Πικ νικ σε μια σχεδία

 



Παίρνουμε τα ταπεράκια μας και βγαίνουμε για πικ νικ στα πάρκα της πόλης, αναζητούμε το αντίδοτο στην εγκατάλειψη των παιδιών από τις φυσικές τους οικογένειες, ενώνουμε τις αόρατες διαδρομές μας με τα περιοδικά δρόμου της Γερμανίας, μπαίνουμε σε μια βαλίτσα που βγάζει σε μια στέγη, ξεναγούμαστε στο Παρίσι μέσα από τον φωτογραφικό φακό των άστεγων της γαλλικής γης, δοκιμάζουμε γεύσεις απο το Καζακστάν και κάνουμε ορθοπεταλιές κρατώντας ελληνικούς μεζέδες. Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία» Ιουνίου (τεύχος #27). 



http://www.shedia.gr/issues/27/

Ξανασηκώνομαι, ξανά και ξανά

Σοκάρεσαι. Αρνείσαι να πιστέψεις. Διαπραγματεύεσαι. Θυμώνεις. Ελπίζεις. Αποδέχεσαι;

Τι μπορεί να περνάει απ' το μυαλό σου όταν είναι 6 το πρωί, ο γιος σου πρέπει να κάνει μάσκα -οι μαμάδες ξέρουν- κι εσύ δεν έχεις ούτε εισιτήριο για το λεωφορείο; Πώς θα φτάσω στο νοσοκομείο λες από μέσα σου 1.000 φορές και αγωνιάς...

Πώς νιώθεις όταν σου κόβουν το αέριο την πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα, κι εσύ λες στα παιδιά σου ψέματα πως χάλασε το νεροτηλέφωνο στην μπανιέρα και γι' αυτό κάνουν μπάνιο με λεκάνες;

Και όμως. Με ρίξατε κάτω τόσες φορές, μου πατήσατε το λαιμό, κι όμως έχω σκυλιάσει και ξανασηκώνομαι ξανά και ξανά και ξανά.

Δεν θα σας κάνω τη χάρη, δεν θα πάθω κατάθλιψη γιατί αυτό θέλετε, το ξέρω.

Εγώ θα συνεχίσω να παίζω με τα παιδιά μου, να κάνω έρωτα με τον άντρα μου και να ονειρεύομαι...
ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΑ , 36 χρ.

Οι "τεμπέληδες" Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη... μισθοί και συντάξεις σε πίνακες

 Δουλεύουμε περισσότερο, πληρωνόμστε όλο και λιγότερο.
 Και αν δεχθούμε τα μέτρα των δανειστών, θα πληρωνόμαστε ακόμα λιγότερο, θα πληρώνουμε ακριβότερα τα τρόφιμα, το ρεύμα, τις υπηρεσίες Υγείας, τα έξοδα για τον ρουχισμό, την εκπαίδευση.
 Θα παίρνουμε μικρότερες συντάξεις, θα τις παίρνουμε όλο και πιο αργά.
.

  
 Σε αυτόν τον πίνακα, οι συνταξιούχοι με αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ αντιπροσωπεύουν το 2% του συνόλου. Ακόμα και αν κοπούν τελείως οι συντάξεις πάνω από 2.000 δεν "μαζεύονται" τα ποσά που απαιτούν οι "θεσμοί". ένα μονοψήφιο ποσοστό στο 1,8δις που απαιτούν οι δανειστές να κοπεί.
 
  [--->]

Π. Ρουμελιώτης : Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα


«Αν οι εταίροι μας συνεχίσουν να εθελοτυφλούν για το θέμα του χρέους αυτό θα είναι κακό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης», επισήμανε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.