Τρομοκράτης: Ένα άτομο, ομάδα, ή οργανισμός που χρησιμοποιεί βίαιη δράση, ή απειλεί με βίαιη δράση, ώστε να πετύχει πολιτικούς στόχους

EU_2351799b


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρομοκράτης: Ένα άτομο, ομάδα, ή οργανισμός που χρησιμοποιεί βίαιη δράση, ή απειλεί με βίαιη δράση, ώστε να πετύχει πολιτικούς στόχους
 Ο τίτλος στο δελτίο τύπου είναι απλά ο ορισμός της λέξης τρομοκράτης, όπως αυτός εξηγείται στην αγγλική έκδοση της Wikipedia. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παραπονέθηκε σε έντονο ύφος, ότι κάποιοι στην Ελλάδα κατηγορούν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι λειτουργούν ως τρομοκράτες.

Εμείς δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργούν, όμως θελουμε να παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία, και ας μας απαντήσει ο κος Γιούνκερ για το τι είναι οι θεσμοί που επιβάλουν αυτές τις πολιτικές στον εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό, γιατί μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.

Bάσει στοιχείων του Ινστιτούτου Prolepsis, η μαζική φτωχοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού οδήγησε:
– 6 στους 10 μαθητές σε 64 σχολεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.
– Το 61% των μαθητών στα παραπάνω σχολεία έχουν ένα γονιό χωρίς δουλειά, ενώ το 17% των οικογενειών δεν είχε κανένα γονιό που να εργάζεται.
– 11% από τα παιδιά είναι ανασφάλιστα και το 7% είχε ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από μια βδομάδα κατά το έτος 2014, ενώ το 3% ζούσε ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
– 406 σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν βοήθεια το 2014 για να σιτίσουν τους 61,876 μαθητές τους.
– 1,053 σχολεία έχουν κάνει αίτηση φέτος για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή», ώστε να λάβουν σίτιση οι 152,397 μαθητές τους εκ των οποίων σήμερα μόνο οι 15,520 μαθητές σε 150 σχολεία έχουν συμπεριληφθεί.
– 42,727 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από γονείς σε 23 νομούς όλης της χώρας και το 54% των οικογενειών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.

Βάσει μελέτης του «Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους» της Βουλής:
3,8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (432 ευρώ το μήνα ανά άτομο)
2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (233 ευρώ το μήνα ανά άτομο, που σημαίνει ακραία φτώχεια)
Δηλαδή το 58% του Ελληνικού πληθυσμού, 6,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αναρωτιόμαστε ο κος Γιούνκερ και οι υπόλοιποι «θεσμοί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γνωρίζουν τα παραπάνω στατιστικά; Δεν γνωρίζουν ότι ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς έχουν αφεθεί στην τύχη τους; Δεν γνωρίζουν ότι έχουμε υποσιτισμένα βρέφη και παιδιά στην Ελλάδα του 2015; Δεν γνωρίζουν ότι τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να δώσουν φάρμακα σε ασφαλισμένους όπως οι άποροι; Δεν γνωρίζουν ότι πολλοί πολίτες οδηγούνται στον θάνατο μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν για την απαραίτητη θεραπεία που έχουν ανάγκη ή για τα φάρμακα τους;

Και εάν τα γνωρίζουν γιατί δεν κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και απλά θέλουν να συνεχιστεί η λιτότητα που έχει εξαθλιώσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Ποιον τιμωρούν οι «θεσμοί» με την συνέχιση της λιτότητας και τον αποκλεισμό 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αυτή την στιγμή που μιλάμε καταρρέει; Δεν γνωρίζει ο κος Γιούνκερ ότι πολλά δημόσια νοσοκομεία αυτή την στιγμή δεν έχουν καν σύριγγες και γάζες, πόσο μάλλον άλλα πιο ακριβά υλικά και φάρμακα;

Πως θέλει ο κος Γιούνκερ να ονομάσουμε αυτούς που υλοποιούν τέτοιες πολιτικές; Φίλους των Ελλήνων, όταν επιτρέπουν να οδηγούνται οι Έλληνες στον αφανισμό;

Κάποιοι στις Βρυξέλες μπορεί πιθανώς να μην θέλουν να ακούγεται η αλήθεια, και σαφώς δεν θέλουν να βλέπουν τα αποτελέσματα των άθλιων πολιτικών που πιέζουν την χώρα μας να επιβάλει. Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί για άλλη μια φορά κάτω από το όμορφο κόκκινο χαλί στο οποίο περπατάνε. Η αλήθεια είναι μπροστά τους. Ή θα κάνουν κάτι ουσιαστικό για να διορθώσουν την κατάσταση – και δεν θεωρούμε ουσιαστική λύση την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που τελευταία συζητείται – ή θα συνεχίσουν να τιμωρούν τον Ελληνικό λαό.  

Στο χέρι τους είναι να διαλέξουν το τι θέλουν να κάνουν. Η στάση τους όμως θα καταγραφεί ξεκάθαρα στην ιστορία, αλλά και στη μνήμη του Ελληνικού λαού.

(https://www.youtube.com/watch?v=lXV

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα στατιστικά που αναφέρουμε θα βρείτε εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/02/19/litotita/

[--->]

Ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις όλων των μετοχών η Wall Street





 

To Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση όλων των μετοχών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 18:32 ώρα Ελλάδος.
 Συγκεκριμένα, λίγο μετά 11:30 το πρωί της Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, σε όλες τις οθόνες του Χρηματιστηρίου εμφανίστηκε ένα μήνυμα και χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις,διακόπηκαν όλες οι διαπραγματεύσεις των μετοχών.

Η διακοπή ήρθε εν μέσω ενός μεγάλου selloff στις μετοχές, που πυροδότησε η ραγδαία πτώση των κινεζικών αγορών, αλλά και οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα

Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «τεχνικό πρόβλημα», ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την κίνηση.

[--->]

Έκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα στον Λευκό Οίκο


Paul Krugman  Η Κίνα προσκρούει στο Σινικό Τείχος 

Joseph Halevi:  Η διακριτική γοητεία της οικονομικής κρίσης

Τι υποκρύπτει το τελεσίγραφο του Διευθυντηρίου της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα για Grexit

Το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής που έθετε τους όρους και τις προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα συμφωνία, μοιάζει πλέον με… μακρινό παρελθόν, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της ευρωζώνης,  παρότι η συντριπτική υπεροχή του «Όχι» εξακολουθεί να αποτελεί  την πυξίδα των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που προοιωνίζονται για τις προσεχείς ημέρες. Με…μακρινό παρελθόν μοιάζουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τις οποίες μάλιστα φρόντισε να γνωστοποιήσει επίσημα ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος με επιστολή του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως προκύπτει από την αποκωδικοποίηση των δηλώσεών τους μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αποφάσισαν να δείξουν τα δόντια τους προς την ελληνική πλευρά, θέτοντας ευθέως ένα ωμό και απροκάλυπτο τελεσίγραφο: Συμφωνία ως την Κυριακή με βάση ένα νέο σκληρό -όπως όλα δείχνουν-, μνημόνιο ή Grexit.

Για να καταστούν μάλιστα πειστικοί φρόντισαν να συγκαλέσουν για την Κυριακή Σύνοδο Κορυφής των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία, είτε θα επικυρώσει και θα χαιρετήσει τη συμφωνία που θα έχει επιτευχθεί στο ενδιάμεσο, είτε θα αναλάβει πρωτοβουλίες για Grexit, φροντίζοντας να διατεθεί στην Ελλάδα και αναγκαία τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να διαχειριστεί την οικονομική χρεοκοπία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

The game is over, όπως υποστήριζε εδώ και αρκετές ημέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκή Συμβουλίου κ. Τούσκ για να πάρει την απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είναι παιχνίδι οι 1,5 εκατ. άνεργοι και τα 3 εκατ. Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας;

Μάλλον όχι, αν και τα περιθώρια ελιγμών για την ελληνική πλευρά περιορίζονται πλέον δραματικά, με δεδομένο ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν υπό ένα καθεστώς οικονομικού στραγγαλισμού που έχουν επιβάλει οι δανειστές στη χρηματοδότηση της οικονομίας, με κλειστές τράπεζες και την επιβολή capital controls, που έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκριναν ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής αποτελούν ψιλά γράμματα.

Κάλεσαν ως εκ τούτου την Ελλάδα να καταθέσει ως την Πέμπτη αξιόπιστες προτάσεις προκειμένου να μετουσιωθούν σε ένα νέο διετές Μνημόνιο, το οποίο θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα υπογραφεί αυτή τη φορά με τον Eυρωπαϊκό Mηχανισμό Σταθερότητας (EMS). Η υπαγωγή της χώρας σ΄ αυτόν τον μηχανισμό, υπήρξε πρόταση κατά κύριο λόγο της ελληνικής πλευράς, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς την Κομισιόν, πριν το τελεσίγραφο των δανειστών, το οποίο οδήγησε στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Η επιστολή Τσίπρα μάλιστα αποδεχόταν τις διαδικασίες για την συνομολόγηση ενός νέου μνημονίου χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάτι το οποίο παραμένει στο τραπέζι, όπως έδειξε και η απουσία της επικεφαλής του οργανισμού κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ τόσο από τη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και από τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε επιπλέον ότι θα στείλει άμεσα νέα επιστολή-αίτημα - πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εστάλη-, για την υπαγωγή στον EMS σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες όπως είπε κυρία Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να εγκριθούν μεταξύ των άλλων και από τα Κοινοβούλια ορισμένων –όχι όλων-, χωρών της ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Ο κ. Τσιπρας δεσμεύθηκε ακόμη ότι θα καταθέσει νέες προτάσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφασίσθηκε στο Eurogroup, δηλαδή ως την Πέμπτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι στόχος είναι «μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη για Ελλάδα και ευρωζώνη», η οποία θα προβλέπει «με επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό επενδυτικό πακέτο και έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους». «Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής: Προοπτική εξόδου από την κρίση», κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, όπως επισημαίνεται σαφώς στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου και άφησε να εννοηθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά το Eurogroup, ήταν «να υπάρξει ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου-, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία»».

Η ρύθμιση αυτή που κατατέθηκε με στόχο να επιλυθεί το πιεστικό χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας με την εξασφάλιση ενός δανείου ύψους περίπου 7 δις. ευρώ. Αν και η πρόταση αυτή επισήμως απορρίφθηκε- όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο καθώς το καταστατικό του EMS για τη χρηματοδότηση δεν προβλέπει «κατάτμηση συμφωνίας» ή «ενδιάμεση συμφωνία» ή «συμφωνία-γέφυρα»-,  οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύθηκαν ωστόσο ότι θα βρεθεί κάποια λύση στην περίπτωση βεβαίως που υπάρξει συμφωνία για το νέο Μνημόνιο.

Με αυτή τη «ντρίπλα» η ελληνική πλευρά επεδίωκε συγκεκριμένα να ανοίξουν τάχιστα οι τράπεζες και να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας στο διάστημα μέχρι να ανοίξει η κάνουλα του ΕSM. Μόνο για τον Ιούνιο οι ανάγκες είναι άνω των 6 δις (για την ΕΚΤ είναι 3,5 δις ευρώ και για το ΔΝΤ 2 δις ευρώ). Η χρηματοδότηση αυτή μπορεί να δοθεί από την ΕΚΤ (αύξηση του ELA, αύξηση του ορίου εντόκων γραμματίων και άλλες πηγές). 

Προϋπόθεση ωστόσο είναι να δοθεί άμεσα πράσινο φως από τα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης προς την ΕΚΤ προκειμένου να αποτραπεί «ατύχημα» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση μάλιστα έναντι αυτής της στήριξης  ήταν πρόθυμη να αναλάβει την υποχρέωση να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε νομοθετικές ρυθμίσεις για μέτρα που θα ζητήσει η πλευρά των εταίρων ως κίνηση καλής θέλησης.

Παρά ταύτα, οι Ευρωπαίοι επιμένουν σε συμφωνία «πακέτο» με νέο σκληρό Μνημόνιο. Κι αυτό για να κρατούν στα χέρια τους τη θηλιά της χρηματοδότησης της χώρας, η οποία, έτσι κι αλλιώς, απειλείται από οικονομική ασφυξία και να την χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης.

Οι δύο πλευρές, κατά τ΄ άλλα, έχουν συμφωνήσει για τη χρονική διάρκεια του νέου Μνημονίου, το οποίο θα είναι δύο ή τρία χρόνια, πράγμα που θα εξαρτηθεί από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα ληφθούν. Ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε ανοιχτό και το θέμα του χρέους δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να γίνει κάποια συζήτηση τον Οκτώβριο, όταν θα υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία υλοποίησης των νέων μέτρων.

Το «κλειδί», μ΄ άλλα λόγια, είναι στα νέα μέτρα τα οποία θα προτείνει η ελληνική πλευρά και θα εγκρίνουν οι δανειστές, προκειμένου να ενταχθούν σε ένα αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της «κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης» που προτείνει η Ελλάδα ή του νέου Μνημονίου που ζητούν οι εταίροι.
«Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει την πλήρη πρότασή της την Πέμπτη, για να γίνουν οι αξιολογήσεις.

 Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ πιο μακρόπνοο από αυτό που συζητήσαμε πριν από δέκα ημέρες», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος κυρία Άνγκελα Μέρκελ, προϊδεάζοντας για το νέο Μνημόνιο και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περι των προθέσεων του Βερολίνου πρόσθεσε ότι «έχουμε όλοι μερίδιο στην εθνική κυριαρχία, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Ο στόχος του Διευθυντηρίου της Ευρωζώνης για το «στραπατσάρισμα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ενός ειδεχθούς Μνημονίου αυτή τη φορά και σκληρών και ανάλγητων μέτρων, παραμένει μετά και τη ματαίωση των σχεδίων του για την ανατροπή της στην οποία οδήγησε  η συντριπτική υπεροχή του «Όχι» την περασμένη Κυριακή.
[--->]

Για την ΕΚΤ η Βουλγαρία είναι “Ευρώπη”, η Ελλάδα όχι

Τα τελευταία 24ωρα οι οπαδοί της υποτέλειας στην ΕΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη και τους εαυτούς τους ότι οι κλειστές τράπεζες είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της ΕΚΤ.
Εκτός, από τα παιδαριώδη, νομικίστικα επιχειρήματα του τύπου “η κυβέρνηση υπέγραψε τα capital controls και όχι η ΕΚΤ”, τα οποία βρήκαν ανταπόκριση μόνο για λίγες ώρες στα μεσημερινιανάδικα της ενημέρωσης, το δεύτερο ανάχωμα ήταν η άποψη ότι η ΕΚΤ δεν οφείλει να διατηρεί την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα.