η μνήμη σε νούμερα

 Ποσοστό κατοίκων άνω των 65 και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων.

 
 
Άρα λογικά με τέτοια ηλικιακή σύνθεση η Μνήμη, θα πρέπει να είναι παρούσα και να υπερτερεί αριθμητικά. Και να βοηθά στην απόφαση. Αλλά τι είναι μνήμη;
Αυτό που έγινε ή αυτό που θέλουμε να έγινε.

"Η μνήμη από την οποία αντλεί η ιστορία, για να την τροφοδοτήσει με την σειρά της, προσπαθεί να διασώσει το παρελθόν μονάχα για να εξυπηρετήσει το παρόν και το μέλλον. Ας δράσουμε έτσι ώστε η συλλογική μνήμη να εξυπηρετήσει την απελευθέρωση, και όχι την υποδούλωση των ανθρώπων."
Ζακ Λε Γκόφ: Ιστορία και Μνήμη
[--->]

Greece 2014

οσο λιγότεροι,τόσο το καλύτερο

Απειλή για λουκέτο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου




Με λουκέτο απειλείται το Νοσοκομείο του Καρπενησίου, λόγω της έλλειψης προσωπικού , της υποχρηματοδότησης αλλά και της διαρκούς υποβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει στους κατοίκους της Ευρυτανίας.

Η μείωση της χρηματοδότησης των ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του προσωπικού ,ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των εργαζομένων, οι οποιοι σε επιστολή τους υποστηρίζουν ότι, άν δεν ληφθούν άμεσα  πρωτοβουλίες απ’ όλους τους  θιγόμενους  πολίτες,  αλλά και από τους τοπικούς άρχοντες,  το νοσοκομείο του Καρπενησίου , πολύ σύντομα δεν θα λειτουργεί .