Στέλεχος Ποταμιού: Ευτυχώς, ο Ντάισελμπλουμ δε μάσησε τα bullshit του Βαρουφάκη




 
 
 

ΚΚΕ για την συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισεμπλουμ: O λαός θα συνεχίζει να ματώνει

Ενώ σε ενδεχόμενη συνάντηση ΚΚΕ-Ντάισεμπλουμ 
όλα θα κυλούσαν,ομαλά
ειρηνικά,
αναίμακτα,
Υπεύθυνα.


Ένα πρόωρο βρέφος έχει ανάγκη βοήθειας

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:
Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Υπάρχει άμεση ανάγκη, από ένα βρέφος 3 μηνών που γεννήθηκε πρόωρα, για το γάλα Frisolac Post Discharge. Το παιδί έχει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας – νεογνικό ίκτερο – υποθυροξιναιμία και πιθανή α – αιμοσφαιρνοπάθεια και μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής Νοσηλείας Νεογνών «Αγία Σοφία», με πιθανή νεκρωτική εντεροκολίτιδα για περαιτέρω αντιμετώπιση. Μετά τους δύο μήνες το παιδί θα εξεταστεί πάλι στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση και συμβουλές για σίτιση. Για αυτούς όμως τους δύο μήνες έχουμε ανάγκη από 8 κουτιά (1 για κάθε βδομάδα) που κοστίζουν 14 ευρώ το ένα. Δυστυχώς η οικογένεια του αδυνατεί να τα αγοράσει και το βρέφος κινδυνεύει, ενώ παράλληλα η μητέρα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και κάνει αιμοκάθαρση.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 3 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 35,000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
email mkiellinikou@gmail.com
Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org
Ημερομηνία έκκλησης 30/01/2015

Τσίπρας σε Ντάισελμπλουμ: Το μνημόνιο απέτυχε. Το είπε ο λαός και δεν θα το αγνοήσω

Αλ. Τσίπρας προς Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν θα ζήσουμε με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα
Ορθά κοφτά ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το τέλος του μνημονίου στη συνάντησή του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο διάλογος Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ είναι χαρακτηριστικός:

Τσίπρας: Τέσσερα χρόνια τώρα η Ελλάδα εφαρμόζει ένα αποτυχημένο πρόγραμμα που έκανε το λαό μας να υποφέρει άδικα.

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχω την ίδια άποψη.

Τσίπρας: Τότε δείτε τους αριθμούς: χρέος 180% του ΑΕΠ από 124%. Ενάμιση εκατομμύρια άνεργοι, 2,5 εκατομμύρια φτωχοί.

Ντάισελμπλουμ: Θα ζητήσετε παράταση του προγράμματος;

Τσίπρας: Το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν έχω το δικαίωμα να την αγνοήσω. κανείς δεν το έχει. Θεμελιώδης αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Κρούγκμαν: «Πάμε ένα στοίχημα;»

Οι αγορές πανικοβάλλονται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν αποτελεί ετυμηγορία των αγορών επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ή εν πάση περιπτώσει όχι μόνο επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Οι αγορές κρίνουν ότι ο κίνδυνος της μη επίτευξης συμφωνίας και η άτακτη κατάρρευση της μέχρι σήμερα διαδικασίας είναι υψηλός. 

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι μπορούμε για τα στοιχήματα και τα πραγματικά συμφέροντα προκειμένου να μην σκοντάψει κανείς και επέλθει μια καταστροφή που γίνεται και πρέπει να αποφευχθεί. Ακολουθούν μερικά σημεία σχετικά με το πού βρισκόμαστε.

H νέα Κυβέρνηση να αποσύρει την προσφυγή υπέρ της Ελληνικός Χρυσός

ed vs commΣτις 28/1 εκδικάστηκε στο Λουξεμβούργο η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έκρινε ότι η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ το 2003 συνιστούσε παράνομη κρατική ενίσχυση και υποχρέωνε την Ελλάδα να ανακτήσει από την εταιρεία το ποσό των 15,34 εκατομμυρίων ευρώ.

Kατά της απόφασης αυτής προσέφυγε η κυβέρνηση Παπανδρέου ζητώντας να ΜΗΝ της επιστραφεί το ποσό, με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι  «το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια». Ήταν Απρίλιος του 2011 και η χώρα ήταν ήδη βαθιά μέσα στα μνημόνια.
Τα λεφτά πληρώθηκαν τελικά, αν και χρειάστηκε να συρθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απροθυμία της να εφαρμόσει την απόφαση της Κομισιόν. Όταν πληρώθηκε και η τελευταία δόση, το 2013, το ποσό με τους τόκους είχε φτάσει στα 21,6 εκατομμύρια ευρώ. Όμως η αίτηση ακύρωσης της απόφασης δεν αποσύρθηκε και προχθες το Κράτος μας έστειλε υπαλλήλους του στο Λουξεμβούργο για υποστηρίξουν ότι κακώς τα πήρε τα λεφτά και ότι θα πρέπει να τα δώσει πίσω στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

Στην (απίθανη) περίπτωση που το Δημόσιο «κερδίσει» την υπόθεση, το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί με τους τόκους από το Δεκέμβριο του 2003 και μέχρι να βγει η απόφαση μπορεί να έχει φτάσει τα  24 ή 25 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ




Ένα από τα πολλά καλά του εκλογικού αποτελέσματος είναι κι αυτό: θα δούμε επιτέλους το ΚΚΕ στα κάγκελα της κερκίδας, όρθιο, να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και να βγάζει τον κόσμο στο δρόμο. Καλό θα του κάνει, να θυμηθεί πώς γίνεται, να επανέλθει σε φόρμα. Και δεν ειρωνεύομαι, το εννοώ.

Αλλά αυτή η εμπάθεια προς τους "πρώην", αυτό το μένος, αυτή η οργή προς τους "ρεβιζιονιστές" πρέπει κάποτε να σταματήσει. Μας χωρίζουν 47 χρόνια από το 1968 και 24 από το 1991 - πόσα ακόμα πρέπει να περάσουν για να πάψει να βαραίνει παντού το φάντασμα της διάσπασης; Η ήττα της κυβερνώσας αριστεράς θα είναι ήττα για όλη την αριστερά, κι όποιος δεν το χαμπαριάζει κακό του κεφαλιού του. Δε λέω ότι πρέπει το ΚΚΕ να γίνει ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να χτυπάει παλαμάκια στην κυβέρνηση. Τον Βορίδη, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να τον κάνει να χαμογελάει με τα άνοστα καλαμπουράκια της η Κανέλλη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προβλήματα για δυνατούς λύτες, και είναι μάλιστα προβλήματα που κάθε εναλλακτική πρόταση εξουσίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Κι αν ένας ολόκληρος Λένιν χρειάστηκε να κάνει τη Νέα Οικονομική Πολιτική και να ψάξει τις πιο απρόσμενες απαντήσεις στα πιο απίθανα προβλήματα, δεν ξέρω από πού μπορούν να αντλούν τόση έπαρση οι φίλοι μου από το ΚΚΕ. Ειρωνεία, πικρόχολα σχόλια, και αδυναμία εμπλοκής ακόμα και στον πιο στοιχειώδη διάλογο είναι η εικόνα που αποκόμισα από τις συζητήσεις μαζί τους από το βράδυ της Κυριακής μέχρι σήμερα. Τόσες πολλές εύκολες απαντήσεις; Τόσο δεδομένα όλα, πια;
ηρ.οικ.

[--->]

δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, που σε συνεργασία και με άλλες χώρες, κατάφερε να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα των τελευταίων ημερών, για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε απόψε, και παρά τις έντονες φήμες που είχαν αναπτυχθεί, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων. Οι 28 υπουργοί Εξωτερικών, εισηγήθηκαν εξάμηνη παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο στις κυρώσεις που επιβάλλονται εναντίον Ρώσων αξιωματούχων και φιλορώσων αυτονομιστών, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

«Αποδείχθηκε ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και η επικύρωσή της εναπόκειται στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου. 

«Η πολυήμερη διαπραγμάτευση τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. 
 Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι το κείμενο συμπερασμάτων που υιοθέτησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τροποποιήθηκε και πρόσθεσε ότι το τροποποιημένο κείμενο υιοθετήθηκε χάρη στις συνεπείς προσπάθειες της Ελλάδας και ότι αντανακλά σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ελληνικές θέσεις.
 Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι το κείμενο των συμπερασμάτων καλεί όλα τα μέρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η δε ειδικότερη αναφορά στη Ρωσία αφορά μόνο την καταδίκη των ενεργειών των αυτονομιστών.

Επίσης, από το κείμενο των συμπερασμάτων αφαιρέθηκε η αναφορά στη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 27ης Ιανουαρίου, η οποία εκδόθηκε χωρίς τη συγκατάθεση της Ελλάδας.
 Σχετικά με τις κυρώσεις, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι αποφασίστηκε η εξάμηνη παράταση των ήδη ισχυόντων περιοριστικών μέτρων κατά προσώπων, έναντι δωδεκάμηνης παράτασης που είχε προταθεί. Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή νέων προσώπων στους καταλόγους των κυρώσεων, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αναβάλλεται για αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις. Όπως είπε, απεφεύχθη ρητή αναφορά σε Ρώσους υπηκόους.

Ακόμα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι αφαιρέθηκε η αναφορά στην ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων και αντικαταστάθηκε από γενική αναφορά σε «κατάλληλες ενέργειες», εφόσον αυτό κριθεί στο μέλλον αναγκαίο.

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς χαρακτήρισε «άθλια και συκοφαντικά» τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με τη στάση που θα τηρούσε η Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. «Ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα νομίζουν ότι διαπραγμάτευση σημαίνει να υιοθετούμε άκριτα το κείμενο που μας στέλνουν οι Βρυξέλλες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα στο Κουτί της Πανδώρας