Ελεύθερος ο Σίμος Σεϊσίδης

Μετά την εξαγορά της ποινής που εκκρεμούσε σε βάρος του, ελεύθερος αφέθηκε ο Σίμος Σεϊσίδης.


Σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός του αναφέρει ότι "η παραπάνω εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα το περιεχόμενο της προηγούμενης ανακοίνωσης, αποδεικνύει τη βασιμότητα των αιτημάτων του Σεϊσίδη και αφήνει για άλλη μια φορά έκθετους τους μηχανισμούς στοχοποίησής του"

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδάκης αναφέρει:

"Σε συνέχεια της από 9-5-2015 ανακοίνωσης,ενημερώνω για τα ακόλουθα:Σήμερα 11-5-2015 ο Σίμος Σεϊσίδης προσήχθη, όπως αναμενόταν, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση της απόφασης 969/6-4-2015 του Β’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. 

Με την υπ’ αρ. 23699/11-5-2015 διάταξη της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών έγινε καθ’ ολοκληρίαν δεκτή η με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου (23699) αίτηση που είχε κατατεθεί στις 15-4-2015, αφαιρέθηκε το σύνολο σχεδόν του χρόνου φυλάκισής του από τις 4-5-2010 έως τις 16-5-2012, προσδιορίστηκε το εκτιτέο υπόλοιπο, της ποινής, στη συνέχεια εξαγοράστηκε και αφέθηκε ελεύθερος.Η παραπάνω εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα το περιεχόμενο της προηγούμενης ανακοίνωσης, αποδεικνύει τη βασιμότητα των αιτημάτων του Σεϊσίδη και αφήνει για άλλη μια φορά έκθετους τους μηχανισμούς στοχοποίησής του"
 

[--->]


Το βαθύ κράτος σε νέο μπρα ντε φερ.Υπόθεση Σεϊσίδη

Στου κουφού την πόρτα

ΕΡΤ- εργαζόμενοι Ραδιομεγάρο Μεσα 

Κοινή δήλωση Αννέτας Καββαδία, Αγλαΐας Κυρίτση και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη,βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
11 Μαΐου 2015

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε – στην αρχή ως φήμες, στη συνέχεια μέσω μερίδας του Τύπου – τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι η βουλευτική μας ιδιότητα δεν ακυρώνει την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων της ΕΡΤ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις:
  • Mε κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη στελέχωση του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιλογής των προσώπων. Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, περιορίστηκε στις διαρροές στον Τύπο, από τον οποίο μάθαμε κι εμείς τις αποφάσεις. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Με δεδομένο ότι η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους – που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία – και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.
  • Είναι, τουλάχιστον, άστοχο οι επιλογές προσώπων να αποδυναμώνουν ουσιαστικά – εν τη γενέσει τους – προοπτικές, προσδοκίες και οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε. Η επιλογή προσώπων, η επαγγελματική πορεία των οποίων δεν συνάδει με το όραμα το οποίο έχουμε – και για το οποίο αγωνιστήκαμε – δεν μπορεί να ακυρώνει ή να θολώνει τους στόχους και την προοπτική.
Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν χτίζεις το καινούριο με παλιά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως για μας, μια ΕΡΤ στην υπηρεσία των πολιτών, μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια ΕΡΤ αντάξια των προσδοκιών που καλλιέργησε ο αγώνας των εργαζομένων της, ήταν και παραμένει ο απαρέγκλιτος στόχος μας.

Αννέτα Καββαδία
Αγλαΐα Κυρίτση
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Για τον ίδιο (τον Ταγματάρχη) :

Το mail της Τράπεζας της Ελλάδας και ο Ταγματάρχης 

Περιπλέκονται τα πράγματα με την επιλογή του ΔΣ  της ΕΡΤ, μετά από τις αποκαλύψεις της “Εφημερίδας των Συντακτών” για το mail με τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που έφυγε από  συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα  στην Τράπεζα της Ελλάδας προς το www.thetoc.gr .  Τις δικές τους απαντήσεις για το www.thetoc.gr  δίνουν η πρόεδρος της εταιρείας, Έλλη Στάη,  ο Θανάσης Τσεκούρας, ο οποίος στο δημοσίευμα εμφανίζεται ως αποδέκτης του ηλεκτρονικού μηνύματος, αλλά και ο Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος συμμετείχε στο εγχείρημα του thetoc.gr , γράφοντας πως είναι απαράδεκτο να εμπλέκουν το site με σενάρια συνωμοσίας. 

Ο δημοσιογράφος όμως την περασμένη Παρασκευή επιλέχθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, πλην όμως επί του θέματος δεν έγινε από τότε καμία ανακοίνωση αν και πέρασαν 4 ημέρες. Υπήρξε προφορική συμφωνία ανάμεσα στο Ν. Παππά και το Λ. Ταγματάρχη , ενώ είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση του  Λ. Ταγματάρχη, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ρόλο της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, θα αλλάξουν άραγε την επιλογή που έγινε στην ΕΡΤ; Θα δούμε…
[--->]

Toc Toc. Ποιός είναι; Ο ΜΚΟς (ναρκαλιευτής) της γειτονιάς σας

Να ποιος έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ

Τι γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιές άναψε τόσο στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο, το e-mail με τις υπονομευτικές διαρροές, που αποκάλυψε το Σάββατο η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο Γ. Στουρνάρας παραμένει έκθετος μετά την αποκάλυψη για το e-mail που έφυγε από το γραφείο του με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο (αντέδρασε μέσα από το σάιτ στο οποίο απασχολείται το τελευταίο διάστημα) και τίτλο "Ο λογαριασμός των 100 ημερών". Το e-mail περιέχει όλη τη επιχειρηματολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
H αποκάλυψη για υπονομευτικές διαρροές Στουρνάρα προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε αναταράξεις στο πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, καθώς γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία...».
Η έμπειρη πολιτική συντάκτρια Αλίκη Μάτση αποκαλύπτει, στο ρεπορτάζ της στην ΕφΣυν, ποιος είναι αυτός που έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ. Μεταξύ άλλων γράφει:..
«Στενότατος συνεργάτης του Στουρνάρα» 

Ο Δ.Κ., τα πλήρη στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας, που υπηρετεί στο γραφείο Τύπου της Τραπέζης της Ελλάδος και είναι στενός συνεργάτης του διοικητή της Γ. Στουρνάρα από τότε που ακόμη ο τελευταίος ήταν τσάρος της Οικονομίας, είναι ο αποστολέας του περίφημου e-mail που αποκάλυψε το Σάββατο η «Εφ.Συν.» με τις υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης.

Η «Εφ.Συν.» υποχρεώνεται σήμερα να δημοσιεύσει τα αρχικά του, λόγω της κατηγορηματικής διάψευσης που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού προκλήθηκε από την κυβέρνηση. 
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπ. Σαγιάς συναντήθηκαν με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα.
Ανάλογο ήταν το κείμενο της διάψευσης που εξέδωσε αργότερα η ΤτΕ: «Oυδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”».

Σημασία δεν έχει αν το mail με το συγκεκριμένο περιεχόμενο εγράφη στο γραφείο του διοικητή ή στο γραφείο Τύπου της Τράπεζας. Σημασία έχει το γεγονός ότι ο εκ των στενοτέρων συνεργατών του διοικητή δίνει κατευθυντήριες οδηγίες προς δημοσιογράφο -ή και δημοσιογράφους, αφού η επιστολή είναι «προωθημένο μήνυμα», εξ ου και δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του παραλήπτη- για την επιχειρηματολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.



Aναρτήσεις που άρχισαν να εμφανίζονται μετά την αποστολή του e-mail  |
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δύο ώρες μετά την αποστολή του e-mail από τον Δ.Κ. στις 6 Μαΐου 2015 και ώρα 2.12 μ.μ., στην ηλεκτρονική εφημερίδα «the toc», την ίδια μέρα στις 4.18 μ.μ., δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο κείμενο με το ίδιο περιεχόμενο, απλώς λίγο πιο «δημοσιογραφικά» γραμμένο. Την επομένη δημοσιεύτηκε και σε άλλο ιστολόγιο, το Financial Box, επίσης σχεδόν αυτούσιο.

Το περιεχόμενο της επιστολής
Απαραίτητο στο σημείο αυτό είναι να υπενθυμίσουμε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής στην οποία υπό τον τίτλο «Ο λογαριασμός των 100 ημερών, πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία και χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η επενδυτική άγνοια που υποθηκεύει γενικότερα την οικονομία», αναφέρεται ότι:
● Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
● 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
● 10 δισ. τα ρέπος.
● 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
● 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
● Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
● Απαξίωση των ακινήτων.
● 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
● Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Μια απλή αντιπαραβολή του δημοσιεύματος του «the toc» και της επιστολής αποδεικνύει πως η εσωτερική «μονταζιέρα» λειτουργεί άψογα.
Από το περιεχόμενο και μόνο προκύπτει σαφώς ο στόχος: η υπονόμευση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, ώστε η κυβέρνηση Τσίπρα να αποτελέσει, όπως φρονεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, απλώς «μια αριστερή παρένθεση». Και ήταν βεβαίως ο κ. Σαμαράς, με τη συναίνεση του συγκυβερνήτη του, Ευάγγ. Βενιζέλου, που «διέσωσε» τον Γ. Στουρνάρα τοποθετώντας τον στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος στις 11 Ιουνίου του 2014. Καθήκοντα ανέλαβε στις 27 του ίδιου μήνα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης του, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου News Post της 2ας Δεκεμβρίου του 2013, το οποίο δεν διαψεύστηκε, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά μετείχε στον διευρυμένο «Πρωινό καφέ» του Μαξίμου.
(Zoo: Δείτε τι έγραφε το newpost: Στον διευρυμένο πλέον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου εντύπωση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι εντάχθηκε ο στενός συνεργάτης του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κ. Δ. Κ. {το γράφει όλο το ονοματεπώνυμο}, υπεύθυνος επικοινωνίας του υπουργού, γνωστός δημοσιογράφος με στενούς δεσμούς με το συγκρότημα του ομίλου Μπόμπολα»)
Το ερώτημα που σαφώς προκύπτει πλέον είναι αν ο κ. Στουρνάρας γνώριζε ή όχι το περιεχόμενο της επιστολής ή αν ο στενός συνεργάτης του αυτενέργησε. Το σύνηθες πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις, με βάση την εμπειρία, είναι ότι τέτοιου είδους κινήσεις έχουν την έγκριση της προϊσταμένης αρχής.
.
[--->] 

Γκούγκλιζμα 1 :
  ''Στον διευρυμένο πλέον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου εντύπωση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι εντάχθηκε ο στενός συνεργάτης του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κ. Δ. Κ. {το γράφει όλο το ονοματεπώνυμο}, υπεύθυνος επικοινωνίας του υπουργού, γνωστός δημοσιογράφος με στενούς δεσμούς με το συγκρότημα του ομίλου Μπόμπολα»)''

Γκούγκλιζμα 2 : 

Δημητρης Κανελλης δημοσιογραφος 

Ο Δημήτριος Κανέλλης, δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν και στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα και οι πληροφορίες τον ήθελαν να ακολουθεί τον Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=416162

http://toaftonoito.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3393.html#axzz3ZpobQSPi 

http://www.aixmi.gr/index.php/epidothshmko-aponarko/


 http://parospress.blogspot.gr/2012/02/9.html




Κατήφορος πολλαπλών μορφών

Αυτή η ανάρτηση περιέχει σύντομες αναφορές σε άρθρα που συνιστώνται. Ρίξτε μια ματιά στα άρθρα των συνδέσμων για να κρίνετε ποιά αξίζουν το χρόνο σας… αν όχι όλα:

[1]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε επανειλλημένα ότι όλα τα χρέη προς το ΔΝΤ θα πληρωθούν, διότι «καμμία χώρα δεν άφησε απλήρωτο το ΔΝΤ και δεν θέλουμε να γίνουμε η πρώτη εξαίρεση». (Για το αδιέξοδο της ακραία φιλο-ευρωπαϊκής στάσης του Βαρουφάκη έφτιαξα πρόσφατα ένα σύντομο video).
Όμως… η Ελλάδα έχει πολύ ιδιαίτερους λόγους να γίνει η «πρώτη εξαίρεση», όπως αποκαλύπτεται (για πολλοστή φορά) από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου:
Απόσπασμα του άρθρου:
«…Ο νομικός σύμβουλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι το χρέος της Ελλάδας ήταν βιώσιμο με μεγάλη πιθανότητα, και αυτό αντίκειται στον κανονισμό του Ταμείου. Ετσι υποστήριξε ότι προκειμένου να προχωρήσει το Δ.Σ. στην έγκριση του δανείου προς τη χώρα μας θα έπρεπε να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΔΝΤ ώστε ακόμα και αν το χρέος μίας χώρας δεν είναι βιώσιμο να μπορεί το Ταμείο να την χρηματοδοτήσει, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης άλλων χωρών…»

[2]

Ο κατηφορικός δρόμος προς τον ανέντιμο συμβιβασμό έχει στρωθεί για τα καλά. Επιφανή μέλη της κυβέρνησης (Πανούσης, Φλαμπουράρης, κ.ά.) τον προωθούν σχεδόν φανερά, παρά τις διαβεβαιώσεις περί «κόκκινων γραμμών», οι οποίες οδηγούνται σε ολοκληρωτική κατάρρευση, όπως λέει το κύριο άρθρο του «Δρόμου της Αριστεράς».
Κάποιες νέες δημοσκοπήσεις (και τον τρόπο που «μαγειρεύονται») σατίρισε εικαστικά ο γελοιογράφος Σπύρος Δερβενιώτης:
του Σπύρου Δερβενιώτη (κλικ για μεγέθυνση)
του Σπύρου Δερβενιώτη (κλικ για μεγέθυνση)
Ούτε στα πιο τρελλά του όνειρα, ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε ένα νέο μνημόνιο, επικυρωμένο «δημοκρατικά» (ίσως και με δημοψήφισμα) από το λαό.
O ανεκδιήγητος Γιάννης Πανούσης δήλωσε, συγκεκριμμένα:
Δυστυχώς, σε παρόμοια κατεύθυνση κινούνται πολλοί άλλοι. Π.χ.

[3]

Στο μεταξύ, κάποιοι έντιμοι αρθρογράφοι (εντός ΣΥΡΙΖΑ) επιχείρησαν να βρουν λύσεις με πρόσφατο άρθρο τους για τα (κρυφά και φανερά) αδιέξοδα:
Πολύ σωστό άρθρο! Μόνο που… (όπως εξηγεί) για θεσμικούς λόγους είναι αδύνατη η στάση πληρωμών προς ΔΝΤ / ΕΚΤ, ενώ η τακτική «ούτε βήμα πίσω» (που προτείνει το άρθρο) θα πυροδοτούσε (λόγω εκβιασμών ρευστότητας) ακριβώς αυτό! Η λεπτή διαφορά σε τέτοια περίπτωση, έγκειται στο ότι (τότε) «θα φταίνε οι δανειστές»…
Όμως, κάτι τέτοιο είναι… ψιλά γράμματα για μία κυβέρνηση που δεν διανοείται να ορθώσει ανάστημα, ούτε καν με τον τρόπο που εξήγησε ο Νότης Μαριάς, δηλαδή π.χ. με ελληνικό βέτο στην «άφεση αμαρτιών» για το υπέρογκο έλλειμμα της Γαλλίας, ή με βέτο στο δάνειο προς την Ουκρανία, περιπτώσεις όπου [όπως εξήγησε ο Μαριάς] κακώς δεν ασκήθηκαν βέτο, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα ο Ντράγκι τους εκβιασμούς του…

[4]

Ο Γιώργος Δελαστίκ στο άρθρο «Τίποτα δεν κάνουν» συμπεραίνει:
«…Η κυβέρνηση δίνει πλέον την εντύπωση πως ενδιαφέρεται για το προπαγανδιστικό πλασάρισμα των υποχωρήσεών της ώστε να μην υποστεί μείζονα πολιτική βλάβη παρά για την ουσία του θέματος. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να κάνουν όλα όσα επαγγέλονταν, αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανοι να υλοποιήσουν έστω και ελάχιστο μέρος τους. Είναι πια άκρως αμφίβολο αν τους έχει μείνει η δυνατότητα να υλοποιήσουν οτιδήποτε από όσα έχουν τάξει όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο – τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή.»

[5]

 Στο τολμηρό άρθρο του «Τα αρχίδια* της Ε.Ε.» ο Περικλής Κοροβέσσης έγραψε:

perikliskorovesis
Οι πρώτες εκατό μέρες της νέας κυβέρνησης πέρασαν, αλλά κάποια ουσιαστική αλλαγή δεν είδαμε. Να αρχίσουμε από το χρέος και την κατάργηση των Μνημονίων. Δεν έγινε τίποτα. Το χρέος εξυπηρετείται κανονικά και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή Γ. Μαργαρίτη («Εφ.Συν.» 6.4.15), μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε πληρώσει 15 δισ. ευρώ.
Πού είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αφού πληρώνουμε τοκοχρεολύσια που ουσιαστικά επικυρώνουν το χρέος;
Οι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν την ίδια ισχύ όπως και με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. «Η δημόσια κοινή περιουσία αυτού του λαού δεν ξεπουλιέται» μας είχαν υποσχεθεί.
Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργήθηκε και δουλεύει κανονικά. Αν το βαφτίσουμε σε αριστερά νερά, πάλι την ίδια δουλειά δεν θα κάνει;
Τι γίνεται με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό; Αν πάνε σε κοινοπραξίες, δεν είναι ιδιωτικοποίηση;
Τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνουμε κανονικά και ο ΦΠΑ δεν μειώθηκε.
Αυτά ενδεικτικά. Μοιάζει η πολιτική Σαμαρά-Βενιζέλου να έχει επιβιώσει, αλλά με άλλη ρητορική και διαφορετική επικοινωνιακή τακτική. Τι να συμβαίνει άραγε;
[…]
Ζούμε σε μια Ε.Ε. υποταγμένη, με ομοιόμορφα καθεστώτα που δεν παρεκκλίνουν από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού. Οποια χώρα προτείνει έναν δικό της δρόμο θα την τσακίσουν.
Στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους-εταίρους μας δεν βλέπω τη δυνατότητα κανενός έντιμου συμβιβασμού. Και δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος που τα διαπιστώνει. Αν δεν υποταχτούμε πλήρως, θα μας συντρίψουν…
[…]
ΤΟ οικοδόμημα της Ε.Ε., όπως είναι χτισμένο, είναι θέμα χρόνου πότε θα καταρρεύσει. Και εδώ ήταν το δικό μας διαπραγματευτικό χαρτί: η ρωγμή, η όποια ρωγμή μπορούσε να επιφέρει η Ελλάδα και ίσως ενεργοποιούσε το φαινόμενο του ντόμινο. Και αρχή θα είναι η παύση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων.
Αν κάθε πέντε μήνες ρίχναμε 15 δισ. στην κοινωνία, κάτι δεν θα γινόταν; Τώρα αυτά χάνονται, το χρέος κάθε χρόνο μεγαλώνει. Και με αυτήν τη λογική το μόνο που θα αναπτύσσεται θα είναι η ανθρωπιστική κρίση που μπορεί να καταπιεί και την επόμενη γενιά…

[--->]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο μεγαλοδημοσιογράφος του e-mail Στουρνάρα!

Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την αποκάλυψη του προκλητικού e-mail Στουρνάρα προς μεγαλοδημοσιογράφο με τις στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης.

Γιατί όμως η ένοχη σιωπή; Η δημοσίευση δεν είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης;

Γιατί ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται ότι είναι ο παραλήπτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Ντρέπεται για κάτι;

Πρόκειται για δημοσιογράφο που διετέλεσε επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος πολύ μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Από τα συστημικά. Από εκείνα που έχουν «μπετονάρει» την διαπλοκή στην Ελλάδα και από τη δεκαετία του ’80 «πήραν το… έθνος στα χέρια τους». Ο συγκεκριμένος πήρε… τσεκούρι!