Προστασία Στουρνάρα από το εκδοτικό κατεστημένο

 Σε ρόλο προστάτη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή το περιβόητο e-mail που αποκάλυψε η ΕφΣυν, εμφανίζονται στα σημερινά τους φύλλα Η Καθημερινή και ΤΑ ΝΕΑ. Το εκδοτικό κατεστημένο, το οποίο τα τελευταία έξι χρόνια υποστηρίζει την πολιτική των δανειστών στην Ελλάδα μέσω ρεπορτάζ και άρθρων- παίρνει υπό την προστασία του τον Γιάννη Στουρνάρα...
Οπως γράφει o Γ. Πετρόπουλος στην ΕφΣυν, τα επιχειρήματα που επιστρατεύονται προς αυτή την κατεύθυνση εμπεριέχουν από τη «θεωρία της υποκλοπής» ώς και τη «θεωρία περί προστασίας των θεσμών» για να παρακαμφθεί το ουσιώδες και βασικό του όλου θέματος που είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα πολιτικής υφής:

- Δικαιούται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να διοχετεύει πληροφόρηση -ανεξαρτήτως της ποιότητας και της ακρίβειάς της- με στόχο την καλλιέργεια αντιπολιτευτικού κλίματος προς την κυβέρνηση- όποια κι αν είναι αυτή; 

- Δικαιούται, επίσης, από τον θεσμικό του ρόλο να αποκρύβει από την κυβέρνηση ειδικό..
λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος σχεδόν καλύπτει τη δόση προς το ΔΝΤ;


[--->]

Το νέο ύφος και ήθος του Παπά

Ως «περσινά ξινά σταφύλια» χαρακτήρισε την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση και ο ίδιος για την επιλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

 Παράλληλα, ο  Παππάς αναγνώρισε το συναισθηματικό φορτίο που "κουβαλάνε" οι εργαζόμενοι, αλλά θεωρεί ότι όποιες αποφάσεις παρθούν τη νέα εποχή της δημόσιας τηλεόρασης δεν πρέπει να υποκύπτουν σε αντιλήψεις ρεβανσισμού.

[--->]

… μέχρι να τραβήξει το πρώτο χέρι

[...] -Κυρ- Σωκράτη τα πράγματα είναι δύσκολα. Εγώ που είμαι μπογιατζής και όλοι μας στην πιάτσα, ξέραμε πως θα μας πάνε καροτσάκι και δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι μορφωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί και τέτοια, κάνουν πως δεν το περίμεναν.

-Ναι, μα αυτοί είναι «εταίροι» μας και πρέπει να μας βοηθούν στα δύσκολα.

-Και ο Μήτσος ήταν φίλος μου, θα με πάντρευε μάλιστα, όμως επειδή του χρωστώ λόγω στενότητας έξι νοίκια, μου έκανε έξωση.

 Έχει το συμφέρον και η κονόμα, φίλους και εταίρους;
Γίνεται εταίρος ο καρχαρίας και η μαρίδα;
Τους ακούω καμιά φορά να μιλάν για την Ευρώπη και τους «ευρωπαίους εταίρους» και λέω τι διάβολο δεν καταλαβαίνουν;
Μόνο σε μένα έτυχε ο Μήτσος;

-Αντώνη εσύ γιατί ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ;

-Εγώ κυρ-Σωκράτη, ψήφιζα ότι ο πατέρας μου. Έτσι ήταν.
Όμως κάποια στιγμή, δε μπορούσα άλλο με τούτους.
Δυο πράγματα έκαναν τον Τσίπρα κυβέρνηση.
Η βρώμα, η σαπίλα και η λαμογιά τους τόσα χρόνια και η ελπίδα που είχαμε ανάγκη.

-Τώρα τι λες, θα γίνει τελικά «συμφωνία»; 

-Έλα κυρ- Σωκράτη…
Η συμφωνία από την αρχή ήταν σίγουρο πως θα την είχαμε. Εγώ δεν ανησυχώ αν θα υπογραφεί. Το τι θα μας φέρει, με φοβίζει. 

Και φόρους περιμένω και να πάνε παραπέρα υποσχέσεις του Τσίπρα περιμένω και τη σύνταξη της μάννας μου δε τη βλέπω καλά.

Όμως εκείνο που δε θέλω, είναι όλα τούτα να μας λένε πως τα κάνουν γιατί φταίνε «οι προηγούμενοι.» Εγώ δε ψήφισα καλύτερους «προηγούμενους». 

Ψήφισα αριστερούς για να γίνει καλό το σήμερα και καλύτερο το αύριο.

Θέλω να μου πούνε την αλήθεια.

Τόσα θέλουμε, για ΄κει τα θέλουμε, αυτά θα κάνουμε αν ζοριστούμε. 

Θα προσπαθήσουμε τα πιο πολλά να τα πάρουμε απ’ τους πλούσιους. 

Σας θέλουμε μαζί μας για να μη κωλώσουμε. 

Είστε;

Αυτό δεν είναι αριστερά;

-Τι λες, θα την ρίξουν την κυβέρνηση;
Άμα ο κόσμος πιστέψει πως τον θέλετε δίπλα σας, αν τα βάλετε με τους πλούσιους, αν καταφέρετε να νικήσετε τους δημοσιογράφους και τα λαμόγια και άμα δε πάτε να βολέψετε για 20 χρόνια το «λαό του ΣΥΡΙΖΑ», τότε τίποτα μη φοβάστε.
Άμα καταφέρετε να κάνετε και κάτι για το λαό; Καλά...

-Εσύ τι περιμένεις από την κυβέρνηση;

-Να μη με κοροϊδέψει όπως οι άλλοι.


[--->]

«ευτυχώς εμείς δεν έχουμε αυτήν την τεχνογνωσία»

Η καταφυγή στην τεχνογνωσία -ή know how για τους πιο… μοντέρνους- με τα περιεχόμενα και τις ζώσες αναφορές όλων των προηγούμενων χρόνων μπορεί να είναι μια νέα αρχή; Πολύ, δε, περισσότερο όταν όλο το προηγούμενο διάστημα αυτή ακριβώς η τεχνογνωσία, συστηματικά και δικαιολογημένα, καταγγελλόταν και με περισσή (και δικαιολογημένη) υπερηφάνεια απ’ τα πιο επίσημα χείλη ακουγόταν σε κάθε ευκαιρία το «ευτυχώς εμείς δεν έχουμε αυτήν την τεχνογνωσία».

Το νέο λιγότερο εξαγγέλλεται και περισσότερο φαίνεται, υλοποιείται, αναβλύζει από παντού.
Μόνο έτσι πραγματώνεται, μόνο έτσι υπάρχει, μόνο έτσι αποδεικνύεται.
Και σίγουρα, με παλιά υλικά το νέο δεν χτίζεται. Με παλιά υλικά απλά φτιασιδώνεται και επανέρχεται πανηγυρικά το παλιό.

Και η όποια ανακαίνιση, η όποια μικροεπέμβαση φαίνεται. Τα ψιμύθια δεν κρύβουν -όσο καλά και να ’ναι- το παλιό, το γερασμένο, το εμπεδωμένο στον πλατύ κόσμο ως βαθύ συστημικό κατεστημένο.

Η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για τη νέα ΕΡΤ αυτό ακριβώς είναι.
Είναι η σε πρώτη ανάγνωση καταφυγή στο παλιό και δοκιμασμένο know how που ξέρει τη δουλειά και μπορεί. Αλλά, στ’ αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι το νέο μπορεί να χτιστεί με βάση την παλιά εμπειρία; Μπορεί το πραγματικά νέο, το πραγματικά αναγεννητικό για την ίδια την ΕΡΤ και κυρίως για την κοινωνία να προκύψει με το παλιό know how;

Η κατεστραμμένη χώρα (όπως και το -τηρουμένων των αναλογιών- φαύλο παρελθόν της ΕΡΤ στο οποίο δεν πρέπει επ’ ουδενί να γυρίσουμε) παιδί αυτής της εμπειρία και αυτού του know how δεν είναι;
Και γιατί αρνούμαστε πεισματικά να μελετήσουμε, να αξιοποιήσουμε, να εμπιστευτούμε τη νέα εμπειρία, την οποία μάλιστα χρησιμοποιούμε με περισσή ευκολία; Γιατί παραγράφουμε την εμπειρία του πρωτόγνωρου αγώνα των εκατοντάδων εργαζομένων της ΕΡΤ, η οποίοι επί 23 μήνες κράτησαν την αξιοπρέπεια ζωντανή, ξανάνοιξαν την ΕΡΤ και κυρίως απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν θαύματα όταν απελευθερωθούν απ’ τις… εμπειρίες του παρελθόντος; Αυτοί οι 23 μήνες δεν παρήγαγαν ένα φρέσκο και ριζοσπαστικό know how;

Στο καμίνι του αγώνα δεν παράγεται εμπειρία, δεν τροποποιούνται συνειδήσεις; 

Κι αυτό από πότε έπαψε να αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την Αριστερά;

Η ανακοίνωση που έβγαλαν πριν από λίγες μέρες οι αγωνιζόμενοι δεν «είπε», τελικά, σε κανέναν τίποτα και γιατί; Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε τι είπαν. «Ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ, η συνέλευση των εργαζομένων που κράτησαν ζωντανή τη φωνή της ΕΡΤ παντού στην Ελλάδα για 23 μήνες, δηλώνουμε απερίφραστα πως η επιλογή της νέας Διοίκησης θα πρέπει πρωτίστως και πάνω από όλα να σηματοδοτεί ένα νέο όραμα για την ΕΡΤ. Μιας ΕΡΤ πραγματικά δημόσιας, με ενσωμάτωση της εμπειρίας της αυτοοργάνωσης που μας έφερε έως εδώ και ανοιχτής στην κοινωνία. Μιας ΕΡΤ μακριά από τις σκιές του παρελθόντος και όσους υπηρέτησαν στρεβλώσεις που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν στο μέλλον».

Σύντροφοι, το νέο και πολύ περισσότερο το ριζοσπαστικό, ειδικά στις διαμορφωμένες συνθήκες, δεν μπορεί να προκύψει απ’ το παλιό. Ούτε καν μπορεί να συνδυαστεί. Μια τέτοια βίαιη συνύπαρξη, όσο κι αν καλλωπιστεί, ποτέ δεν θα γίνει τέκνο της (πραγματικής) ανάγκης.

[...>]

Ο Υπουργός Παιδείας Μπαλτάς υπέρ του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsA1_KL4tB3lo3GuxB0hmUDwXIQbkdCyB0S-7cgv1em-5svcm1ehR-cFbXi5HJ7DdzU0X0TRe6gE8hz4_2efDb9B-XP7V1x2RgjbS6oMojN8zijXNZ5bzo-1ljJFG3c0zBJeOgHZVhqd7K/s1600/HJGHJGHGJ.png



 Η απάντηση της Γερμανικής πλευράς στο αίτημα των Γερμανικών οφειλών, όπως εκφράστηκε σε διάφορους τόνους είναι, πρώτον η ίδρυση ενός "ταμείου αλληλεγγύης"  και ένα "Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας".

Με διάφορες χορηγίες σε πόλεις και χωριά όπου έγιναν ολοκαυτώματα (π.χ. Καλάβρυτα, Χορτιάτης κλπ) η Γερμανική πλευρά προσπαθεί να ξεπεράσει την νομική και ηθική υποχρέωση που έχει, μοιράζοντας κυριολεκτικά καθρεφτάκια σε "ιθαγενείς"...

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DAS DEUTSCH-GRIECHISCHE JUGEND-FORUM ο υπουργός παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, σε συζήτηση με δύο Γερμανούς

βουλευτές (Κάρστεν Σνάιντερ και Γιοχάνες Καρς, βουλευτές εκπρόσωποι των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), εκφράστηκε υπέρ των σχεδίων της Γερμανικής πλευράς.

Διαβάστε αποσπάσματα από την συζήτηση.

O Κάρστεν Σνάιντερ και ο Γιοχάνες Καρς, βουλευτές εκπρόσωποι των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ταξίδεψαν το Μάρτη στην Ελλάδα, για να σχηματίσουν μόνοι τους μια εικόνα της καταστάσης. Το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε με την συνάντησή τους με τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας. Θέμα της συνάντησης ήταν το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Περί τίνος συζητήσατε συγκεκριμένα;


Συμφωνήσαμε στο ότι το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα, η οποία πρέπει να εμψυχωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Διαβεβαίωσα τον Υπουργό ότι ως πολιτικός υπεύθυνος για θέματα προϋπολογισμού υποστηρίζω σ’αυτό το τομέα απόλυτα τις αποφάσεις της υπουργού Οικογένειας Μανουέλα Σβέζιγκ και ότι είμαι πεπεισμένος, πως θα εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση στα πλαίσια του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Ποιά στάση τηρεί ο Υπουργός Παιδείας ότι αφορά στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας;

Ο κος Μπάλτας υποστηρίζει το σχέδιο αυτό, αλλά φυσικά επισήμανε, ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να κάνει οικονομίες σε όλους τους τομείς, γεγονός που ισχύει και για το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί καταρχήν να κοιτάξει, με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συμβάλλει στην συνεισφορά της ελληνικής πλευράς για το Ίδρυμα Νεολαίας.


Οι διαφωνίες στο θέμα του χρέους και το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων επιβαρύνουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις πολύ αυτή τη στιγμή. Με ποιο τρόπο μπορεί κατά τη γνώμη σας ένα τέτοιο ίδρυμα να συμβάλλει στην βελτίωση των σχέσεων;Ακριβώς επειδή αυτή τη στιγμή υφίστανται σχετικά σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προγράμματα όπως το ίδρυμα αυτό είναι τόσο σημαντικά.

http://agorayouth.com/tag/deutsch-griechische-beziehungen/ 

ΠΗΓΗ:  http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2015/05/blog-post_972.html 
----------------
Για το διαβόητο Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας του γνωστού 
 Φουχτελάκη,δείτε τι λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί :
 

Among Vultures
Ανάμεσα στους γύπες

BERLIN/ATHENS
(Own report) - The Greek government's continued resistance is placing numerous German projects for restructuring the Greek economy and administration in jeopardy. In the short term, these projects - under the auspices of the German Foreign Ministry and Germany's Ministry of Economic Cooperation and Development (BMZ) - are aimed at overcoming German production bottlenecks by using idle Greek suppliers and unemployed workers. The medium-term action program includes siphoning finances from Greek municipalities and providing the German health system cheap Greek auxiliaries ("Nursing Leave on Rhodes Island"). To comply with future higher requirements, Athens is being asked to establish an "innovation system" to form a network between "science, economy, and administration" to create "business-friendly structures." These measures will be coordinated by the German-Greek Assembly (DGV), working allegedly in the "spirit of a grassroots movement." The DGV has no legal function and is registered under a German government address. Disguised as a civil society organization, while also serving the German Foreign Ministry and its "German-Greek Youth Foundation," the DGV was established by the German Chancellery during the first peak in the so-called debt crisis.
 The DGV's Berlin address points to Parliamentary State Secretary Hans-Joachim Fuchtel (CDU), a parliamentarian from Baden-Württemberg. Fuchtel has been the German-Greek Assembly's Coordinator [1] since 2011, and is dealing with Greek municipal economy. To obtain lucrative contracts, representatives of Greek cities and municipalities are being flown in for "workshops" organized by German businesses exporting costly products. In January 2015, for example, these trips - financed by the German government - were made to the German cities Backnang, Bamberg and Schwaebisch Hall. According to the "Südwest Presse" in Ulm, these potential customers from Greek municipalities are either "independent or conservative politicians - in any case, not members of Syriza."[2]

Η συνέχεια εδώ : http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/58834 




 Από τον Αγώνα Κρήτης :

Αρ. Συγγελάκης: Γερμανική εμμονή στην αναθεώρηση της ιστορίας


[...] Πάντως, οι αντιδράσεις παραμένουν έντονες. Όπως είχε γράψει και ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης , μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας υπάρχει μία γερμανική εμμονή στην αναθεώρηση της Ιστορίας.

 “Δικαιώνεται πλήρως ο Αργύρης Σφουντούρης, που έχει εγκαίρως επισημάνει ότι επί χρόνια το γερμανικό κράτος ουσιαστικά εμμένει στις χαλκευμένες αναφορές του Γ’ Ράιχ. 
Σύμφωνα μ’ αυτές τις επίσημες αναφορές, η φοβερή σφαγή του Διστόμου δεν ήταν παρά «αναπότρεπτες ενέργειες στο πλαίσιο πολεμικών επιχειρήσεων», ενώ οι 401 πολίτες που εν ψυχρώ εκτελέστηκαν στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου το μαύρο Σεπτέμβρη του 1943, σε μια σαδιστική διαδικασία που κράτησε τρεις ολόκληρες ημέρες, «πυροβολήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν».”

Για τον κ. Συγγελάκη, η ίδρυση Γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας, πρόκειται να είναι ακόμα πιο επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα αφού: μέσα από τη χρηματοδότηση υποτροφιών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και υποσχέσεων για εργασιακή αποκατάσταση και γενικότερη ανάδειξη, επιχειρείται η βελτίωση της εικόνας της Γερμανίας, σε επικοινωνιακό, πολιτικό ή ακόμη και νομικό επίπεδο και η διαμόρφωση νέων ανθρώπων, φιλικά διακείμενων στη Γερμανία και την πολιτική της. Στόχος η διευκόλυνση της προέλασης της Γερμανίας και η ανάσχεση ή και ακύρωση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών”.

Και συνέχιζει: “Όχι άδικα, μας ανησυχεί το αρνητικό ιστορικό προηγούμενο: τη δεκαετία του 1950 επιλέχθηκαν από το γερμανικό κράτος παιδιά από τα Καλάβρυτα για να σπουδάσουν στη Γερμανία (όχι βέβαια σε πανεπιστημιακές αλλά σε κατώτερες ή μέσες σχολές) και της επιλογής τους προηγήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να αποκλειστούν παιδιά που οι συγγενείς τους είχαν οποιαδήποτε σχέση με την Αντίσταση και την Αριστερά!”

 http://agonaskritis.gr

Η καλύτερη συμφωνία ever!

Απίστευτη συζήτηση Παππά - Λοβέρδου...

Το θεώρημα των δύο παράλληλων γραμμών που δεν μπορούν να βρουν σημείο επαφής, αποδεικνύει η σύντομη στιχομυθία στη Βουλή του  υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου για την προεδρεία του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο κ. Λοβέρδος εξέφραζε σε πηγαδάκι τον προβληματισμό του για τις κινήσεις της κυβέρνησης και το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, παρενέβη ο υπουργός και είπε: «θα κάνουμε μια συμφωνία που δεν θα μπορείτε ούτε εσείς να μην ψηφίσετε».

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε σκωπτικά, λέγοντας ότι περιμένει να την δει και ο κ. Παππάς​ επανήλθε λέγοντας: «θα φέρουμε τη καλύτερη συμφωνία ever!»...

Π.Τ. - newpost.gr 

θα κάνουμε μια συμφωνία που δεν θα μπορείτε ούτε εσείς να μην ψηφίσετε
Μια συμφωνία,λοιπόν, στα μέτρα Λοβέρδου θα θεωρείται επιτυχία από τον Παπά του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά ο Παπάς καλά θα κάνει να το πει και σε δημόσια εμφάνισή  ενώπιον ακροατηρίου.