400 συλλήψεις στο Μόντρεαλ του Καναδά στο τέλος διαδήλωσης

Τετρακόσιες συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μόντρεαλ του Καναδά στο τέλος διαδήλωσης, η οποία είχε χαρακτηριστεί παράνομη. Οι διαδήλωση παρά ταύτα έγινε επιτρεπτή η πραγματοποίηση της και κατά την λήψη της πορείας των συγκεντρωμένων σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές ήταν χιλιάδες στην διαδήλωση και πρόκειται για φοιτητές του Κεμπέκ που εδώ και τρεις μήνες διαμαρτύρονται για αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και θέλουν ο πρωθυπουργός Ζαν Σαρέστ και η κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο. Επίσης, οι διαδηλωτές ζητάνε την απόσυρση του νόμου που περιορίζει το συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, το οποίο αποκαλούν νόμο-ρόπαλο.

Οι αστυνομικοί διευκρίνισαν ότι οι συλλήψεις έγιναν σύμφωνα με νέο κανονισμό που υιοθετήθηκε από τι δημοτικές αρχές του Μόντρεαλ και όχι από το νόμο περί περιορισμού των διαδηλώσεων του Κεμπέκ.

Πέτρες και βεγγαλικά πέταξαν διαδηλωτές εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και οι διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρόλες σε μήκος 10χλμ. στους δρόμους, όμως όταν φτάσαν στην ζώνη με τα νυχτερινά μαγαζιά του Μόντρεαλ τότε δέχτηκαν την αστυνομική παρέμβαση.
Είναι η 30ή νυχτερινή διαδήλωση που οργανώνεται στο Μόντρεαλ κατά την 101η ημέρα των φοιτητικών απεργιακών κινητοποιήσεων.
[--->]