Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των 14 αερολιμένων

Ψήφισμα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ από μέλη της Κ.Ε., βουλευτές και μέλη νομαρχιακών 

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη βδομάδα, μεταξύ άλλων εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφεται από 52 μέλη της Κ.Ε., βουλευτές και μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών.
Στο ψήφισμα τονίζεται:
«Παρά τις σκληρές πιέσεις που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση, μπροστά στην αδιάλλακτη πολιτική των χρηματοπιστωτικών μηχανισμών της Ε.Ε. και την αδίστακτη πρακτική των εγχώριων και εξωχώριων υπερασπιστών του νεοφιλελεύθερου δόγματος της κερδοσκοπίας σε βάρος του Ελληνικού λαού, οφείλουμε να περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού τη δημόσια γη και περιουσία.
 Οφείλουμε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των κοινόχρηστων και αναπαλλοτρίωτων – κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας -πραγμάτων, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μεθόδευσαν δια των μνημονιακών νόμων και του ΤΑΙΠΕΔ. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας .
 Οποιαδήποτε εκβιαστική ή αναγκαστική απόφαση ιδιωτικοποίησής τούς, θα αποβεί άκρως επιζήμια για την οικονομική και παραγωγική εξέλιξη της χώρας και θα δημιουργήσει ένα ιδιωτικό μονοπώλιο στον τομέα των αερομεταφορών. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης υπό τη μορφή κοινοπρακτικού σχήματος ΣΔΙΤ.
Οι συνέπειες από την υποθήκευση των κρατικών αναπτυξιακών μας υποδομών, θα είναι μη αναστρέψιμες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η σημερινή κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να χρεωθεί το βάρος αυτής της ιστορικής πράξης, με τη δικαιολογία της άσκησης ωμών εκβιασμών από τους δανειστές.
Η αδικαιολόγητη και άμεσα επιζήμια για την οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική, ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, αποτελεί την κόκκινη γραμμή της πλειοψηφίας τον ελληνικού λαού, των κινημάτων και των φορέων, πού εδώ και τρία χρόνια κατάφεραν να συσπειρώσουν ευρύτερες συλλογικότητες εμπνεόμενες από τα οράματα και τους δίκαιους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ”. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που πρέπει να έχει η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.»
Το ψήφισμα υπογράφουν από την ΚΕ οι Γιάννης Φοντάνας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ελένη Πορτάλιου, Θοδωρής Αζούδης, Χριστίνα Σουλτανίδον, Χρυσούλα Ψιμούλη, Φινάλης Ερρίκος, Λία Φράγκου Μαρία , Παπαμ χαλοπούλου, Δημήτρης Σπαρτινός, Σοφία Μπανιά, Κατερίνα Θεοδωράτου, Γιάννης Πρωτονοτάριος, Κυριακή  Μάλαμα, Βένιος Αγγελόπουλος, Μάκης Μαντάς, Μαρίνα Μπρέστα, Ελένη Σωτηρίου, Νίκος Ταυρής Κατερίνα Θανοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, ‘Ολγα Αθανίτη, Μαρία Διακάκη, από την ΝΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης οι Κώ-στας Πετράτος, Γεράσιμος Βασιλάτος, Γιώργος Ματαράγκας, οι βουλευτές Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάννας, Νίκος Μανιός, Γιάννης Σταθάς, Σταύρος Γρηγόρης, Αγλαία Κυρίτση, Φωτεινή Βάκη, ‘Ελενα Ψαρρέα, Λίτσα Αμανατίδου, Στέφανος Σαμοίλης, Δημήτρης Κορiέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αντώνης Συρίγος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Κων/νος Μπάρκας. Ακόμα υπογράφουν οι Γιάννης Κουλάκης Συντ. ΝΕ Β. Δωδεκανήσού, Θανάσης Γαλατάς Συντονιστής ΝΕ Αιτ/νιας, Αναστασία Σαπουνά ΝΕ Κυκλάδων, Παναγιώτης Φατούρος ΝΕ Λευκάδας, Ευγενία Σταθακοπούλου ΝΕ Σάμου, Σίσσυ Βελτσσαρίου Επιτροπή Προγράμματος, Βάσω Μιχαλοπούλον ΝΕ Χίου, Μάκης Σπαθής Νομαρχιακή Πα-νεπιστημιακών, Αντώνης Νταβανέλος ΩΓ, Θεόδωρος Ζδούκος Γραμματεία Τμ. Υγείας – ΟΜ Επανομής και Αντώνης Κασσιμάτης ΝΕ Ζακύνθου.,Θοδωρής Ρακόπουλος, Γιάννης Σιδέρης, Γιάννης Στίγκας,  Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Νίκη Χαλκιαδάκη, Δημήτρης Χιλλ, Θοδωρής Χιώτης. ..
[--->]

χώρα που δεν παράγει

είναι σαν να μην υπάρχει.
Λάθος.
Χώρα που δεν παράγει (τουλάχιστον) ούτε την τροφή της είναι σαν να μην υπάρχει.
Φυσικά, ακόμα και έτσι η υπεραξία βγαίνει.

Τους «απείλησαν» ότι θα πληρώσουν

την Παρασκευή το ΔΝΤ.

«Τake it or leave it (ρε) ».

Για να μη χαλάσει το καλό κλίμα των διαπραγματεύσεων