Ο Μπουμπούκος στον τοίχο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη σύγκρουση συμφερόντων Στουρνάρα, Βαρβιτσιώτη, Παπασταύρου, Γεωργιάδη σε ύποπτες υποθέσεις και συμβάσεις.



 «Το ζήτημα να υπάρχει εταιρεία στην οποία συμμετέχει η σύζυγος και οι θυγατέρες του Στουρνάρα και η εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ο
κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο στενός 

Αντικομμουνισμός στις Σκουριές.

http://antigoldgr.org/wp-content/uploads/2014/11/1966879_10201955833576402_9177423673103635178_n.jpg
Στη φωτογραφία : εκπρόσωποι του τουριστικού κεφαλαίου (λεζάντα ''Π'')

 του Θεόφιλου Σιχλετίδη 

Στις 9 Μαρτίου του 2013 οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης βούλιαξαν από ένα ποτάμι χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στη Βορειοανατολική Χαλκιδική και που δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους, γι’ αυτόν τον σπουδαίο αγώνα, κατοίκους της περιοχής. 

Αυτή η διαδήλωση, με την ουρά της στην πλατεία της ΧΑΝΘ και την κεφαλή της στην Τσιμισκή με την Βενιζέλου, πέρασε στα δημοσιογραφικά χρονικά ως η «αόρατη διαδήλωση», καθώς σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ την… έκρυψε υλοποιώντας τις εντολές της «Ελληνικός Χρυσός» και της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Πηγαίνοντας εκείνο το πρωί προς την πλατεία της ΧΑΝΘ χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα, για πρώτη φορά σε κινητοποίηση για τις Σκουριές, ανθρώπους του ΚΚΕ, σχετικά μαζικά, να δίνουν το «παρών». 

Η στάση του ΚΚΕ, στη συνέχεια, πηγαίνοντας προς τις τοπικές εκλογές του 2014 και τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, όπου το Κόμμα επανήλθε σε μία θέση αποστάσεων από το Κίνημα, μου προκάλεσε θλίψη, αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στη χθεσινή απογοήτευση.


Χθες στο «Σπίτι του Λαού» βρέθηκε μία αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και των πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την «αξιοποίηση» του ορυκτού πλούτου, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την «κοινωνικοποίηση» όλου του πλούτου της χώρας με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκή – εργατική εξουσία, δεν είναι κάτι το καινούριο.

 Το καινούριο που προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση στον Περισσό είναι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ πιστεύει ότι στη Βορειοανατολική Χαλκιδική αυτό που συμβαίνει, δηλαδή η αντίσταση στην καταστροφή του τόπου, έχει να κάνει με ένα «παιχνίδι» ανταγωνισμού και συμφερόντων ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου, στην περίπτωση μας ανάμεσα στο βιομηχανικό και το τουριστικό κεφάλαιο…
 
Όπως και να το πάρεις, αυτή η θέση του ΚΚΕ προκαλεί ένα σοκ. 

Ποιο είναι, στην περίπτωση μας, το τουριστικό κεφάλαιο που ανταγωνίζεται το βιομηχανικό; 

Ποιες είναι εκείνες οι μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που είναι στην κόντρα με την «Ελληνικός Χρυσός»; 

Οι μελισσοκόμοι, οι αγρότες, οι ψαράδες, οι ιδιοκτήτες μικρών μονάδων ενοικίασης δωματίων; 

Πως τον λένε αυτόν το μεγιστάνα που κατάφερε να πείσει καθημερινούς ανθρώπους να βρεθούν αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο της καταστολής, να σταθούν απέναντι σε επιθέσεις με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες; 

Ποιο είναι αυτό το σκοτεινό καπιταλιστικό κέντρο που… έψησε ανθρώπους να σταθούν πίσω από πόρτες που τις έσπασαν μέσα στα μαύρα τα μεσάνυχτα τα ΕΚΑΜ και να ζήσουν στον τόπο τους  σκηνές από το Μπέλφαστ του 1971; 

Μήπως το δίκιο του αγώνα;
[--->]

Κουτσούμπας γ.γ. ΚΚΕ : Φερέφωνα του τουριστικού κεφαλαίου όσοι αντιδρούν στις Σκουριές



 
Ανταγωνισμός συμφερόντων και ενδοαστικές αντιθέσεις,ούτε λίγο ούτε πολύ για το ΚΚΕ, η αντίσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας, για τη  ζωή τους και το περιβάλλον.

Αλλά και  ''στρογγύλεμα'',γενικολογίες και ουσιαστικά άφεση αμαρτιών στην Ελληνικός Χρυσός και την καταστροφή που προκαλεί στην περιοχή.

 Αυτά από τη συνάντηση του με συνδικαλιστικούς φορείς και αντιπροσωπεία του (εργοδοτικού σωματείου) των  εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας :

"Το ΚΚΕ δεν παίζει στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και των συμφερόντων ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου, όπως πχ εκφράζεται στην περιοχή τους ανάμεσα στο βιομηχανικό και το τουριστικό κεφάλαιο, ούτε είναι υπέρ ενός μονοπωλιακού ομίλου και επιχειρηματία και κατά ενός άλλου. Ένα παιχνίδι που άλλες πολιτικές δυνάμεις παίζουν στην πλάτη των εργαζομένων".
 
Δεν παρέλειψε φυσικά να κάνει και τις απαραίτητες εκκλήσεις περί ενότητας των εργαζομένων .Αυτό που ξέχασε όμως ήταν να διευκρινήσει αν στα μονοπώλια περιλαμβάνεται και η Ελληνικός Χρυσός και τα καταστροφικά σχέδια της στη Χαλκιδική αλλά και η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντοςν.

'' Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε στους συνδικαλιστές ότι οι εργαζόμενοι είτε δουλεύουν στο χρυσό είτε στα μεταλλεία είτε στον τουρισμό είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πως "κοινός αντίπαλός τους είναι τα μονοπώλια, η εξουσία τους, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους".


Και για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνει τη γνωστή ''προλεταριακή'' άποψη του ΚΚΕ περί ανάπτυξης. Ποιο περιβάλλον ? Αστεία πράγματα για το ΚΚΕ. Ανάπτυξη νάναι και ότι νάναι (βλέπε τη θέση του ΚΚΕ για την εκτροπή του Αχελώου,τον αγώνα των κατοίκων στη Κερατέα και αλλού):

''Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου,  όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και κατέχει δεσπόζουσα θέση στο πρόγραμμά του η κοινωνικοποίηση όλου αυτού του πλούτου, ανέφερε σε συνάντησή του με εκπροσώπους εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας ο γ.γ, της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.''

Εξασφαλισμένο το στασίδι στον Κουτσούμπα που όμως έρχεται δεύτερος, μετά τον Αδωνη. Βέβαια ο Αδωνις δεν έχει αναφερθεί σε μονοπώλια όπως ο Κουτσούμπας ίσως για να μην εισχωρήσει σε ξένα χωράφια, οπότε ως προς αυτό τουλάχιστον, ουδεμία σύγκριση με αυτόν.
Αυτό να  το αναγνωρισουμε στον Κουτσύμπα.Τον ''αντιμονοπωλιακό αγώνα'',έτσι γενικώς και ανωνύμως (και τα μονοπώλια έχουν όνομα σ.Κουτσούμπα ) και τη μπάλα στην εξέδρα όταν δεν ελέγχουμε τους αγώνες.

Να δούμε αν ο γ.γ. του ΚΚΕ συναντήσει και εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα των κατοίκων κατά των σχεδίων της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή και τι θα τους πει.


Βλέπε και : https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/65457/diadilosan-stin-athina-ergazomenoi-tis-ellinikos-hrysos

[--->]