωνιστών που καταγράφεται στο βίντεο - ντοκουμέντο αναδεικνύει τις σκοτεινές διαδρομές του μνημονιακού κατεστημένου, απ' όπου αναδίδεται αποφορά πολιτικής σήψης.

Προκαλεί ερωτήματα η αδράνεια των αστυνομικών αρχών και της Δικαιοσύνης να ελέγξουν εγκαίρως το υλικό της παρανομίας, από την οποία μπορεί να προέκυπτε χάλκευση της προεδρικής εκλογής. Γιατί οι αρχές άφησαν να περάσει η πρώτη ψηφοφορία και χρειάστηκε η δημόσια καταγγελία του βουλευτή για να ενεργοποιηθούν;