Reuters: Σχέδιο ασφυξίας της Ελλάδας από τους πιστωτές


H  «επιχείρηση ασφυξία» είναι το νέο όπλο των πιστωτών κατά της Ελλάδας, με στόχο να συρθεί η Αθήνα στη λήψη επώδυνων μέτρων έως το τέλος Απριλίου, αναφέρει σε αποκαλυπτικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο αξιωματούχοι της ευρωζώνης ελπίζουν ότι η έλλειψη ρευστότητας θα αναγκάσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει σε «μεταρρυθμιστικά σχέδια που έχει απορρίψει» πριν από το τέλος Απριλίου.

«Η χρηματοδοτική ασφυξία χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς να περιμένουν καν το τέλος Απριλίου» φέρεται να είπε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Δωρεάν νερό σε οικονομικά αδύναμους από την ΕΥΑΘ


Την παροχή δωρεάν νερού προς τους οικονομικά  αδύναμους καταναλωτές αποφάσισε η ΕΥΑΘ, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση, του Soste το νερό και των επιτροπών κατοίκων. Όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχείς ήταν οι πιέσεις προς την διοίκηση της ΕΥΑΘ προκειμένου να υπάρξουν κινήσεις ώστε να μην γίνονται διακοπές νερού σε φτωχούς πολίτες με αδυναμία πληρωμής.

Συγκεκριμένα, μετά από πιέσεις των εκπροσώπων του Σωματείου στο ΔΣ της ΕΥΑΘ  και το πρόσφατο έγγραφο του Σωματείου με το οποίο ζητούσε την αναστολή διακοπής υδροδότησης, η διοίκηση της εταιρείας μόλις τη Πέμπτη, αποφάσισε αφενός την δωρεάν παροχή νερού μέχρι τα 30 κυβικά μέτρα το τετράμηνο σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες και αφετέρου να προσδιορίζεται το πάγιο στα 10 ευρώ ανά τετράμηνο.

Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής

Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής
Με την απόφαση ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακαλεί την υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.
Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.