Να σταματήσει τώρα η καταστροφή: Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές (ενημέρωση)


Στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς συγκεντρώθηκαν από το πρωί, παρά το κρύο, πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. Ομάδα διαδηλωτών πέρασε από το δάσος, μία προσαγωγή από την αστυνομία. Αντι-συγκέντρωση από εργαζόμενους στα μεταλλεία της Ελλ. Χρυσός, στη διασταύρωση του Χονδρού Δέντρου.



15.00  Από τηλεφωνική επικοινωνία: Σε μία, αναίτια απ' ό,τι φαίνεται, προσαγωγή προχώρησε η αστυνομία στις Σκουριές. Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών είχε περάσει από το σημείο των εργατικών κατοικιών προς τις Σκουριές.
Ο  @noparticula αναφέρει: Έπεσε κρότου λάμψης. Έχει γίνει προσαγωγη  από την ομάδα διαδηλωτών που πήγε στο δάσος

14.40 
«Ομάδα διαδηλωτων μπήκε στο δάσος.1 διμοιρία ΜΑΤ ακολούθησε από τον δρόμο.3η κλούβα εμφανίστηκε και πηγε προς τα εκει», αναφέρει σε tweet ο  @noparticula:
Embedded image permalink
13.55 
Σύμφωνα με τον @noparticula, οι 2 κλούβες κλείνουν τον δασικό δρόμο και εμποδιζουν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν.Τα ΜΑΤ παρατεταγμένα.
Embedded image permalink
13.50 .
Η τελευταία ενημέρωση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πως ξεκίνησε αυτοκινητοπομπή διαδηλωτών προς το δάσος, με σκοπό να συνεχίσουν πεζή μέχρι όπου μπορέσουν..
Embedded image permalink
«Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

Παράλληλα, είναι σε συγκέντρωση και εργαζομένων στα μεταλλεία, μαζί με τις οικογένειες τους, που συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο και ανά διαστήματα κλείνουν συμβολικά τον δρόμο και τον ανοίγουν πάλι..
Ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» κατηγόρησε για εμπαιγμό εις βάρος τους τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους και προετοιμάζουν μαζική κάθοδο και διαμαρτυρίες στην Αθήνα.
[--->]