Εισαγωγαί-εξαγωγαί ο Χαρδούβελης



Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αποκαλύπτει την Κυριακή η Realnews . Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητεί από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη.
Όπως επισημαίνει η Realnews, "στον πρώην υπουργό Οικονομικών αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του:
α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και

β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ  "στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που ΔΕΝ έχουν δηλωθεί". 


Και απαντά ο Χαρδούβελης
 
''Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία ΔΕΝ υπηρετούσα σε δημόσια θέση και ΔΕΝ είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες''. 

  
Ο Χαρδούβελης,δεν είχε λέει την υποχρέωση  να υποβάλει δήλωση Πόθεν Εσχες γιαυτό και τα 'βγαλε σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ στο εξωτερικό,αυτό όμως δεν το λέει.

Επειδή,λέμε τώρα, δεν είχε την υποχρέωση,λέει, να υποβάλει δήλωση Πόθεν Εσχες αφού ΔΕΝ υπηρετούσε,λέει, σε δημόσια θέση το 2011 και το 2012,λέει.

Ελα όμως που η θέση του συμβούλου είναι δημόσια θέση . 


υ.γ. Για γέλια και ορισμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που κάνουν τους χαζούς δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι Αλλο η μεταφορά αδήλωτου (στο Πόθεν Εσχες) χρήματος στο εξωτερικό,που συνιστά αδίκημα και Αλλο να βγάζεις στο εξωτερικό χρηματικά ποσά δηλωμένα .

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο,δε νομίζεται ; Για να δούμε λοιπόν πότε θα αρχίσετε να εφαρμόζετε τους νόμους που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε.

υ.γ.Ασχετο: Ξέρει κανείς αν βουλευτές  και υπουργοί, καθηγητές ΤΕΙ ή Πανεπιστημίων εξακολουθούν να παίρνουν και το μισθό του καθηγητή ;
Θανάση Μπούρα;
Ευάγγελε Βενιζέλε,
Ανδρέα Λοβερ-δε;
Σταθάκη;
κ.α.

Γιατί δεν τολμούν να αλλάξουν τις διοικήσεις των τραπεζών ; Ποιός τους το απαγορεύει ;

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
 Tης ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ*
 
Σοβαρές ενστάσεις για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των διοικήσεων των τραπεζών εκφράζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στις τράπεζες.


Πριν από λίγες μέρες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη,  αρμόδιο για το θέμα των τραπεζών, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος,  αλλά και τον Γιάννη Μηλιό, ως υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες επισημαίνουν ότι ως στελέχη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον τραπεζικό κλάδο αγωνίστηκαν σε δύσκολους χώρους και απέναντι σε εχθρικές διοικήσεις, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ και στους εργαζόμενους του τομέα αυτού.  Της ελπίδας, που όπως λένε, στη συνείδηση των εργαζομένων στις τράπεζες μεταφράζεται «σε αλλαγές στις διοικήσεις και στη λειτουργία τους, που συνάδουν με την άσκηση των δικαιωμάτων του δημοσίου σε αυτές, ώστε ο κλάδος να αποτελέσει τον κομβικό μοχλό στην τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανόρθωση της χώρας, με τους όρους που τίθενται από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».



Σε επιστολή τους προς τον Γ.Δραγασάκη τονίζουν ότι ο χώρος των τραπεζών αποτελεί το κλειδί για την οικονομία αλλά και για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προγράμματος για την σεισάχθεια.


«Απευθυνόμαστε σε σένα» του γράφουν «για να εκθέσουμε την ανησυχία που προκάλεσαν  οι πρώτες σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης». Ως τέτοιες αναφέρουν χαρακτηριστικά και ονομαστικά τις αλλαγές στην Eurobank με την τοποθέτηση των Καραμούζη και Καραβία που προκάλεσαν αναστάτωση, τόσο στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε μεγάλη μερίδα τραπεζοϋπαλλήλων, όπως επισημαίνουν.


Εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία ότι «Η απόφαση αυτή συνδέθηκε και με την έλλειψη διάθεσης να συγκρουστούμε με κατεστημένα συμφέροντα όχι μόνο των σημερινών μετόχων αλλά και του πλέγματος Λάτση, που έχει μετακομίσει στην ΕΤΕ,  αλλά προσπαθεί να διατηρήσει τους θύλακες του στην Eurobank».


Αναφέρουν  επίσης ότι δεν μπορούν να παραβλέψουν πως  «ο Καραμούζης είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της καταστροφικής πορείας της τράπεζας την περασμένη δεκαετία», ούτε ότι ο Καραβίας χλεύαζε ανοιχτά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .


Σε αντίθεση πάντως με την απογοήτευση που προκάλεσε στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση των συγκεκριμένων τραπεζικών μεγαλοστελεχών  που υπηρέτησαν πολιτικές αντίθετες με αυτές που θέλει να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ,  η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν, προκάλεσε ενθουσιασμό στο εργοδοτικό σωματείο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον τραπεζικό τομέα παραμένουν ανήσυχα και προσπαθούν να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις, διατηρώντας πάντα χαμηλούς  τόνους.
*Πηγή : www.thepressproject.gr 
[...>]