Αντών Κορλεόνε

 Του Κώστα Βαξεβάνη
Δεν υπάρχει πιο σκληρό αποδεικτικό στοιχείο από το βίντεο. Οι πρωταγωνιστές είναι εκεί μπροστά σου,τους ακους και τους βλέπεις να μιλάνε. Κανένας ενδιάμεσος. Εσύ απέναντι στην πραγματικότητα που έχει καταγραφεί. Η σκληρή πραγματικότητα του βίντεο αλλά και των ηχητικών ντοκουμέντων, επί μήνες εκθέτει τον Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτοντας εκτός από ομιλούσες μορφές και ένα φλύαρο παρακράτος.

35 χρόνια από το θάνατο του γερμανού ακτιβιστή Ρούντι Ντούσκε




 
Στη φωτογραφία σε καμβά, περασμένη με ακρυλικό και βερνίκι,έργο του γερμανού ζωγράφου και γλύπτη Wolf Vostell ,ο Ρούντι Ντούτσκε (1940-1979), ο μαρξιστής, ακτιβιστής και  εκπρόσωπος του κινήματος του 68 ' στη Γερμανία. 

Στις 11 Απριλίου του 1968, ο Ντούτσκε δέχθηκε επίθεση από τον νεαρό ακροδεξιό Γιόζεφ Μπάχμαν που τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος και στο κεφάλι. Επέζησε, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις συνέπειες των τραυμάτων που του κληροδότησε η δολοφονική απόπειρα εναντίον, μια πράξη φανερά υποκινημένη από το πανίσχυρο εκδοτικό συγκρότημα Σπρίγκερ. Ο Ντούτσκε υπέφερε από συνεχείς  κρίσειςεπιληψίας, έτσι, στις 24 Δεκεμβρίου 1979, σε μία από αυτές τις επιληπτικές κρίσεις λόγω των πολλών βλαβών που είχε προκαλέσει στον εγκέφαλό του ο πυροβολισμός του 1968, πέθανε από πνιγμό ενώ βρισκόταν στη μπανιέρα του σπιτιού του.

Μαζικές διαδηλώσεις σε πάνω από 30 πόλεις της Ισπανίας κατά του νόμου "φίμωτρο"


 View image on Twitter 


 Demonstrators protest against the new public security law ("ley mordaza") approved by the lower house of parliament, in Madrid on December 20, 2014.(AFP Photo / Pierre-Philippe Marcou)
 Demonstrators protest against the new public security law ("ley mordaza") approved by the lower house of parliament, in Madrid on December 20, 2014.(AFP Photo / Pierre-Philippe Marcou)


 a1sx2_Thumbnail1_20141212-112129.jpg
 Βάσει του νέου νόμου, η παραγωγή και η διανομή εικόνων, όπως αυτή που βλέπουμε,  μπορεί να κοστίσουν πρόστιμο 30.000 €.

Ο νόμος "φίμωτρο" #LeyMordaza , που ψηφίστηκε στην Ισπανία νομιμοποιεί ουσιαστικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βάσει του νέου νόμου, η παραγωγή και η διανομή εικόνων, όπως αυτή που βλέπουμε,  μπορεί να κοστίσουν ένα πρόστιμο των 30.000 €.
 
Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει:

1. Φωτογράφηση ή μαγνητοσκόπηση της αστυνομίας - 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
2. Ειρηνική ανυπακοή στην εξουσία - 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
3. Κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας - 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
4. Διαμαρτυρία χωρίς άδεια - 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
5. Πραγματοποίηση συνελεύσεων ή συναντήσεων σε δημόσιους χώρους - 100 έως 600 € πρόστιμο.
6. Παρεμπόδιση ή διακοπή έξωσης - 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
7. Παρουσία σε έναν κατειλημμένο χώρο (όχι μόνο κοινωνικά κέντρα, αλλά και  σπίτια που καταλαμβάνονται από οικογένειες που έχουν υποστεί έξωση)– 100 με 600 € πρόστιμο
8. Οι μαύρες λίστες της αστυνομίας για  διαδηλωτές, ακτιβιστές και  τον εναλλακτικό Τύπο  έχουν νομιμοποιηθεί.
9. Συνάντηση ή συγκέντρωση μπροστά από το Κογκρέσο - 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
10. Για να ασκηθεί έφεση στο δικαστήριο απαιτείται η πληρωμή των δικαστικών εξόδων, το κόστος των οποίων εξαρτάται από το πρόστιμο.
11. Επιτρέπει την τυχαία εξακρίβωση στοιχείων, επιτρέποντας την στοχοποίηση μεταναστών και μειονοτήτων.
12. Η αστυνομία μπορεί πλέον να πραγματοποιεί επιδρομές κατά την κρίση της, χωρίς να έχει διαταραχθεί η   "τάξη" .
13. Επιτρέπονται πλέον οι σωματικοί έλεγχοι κατά την κρίση των αστυνομικών
14. Η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει κάθε διαμαρτυρία κατά βούληση, αν αισθάνεται ότι διαταράσσεται η «τάξη».
15. Οποιαδήποτε ασαφώς προσδιορισμένη «υποδομή ζωτικής σημασίας» θεωρείται  απαγορευμένη ζώνη για δημόσιες συγκεντρώσεις  αν θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία τους.
16. Επιβάλλονται επίσης πρόστιμα για όσους ανεβαίνουν σε κτίρια και μνημεία χωρίς άδεια.
Πηγές :
 https://omniatv.com/blog/
 http://rt.com/news/216299-spain-anti-protest-law/

Οργισμένος Αραβας



 Τα βρώμικα χέρια του Ισραήλ πάνω στη Συρία
"Συγκεκαλυμμένα όμως, το Ισραήλ είναι ένας βασικός παράγοντας για την παράταση του εξαντλητικού πολέμου στη Συρία και ο ποιο ευνοημένος από την εξουδετέρωση της στρατιωτικής δύναμης του μόνου άμεσου άραβα γείτονα του που μέχρι στιγμής αρνείται τους όρους που υπαγορεύει το Ισραήλ, η μεγαλύτερη υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ περιφερειακή δύναμη, για τη σύναψη ειρήνης με το εβραϊκό κράτος". 
"Η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του Ισραήλ παρενέβησαν αρκετές φορές για να προστατέψουν το " ασφαλές καταφύγιο" της al-Nusra Front (ΣτΜ.το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία),από τα πυρά του στρατού της Συρίας, η οποία εξακολουθεί να δεσμεύεται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974 με το Ισραήλ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, το Ισραήλ κατέρριψε ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος που βομβάρδιζε θέσεις του Μετώπου al-Nusra, τρεις μόλις εβδομάδες μετά την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Συρίας πάνω από την περιοχή".



Η έκθεση της CIA για την ισραηλινή τρομοκρατική εκστρατεία ενάντια στην ηγεσία του Μαύρου Σεπτέμβρη

Μετά τη δολοφονία 11 Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το Σεπτέμβριο του 1972 από τη φράξια Μαύρος Σεπτέμβρης της οργάνωσης Αλ Φατάχ, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), οι ισραηλινοί ηγέτες ξεκίνησαν μια μακρόχρονη  προσπάθεια για να βγάλουν από τη μέση την ηγεσία της ΟΑΠ. Ακολούθησαν οι δολοφονίες ύποπτων μαχητών της ΟΑΠ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή στους οποίους περιλαμβάνονταν χαμηλόβαθμα στελέχη με αμφίβολη σύνδεση με τα γεγονότα του Μονάχου, καθώς και ενός μαροκινού σερβιτόρου στο Λιλεχάμερ, της Νορβηγίας, ο οποίος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την τρομοκρατία, σύμφωνα με  βιβλίο Βρετανού δημοσιογράφου.126 Η μυστικότητα του προγράμματος δεν επέτρεψε την συσχετησή του με άλλες διπλωματικές και στρατιωτικές πρωτοβουλίες. Οι διεθνείς πιέσεις που ακολούθησαν το θάνατο του μαροκινού σερβιτόρου τον Ιούλη του 1973, ανάγκασαν το Ισραήλ να περιορίσει τις προσπάθειες του. 127 "