Ζει ένα δράμα ο Μπόμπολας…

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ
Ε… δεν είναι και μικρό πράγμα από τη μια στιγμή στην άλλη να  πρέπει να ξαλαφρωθείς καμιά δεκαριά εκατομμύρια. Έστω κι αν αυτά δεν είναι ούτε το 5% απ όσα η οικογένεια έχει αποθηκευμένα (σύμφωνα με τι λίστα Λαγκάρντ) στα ελβετικά θησαυροφυλάκια.

Δεν είναι μικρό πράγμα, εκεί που οι κρατικές υπηρεσίες σου ξεσκόνιζαν το πέτο  και οι πολιτικές ηγεσίες (κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις ) σου έκαναν υποκλίσεις  να έρχεται η στιγμή που σε τραβούν από το μανίκι στα δικαστήρια…

Δεν αντέχεται εκεί που είσαι εθνικός εργολάβος με καπαρωμένη εκ των προτέρων κάθε μικρή ή μεγάλη δουλειά να σε βγάζουν στο μεϊντάνι και να σε κάνουν θέαμα για το πόπολο.
Πάνω, απ όλα δεν είναι απλή υπόθεση να έχεις επενδύσει τόσα και τόσα σε μικρές και μεγαλύτερες «δωρεές» για να απολαύσεις την προστασία του συστήματος και να έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να ξαναπληρώσεις (φόρους)… Αν είναι δυνατόν!

 Υστερόγραφο 1: τόσο καρό οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος πως και δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη με τον Λεωνίδα Μπόμπολα; Ο Λάκης Γαβαλάς ήταν το θέμα τους;

Υστερόγραφο 2: ελπίζουμε όλη αυτή η ιστορία να μην είναι ένα απλό πυροτέχνημα, ή ακόμη χειρότερα ένα σκληρό «ντιλάρισμα» της κυβέρνησης με την συγκεκριμένη οικογένεια. Υπάρχουν, έχουμε την εντύπωση και άλλες  οικογένειες με συνήθειες σαν αυτή του κυρίου Λεωνίδα…

[--->]

Τελικά την έβγαλε καθαρή μόνο με 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

υ.γ. = Υστερόγραφο 2 (?)

Επιτέλους βρήκαν τη λύση

Θα περίμενε κανείς ότι οι επίτροποι Φ. Μογκερίνι και Δημ. Αβραμόπουλος, που εισηγήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών της Ε.Ε. τα δέκα μέτρα για το μεταναστευτικό, θα έδιναν εξηγήσεις για το σχέδιο επιθέσεων σε  σκάφη δουλεμπόρων. Επίσης, οφείλουν εξηγήσεις οι συμμετέχοντες υπουργοί, αφού το σχέδιο έγινε ομόφωνα δεκτό επί της αρχής.

Η Ε.Ε., λοιπόν, σύμφωνα με το σχέδιο Μογκερίνι - Αβραμόπουλου, θα αναλάβει δράση για τον εντοπισμό και την καταστροφή σκαφών των μεταφορέων, και -όπως είπε ο Ελληνας επίτροπος- πρόκειται για «μία πολιτική και στρατιωτική αποστολή». Τι σημαίνει «πολιτική και στρατιωτική αποστολή»; Ποιες δυνάμεις θα την εκτελέσουν, με διαταγή τίνος και με ποια πολιτική ομπρέλα;

Ας υποθέσουμε ότι το Λιμενικό της Ιταλίας έχει εντοπίσει τα δουλεμπορικά που κάνουν το δρομολόγιο Τρίπολη – Λαμπεντούζα, παίρνει χρηματοδότηση από την Ε.Ε., έχει την κάλυψη της Frontex και σε ένα βράδυ οι ιταλικές ειδικές δυνάμεις βυθίζουν όσα πλοία βρουν δεμένα στα λιμάνια της Λιβύης. Για τα υπόλοιπα, ενδεχομένως οι επιχειρήσεις να γίνουν μεσοπέλαγα. 
Το σχέδιο είναι παράλογο, μπορεί να προκαλέσει νέες εκατόμβες αθώων, αλλά δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο στρατιωτικών αντιδράσεων, η Λιβύη έχει καμιά δεκαπενταριά κυβερνήσεις, διπλάσιους στρατούς που αντιμάχονται και άντε να θέσει θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με την Ελλάδα τι θα γίνει, στο πλαίσιο του σχεδίου Μογκερίνι - Αβραμόπουλου; Θα στείλουμε το Λιμενικό στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό και η Κύπρος στην Αττάλεια; Και τι θα κάνουν, θα βυθίσουν μήπως όλες τις φουσκωτές βάρκες και τις υποτυπώδεις σχεδίες που θα βρουν δεμένες στα λιμάνια;

Το σχέδιο αυτό, δυστυχώς, είναι η βάση συζήτησης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε στα άλλα εννέα σημεία, είναι το ίδιο παράλογα. Απλώς λιγότερο προκλητικά και επικίνδυνα. Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και από πάνω προσθέτουν νέα προβλήματα, τόσο στις σχέσεις της Ε.Ε. με τις γειτονικές χώρες όσο και μέσα στην ίδια την Ε.Ε.

Μέχρι τώρα είχαμε την εντύπωση ότι οι χώρες του Βορρά έχουν επαναπαυτεί στο γεγονός ότι το πρόβλημα σηκώνουν οι χώρες του Νότου, με μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τις τελευταίες και τεράστιες συνέπειες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είχαμε λοιπόν ένα μείζον θέμα ανθρωπιστικών αρχών και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Τώρα έχουμε και θέμα διεθνών σχέσεων.

Μπάμπης Αγρολάμπος


efsyn.gr

Αβραμό 4 Πρέζιντεντ

Λευτεριά στο Λεωνίδα (ρε)





Μικροφωνική στη Μιχαλακοπούλου για την άμεση απελευθερωση του
 
''Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή
Mε την αυτόφωρη διαδικασία η σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Ελλάκτωρ για υπόθεση που σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ. Κλήθηκε να καταβάλλει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Οδηγείται ενώπιον της Εισαγγελίας.

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε στον Λεωνίδα Μπόμπολα, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάκτωρ, ο οποίος συνελήφθη για φοροδιαφυγή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει αλλά δεν κατέβαλε είναι περίπου δυο εκατομμύρια. Σε βάρος του κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Ο γνωστός επιχειρηματίας οδηγείται ενώπιον της Εισαγγελίας''.

[--->] 

 τι ελέγχει ο Λ.Μπόμπολας :
[--->]http://info-war.gr/wp-content/uploads/2015/04/CDLxBZOWYAAjoIa.jpg

Η επισφάλεια δεν αναπτύσσει την οικονομία. Αφού το παραδέχεται και το ΔΝΤ...



 Guido Iodice και Daniela Palma

Μετά την αποτυχία της (δήθεν) επεκτατικής λιτότητας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ 2013 και 2014  άλλαξε τροπάρι. Σήμερα στο ρεφρέν των υποδείξεων περιλαμβάνονται οι λεγόμενες «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», και ειδικότερα η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας των κρατών  μελών  της  ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι (που τη μία μέρα τις επικαλείται  και την  άλλη όχι), φαίνεται ότι η  κατάργηση  δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί μια επείγουσα ανάγκη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων  των χωρών του Νότου,  η οποία έχει μείνει στάσιμη. Με βάση αυτή την παραδοχή, όλα αυτά τα χρόνια τόσο οι κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς, όσο και  της κέντροδεξιάς.έχουν προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές της εργατικής νομοθεσίας.

Ερχεται όμως,τώρα, το ΔΝΤ με την  έκθεση του  για τις Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας  του Απριλίου του 2015 (World Economic Outlook 2015) ,να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις  ότι η ευελιξία συμβάλει  θετικά στην  παραγωγή. Μια παραδοχή  που είναι μάλλον εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς  ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ήταν ανέκαθεν ένας από τους όρους που έβαζε το ίδιο του ΔΝΤ προκειμένου να δώσει οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν κρίση.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η επίδραση  των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην παραγωγικότητα είναι σημαντική όταν πρόκειται για την απελευθέρωση της αγοράς αγαθών και των υπηρεσιών, τη χρήση   καινοτομιών και  πιο εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού,  μεγαλύτερες δαπάνες  στην έρευνα και την ανάπτυξη. Αντίθετα η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στατιστικά δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την παραγωγικότητα. 
Αυτός είναι ο λόγος που το ΔΝΤ προτείνει στις προηγμένες οικονομίες, σταθερή στήριξη της ζήτησης για την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ανάπτυξη του κεφαλαίου, αλλά και την υιοθέτηση   πολιτικών και  μεταρρυθμίσεων που να μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το επίπεδο τη δυναμική της  παραγωγής.
 Οι πολιτικές αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, μεγαλύτερη στήριξη  στην έρευνα και την ανάπτυξη και μια πιο εντατική χρήση του εργατικού δυναμικού υψηλής ειδίκευσης και κεφαλαιουχικά αγαθά που να  προκύπτουν από την τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών, περισσότερες επενδύσεις σε έργα υποδομής για την αύξηση του φυσικού κεφαλαίου και δημοσιονομικές πολιτικές  και  πολιτικές  δαπανών που να αποσκοπούν στην αύξηση της συμμετοχής του εργατικού δυναμικού.

Το ΔΝΤ μόλις τώρα έρχεται να παραδεχτεί, αφού αυτό το έχουν κάνει προ πολλού αρκετοί οικονομολόγοι  - και συστημικοί – οι οποίοι τόνιζαν ότι η «χαμηλή πτήση»  προς την ευελιξία, δηλαδή η  περικοπή των εγγυήσεων και της προστασίας των εργαζομένων και οι συμβάσεις επισφαλούς εργασίας, στην  πράξη δίνουν τα κίνητρα στις επιχειρήσεις να μη προχωρούν σε καινοτομίες και να αντικαθιστούν τα κεφάλαια επένδυσης  και τις νέες  τεχνολογίες με πιο κακοπληρωμένη εργασία. Με άλλα λόγια,  η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αποδυναμώνει την «εσωτερική πίεση» που υποχρεώνει  τις εταιρείες να αναζητήσουν  καλύτερες μεθόδους παραγωγής, αντί  να φυτοζωούν λόγω της  μείωσης του κόστους εργασίας.

Παρ 'όλα αυτά, αυτό που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο είναι η ακλόνητη πεποίθηση ότι  περισσότερο ευελιξία οδηγεί σε αύξηση της παραγωγικότητας. Αλλά η ιδέα ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας μακροπρόθεσμα,βελτιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές μιας χώρας δεν είναι πιο βάσιμη από την υπόθεση – που σε μεγάλο βαθμό έχει αποδειχτεί αποτυχημένη - ότι η δημοσιονομική εξυγίανση αυξάνει πιο πολύ το  ΑΕΠ.

Η πέμπτη φάλαγγα ξαναχτύπησε : '' Μανώλης Κεφαλογιάννης: Βγάλτε έξω τα λεφτά σας γιατί έρχεται κούρεμα! ''

Την τακτική εκφοβισμού του λαού με απώτερο σκοπό την επιστροφή τους στην εξουσία φαίνεται πως ακολουθούν στελέχη της Νέα Δημοκρατίας. Μετά την περιβόητη και έμμεση προεκλογική προτροπή του Άδωνι Γεωργιάδη να σηκώσει ο κόσμος τα χρήματά του από τις τράπεζες σε περίπτωση που βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης πρότεινε (μετεκλογικά πλέον και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), δίχως ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις σε πολίτες να πάνε στις Τράπεζες και να βγάλουν τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο koutipandoras.gr, ο”ευαίσθητος” σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία (όπως χαρακτηρίζεται από δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο) κ. Κεφαλογιάννης, κατά την παρουσία του στην Κρήτη και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνάντησής του το περασμένο Σάββατο 18 Απριλίου, με τους αμπελουργούς του νομού Ηρακλείου, πρότεινε στους πολίτες να σηκώσουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες καθώς...έρχεται κούρεμα καταθέσεων από μηδέν ευρώ!

Φαίνεται πως ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να δημιουργήσει κύμα “τρομοκρατημένων πολιτών”, κάτι περίπου σαν τον φοβισμένο πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ώστε να μη μείνει ευρώ στις Τράπεζες.

Είναι τραγικό την ίδια στιγμή που μία ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις για συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, χωρίς την υιοθέτηση μέτρων για εκ νέου μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς νέα μαζικά κύματα απολύσεων, φωνές από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία δεν έφερε αντίσταση σε κανένα μέτρο λιτότητας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να προσπαθούν να στήσουν ένα“οργανωμένο bank run”.
Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τέτοιου είδους φωνές προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας.

Είναι λογικό να περιμένει κανείς οργανωμένες ενέργειες εκφοβισμού από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από την πλευρά των δανειστών. Όχι όμως, από το εσωτερικό της ίδιας της χώρας η οποία διαπραγματεύεται.

Διάψευση από Κεφαλογιάννη
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη σύσκεψη.
“Δεν θυμάμαι να είπα κάτι τέτοιο. Πώς να κάνεις μία κουβέντα για οικονομικά θέματα; Δεν επρόκειτο για οικονομική σύσκεψη αλλά για αγροτική σύσκεψη”, είπε χαρακτηριστικά ο κ Κεφαλογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι απαντώντας στην ερώτησή μας για το εάν διαψεύδει την εν λόγω δήλωση, υπογράμμισε αρχικά ότι δεν κάνει εκείνος ρεπορτάζ. Μάλιστα, προσπαθώντας να στηρίξει τη θέση του είπε “και ποιος καταλαβαίνει τώρα από τους αγρότες για το τι θα πω εγώ οικονομικά;”, επισημαίνοντας πως τα ζητήματα αυτά είναι τεχνικά ενώ η κουβέντα επρόκειτο ξεκάθαρα για αγροτικά θέματα.
“Δεν ειπώθηκε σίγουρα κάτι τέτοιο εκεί πέρα”, συμπλήρωσε.

“Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, επειδή στερεύει από χρήματα η Ελλάδα, η μόνη πηγή που έχει να πάρει χρήματα η κυβέρνηση είναι η φορολογία των καταθέσεων” είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ παραπέμποντάς μας σε αντίστοιχες δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.