η ώρα της εκδίκησης





Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν στο γραφείο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
 
 Σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, σήμερα, στη Σαανά, της Υεμένης, σε βομβιστική επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι περίμεναν να καταταγούν στην αστυνομία. Αυτά τα σαράντα άτομα και οι πολλοί περισσότεροι τραυματίες θα καταλάβουν πολύ λιγότερο χώρο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων από όσο αυτοί που σκοτώθηκαν στη Γαλλία.

Τα Βίντεο (1, 2) από την επίθεση στο Παρίσι δείχνουν τους επιτιθέμενους με μαύρα ρούχα να συμπεριφέρονται σαν να είχαν μια στοιχειώδη, το λιγότερο, στρατιωτική εκπαίδευση. Ηταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και, σύμφωνα με την αστυνομία, διέθεταν και εκτοξευτή ρουκετών. Τουλάχιστον δύο ακόμα δράστες διαφεύγουν. Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τα κίνητρα των επιτιθέμενων, αλλά το επεισόδιο το θεωρώ περισσότερο ως μια ακόμα προβοκάτσια.

Το 2011, το περιοδικό Charlie Hebdo ήταν ένα από εκείνα που δημοσίευσαν τις γελοιογραφίες με το Μωάμεθ, μια χονδροκομμένη και προσβλητική προσπάθεια να δυσφημιστεί ο προφήτης και όλοι οι μουσουλμάνοι ως τρομοκράτες. Το 2012 το περιοδικό συνέχισε την εκστρατεία και εμφάνιζε τον προφήτη Μωάμεθ γυμνό για να τραβήξει την προσοχή

Σε αντίθεση με τους "φιλελεύθερους" αμερικανούς, στις περισσότερες χώρες του κόσμου η ελευθερία του λόγου δεν θεωρείται ως ένα απόλυτο δικαίωμα. Αν για παράδειγμα φωνάξεις "φωτιά" σε ένα κατάμεστο θέατρο, προσβάλλοντας τους άλλους, είναι πιθανό να σου συμβεί κάτι κακό. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Ότι το σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo ήταν άσεμνο και προσβλητικό δεν δικαιολογεί τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, αλλά εξηγεί τα πιθανά κίνητρα των δραστών. Είναι μεγάλο λάθος να δολοφονούνται άνθρωποι για τις απόψεις τους όπως είναι λάθος να προσβάλλεις τους άλλους χωρίς κάποιο βάσιμο λόγο, είτε για κάποιο όφελος, είτε επειδή πολύ απλά είσαι λάτρης της "ελευθερίας του λόγου".

Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, είναι μαχητές που θεωρούν τους εαυτούς τους  ως πραγματικούς μουσουλμάνους που αγωνίζονται για τα πιστεύω τους.

 Η Γαλλία επί προεδρίας Σαρκοζί και  Ολάντ χρησιμοποίησε και υποστήριξε τέτοιες ομάδες ενάντια στους λαούς και τις κυβερνήσεις της Λιβύης και της Συρίας.

 Στη Συρία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και της Jabhat al-Nusra χρησιμοποιούν τους αντιαρματικούς πυραύλους που προμηθεύουν οι ΗΠΑ. 
Ένα γερμανικό σύνταγμα αεράμυνας στην Τουρκία υπερασπίζεται τις γραμμές υποχώρησης των ανταρτών από τις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.

 Ενώ στη Συρία, η Γαλλία υποστηρίζει τους τζιχαντιστές ,στέλνει τώρα ένα αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο για να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. 

Αυτό το τελευταίο, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα κίνητρο της σημερινής επίθεσης.

Οι "δυτικοί" πολιτικοί όταν οι φονταμενταλιστές χτυπούσαν τους αμάχους στην Τρίπολη και το Χαλέπι,τους επευφημούσαν. 

Όταν όμως αυτοί χτυπούν χώρες "δυτικών συμφερόντων" ή τις ίδιες τις "δυτικές" χώρες, τότε τις επιθέσεις αυτές τις θεωρούν εχθρικές και τις εκμεταλλεύονται για να δικαιολογήσουν μια ακόμα υποχώρηση τους προς την άκρα δεξιά, για πολεμικές εκστρατείες και πιο ολοκληρωτική διακυβέρνηση.
[--->]

Ο Παπαμιμίκος οι εκλογές και το ΣΔΟΕ


papamimikos
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ • 8 Ιανουαριου 2015, 13:59 • Προβολες 131

Θα ακούγαμε με μεγαλύτερη προσοχή τις δηλώσεις του Γραμματέα της ΝΔ Α. Παπαμιμίκου και τις προβλέψεις του για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, αν δεν ήταν τόσο σιωπηλός στο θέμα που άμεσα τον αφορά και έχει να κάνει με την έρευνα του ΣΔΟΕ για την εμπλοκή του σε «αμαρτωλή» Μη Κυβερνητική Οργάνωση…

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφέρεται στις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών.
«Εργαζόμαστε συστηματικά εδώ και καιρό, με κατεύθυνση το Μεταρρυθμιστικό Κέντρο. Απευθυνόμαστε, πέρα από κομματικές ταμπέλες, στον κόσμο της κοινής λογικής στους πολίτες που θέλουν την Ελλάδα στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Έχουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της προσπάθειάς μας. Και συνεχίζουμε με σιγουριά.Θα κερδίσουμε τις εκλογές. Και μαζί θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες».

Εύλογη, η προβαλλόμενη αισιοδοξία του κ. Παπαμιμίκου και προφανής ο ευσεβή του πόθος να παραμείνει στην εξουσία γιατί σε διαφορετική περίπτωση ποιος ξέρει; Ίσως και να ξεσκαλώσει η υπόθεση των ΜΚΟ…

Δύο οι ύποπτοι για την επίθεση στην Charlie Hebdo



Οι ειδήσεις που φτάνουν από τη Γαλλία σχετικά με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας στη συνοικία Crox Rouge της πόλης Ρεμς, βόρεια του Παρισιού, είναι αντιφατικές. 
Σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπάρχει η είδηση της σύλληψης των υποτιθέμενων δραστών της σφαγής στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo (12 νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί), αλλά η εφημερίδα Liberation αναφέρει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει ότι οι φερόμενοι ως δολοφόνοι - δύο αδέλφια 34 και 32 ετών, καθώς και ένα τρίτο άτομο 18 ετών - "ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν." 

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από παντού, δράστες της επίθεσης είναι οι αδελφοί Said και Cherif Kouachi, γνώριμοι των αστυνομικών αρχών και των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Ένας από αυτούς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα στρατολόγησης μαχητών για το Ιράκ, και τους τελευταίους μήνες προσπάθησαν να ξεφύγουν από την επιτήρηση των αρχών μετακινούμενοι από το Παρίσι στη Ρεμς. Δύο λεπτομέρειες όμως καθιστούν την εκδοχή αυτή, λιγότερο πειστική. 

Η πρώτη, είναι το δελτίο ταυτότητας του ενός από τα δύο αδέλφια που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή τους μετά τη σφαγή, η δεύτερη είναι το πόδι που βλέπουμε στο βίντεο να βγαίνει  από το αυτοκίνητο και το οποίο ο ένας από τους δράστες είχε όλο το χρόνο και τη φροντίδα να το ξαναβάλει στο αυτοκίνητο. 
Δύο "λεπτομέρειες" που συγκρούονται έντονα με την αίσθηση στρατιωτικού επαγγελματισμού που έδειξε το κομάντο που χτύπησε τους συντάκτες της Charlie Hebdo και τους δύο αστυνομικούς (το ένα τους και με χαριστική βολή). Οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν στα γραφεία της Charlie Hebdo, σύμφωνα με την Le Point, είναι δύο γαλλοαλγερινοί, 32 και 34 χρόνια, που επέστρεψαν στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι από τη Συρία.

Το τρίτο μέλος του κομάντο, σύμφωνα με κάποιες πηγές, είναι ένας 18χρονος περιθωριακός, ο  Hamyd Mourad, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με άλλους πρόκειται για το νεότερο αδελφό των αδελφών Kouachi. 
Οι ειδήσεις που φτάνουν είναι πολύ αντιφατικές και φαίνεται έντονη η πρόθεση των γαλλικών αρχών για μια γρήγορη επιχείρηση εντοπισμού και "εξουδετέρωσης" των ύποπτων, για την οποία θα πρέπει να πάρουμε υπόψη και την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ στις προτιμήσεις του κοινού κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βεβιασμένες ενέργειες.