Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η πρωθυπουργική καρέκλα


Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η πρωθυπουργική καρέκλα
Με αφορμή την συμφωνία για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου ίσως την  απάντηση δίδει  η  πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρωθυπουργός. Η αποφαση , που προφανώς απηχουσε την άποψη του , μεταξύ των άλλων προέβλεπε:
 
"...Θέτουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί, με αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων και των καταθετών. Ιδρύουμε δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού με αντικείμενο την αγροτική πίστη, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και τη λαϊκή στέγη.
 
Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσματικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δημόσιο τομέα νέου τύπου.
 
Σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και θα διεκδικήσει ριζικό επανακαθορισμό της στρατηγικής στο ζήτημα του εθνικού δικτύου σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες. Ειδικότερα : επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και διεκδίκηση από τους παραχωρησιούχους των χρηματικών οφειλών στο δημόσιο, καθώς και δημιουργία δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο για τη συνέχιση των έργων επέκτασης, βελτίωσης και συντήρησης των οδικών δικτύων..."
 
ΥΓ1: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και η Ομορφιά της καρέκλας.
ΥΓ2 : Η φωτό απο το επαναστατικό παρελθόν του πρωθυπουργού όταν διαμαρτύρονταν στην Τζένοβα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση

Στο εξής παρέα με τους Πάμε Ευρώπη


 Aris Chatzistefanou @xstefanou
Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που απευθύνθηκε σε αυτό το πλήθος και μετά το πρόδωσε. 

M.Γλέζος - «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί τη βούληση ενός Λαού»


  Τα Συμπεράσματα που περιέχει το Σύμφωνο της Συνόδου Κορυφής, που υπέγραψαν οι 19 πρωθυπουργοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης συνιστούν ένα νέο Μνημόνιο. 
 Με αυτό αποτράπηκαν, βέβαια, τα ακραία και εξουθενωτικά σχέδια των εκπροσώπων των Μονοπωλίων και του Κεφαλαίου, ωστόσο και αυτό στηρίζεται
στον επώδυνο δανεισμό και στον εξευτελιστικό έλεγχο από τους δανειστές των μέτρων που υποχρεώνεται να πάρει η Κυβέρνηση.
 Επομένως, το νέο Μνημόνιο δεν είναι σύμφωνο με το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, αφού δεν απαντάει στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Κανένας, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί τη βούληση ενός Λαού.

 Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, όπου φαίνεται να κυριαρχεί η απογοήτευση, μία είναι η λύση: Ούτε υποταγή, ούτε ρήξη!
 Ανακωχή για ένα χρονικό διάστημα, όπου ούτε δανειζόμαστε, ούτε εξοφλούμε δάνεια και όπου παύουν να λειτουργούν και τα τοκοχρεολύσια.

 Μετά, να εξεταστούν τα δάνεια ένα-ένα χωριστά και, αν οφείλουμε στον δανειστή, να πληρώσουμε. Την ίδια λύση πρότεινε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν, για πέντε χρόνια.

 Κι ας μην ξεχνάμε: «Νικά δ’ ο μείων τον μέγαν δίκαι’ έχων» (ο μικρός νικάει τον μεγάλο όταν έχει δίκιο). 
 
 Βρυξέλλες, 13 Ιουλίου 2015
 

Αμα έχεις τέτοιους φίλους

Βρες το λάθος: Άδωνις και Πορτοσάλτε υπέρ Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Είναι η συμφωνία που... πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας, η συμφωνία για την οποία τον ψήφισε ο κόσμος;
Τελικά ο πρωθυπουργός που μετέτρεψε το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ μέσα σε μία εβδομάδα, πέτυχε στην κοπιώδη και πολύωρη σύνοδο κορυφής;

Την απάντηση τη δίνει για όλους εμάς ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει πιο... καθαρό μυαλό και, μέσω Twitter, πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα.

Να δεις σε λίγο που θα μιλάνε και για σαξές στόρι

  Τσίπρας: Δώσαμε σκληρή μάχη. Γλιτώσαμε το Grexit.

 Σκουρλέτης : «αναπόφευκτα θα οδηγούμασταν σε βίαιη φτωχοποίηση, μεγαλύτερη από όση έχει υποστεί ο λαός», ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «θα εγείρετο και γεωπολιτικό θέμα».

Έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι και ου ου*




Η αρπαγή του «όχι», η παλινόρθωση του Μνημονίου και η βίαιη ωρίμανση της Αριστεράς

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Υπήρχαν δύο στιγμές την τελευταία εβδομάδα που μας άφησαν άφωνους. Η μία ήταν το βράδυ της Κυριακής, όταν έγινε αντιληπτό το εύρος της νίκης του «όχι».

Η δεύτερη ήταν τη νύχτα της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστή η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Είναι λες κι οι δύο στιγμές συνέβησαν σε δύο διαφορετικές χώρες. Την Κυριακή τα μεσάνυχτα κοιμηθήκαμε στη χώρα των ονείρων μας. Την Παρασκευή το πρωί ξυπνήσαμε ξανά στη χώρα των εφιαλτών μας. Αυτών που μας συνοδεύουν σταθερά εδώ και πέντε χρόνια.

Μια σύντομη αποτίμηση της κυβερνητικής πρότασης (σ.σ. για την αναλυτική βλέπε παρακείμενο άρθρο), που περιλαμβάνει και τον δρόμο της ατυχούς διαπραγμάτευσης, είναι η εξής : τελικά, αντί να σκίσει το Μνημόνιο, η κυβέρνηση έσκισε το μετριοπαθές Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αφού αθετεί τη βασική επαγγελία του ,να σταματήσει και να αντιστρέψει τη λιτότητα για τα κατ’ εξοχήν θύματά της,τους εργαζόμενους,τους ανέργους και τα φτωχότερα στρώματα.

Ο μονόδρομος
Το επιχείρημα που αντιτάσσεται σε αυτή τη μελαγχολική διαπίστωση είναι ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, μετά τον γκανγκστερικό εκβιασμό που άσκησαν οι δανειστές.

Ή, κι αν υπήρχε, η κυβέρνηση δεν είχε προετοιμαστεί γι αυτόν.

Μα φυσικά και δεν υπήρχε άλλος δρόμος !

Όταν επί δύο τουλάχιστον χρόνια, από τις εκλογές του 2012, ο άλλος δρόμος, δηλαδή η έξοδος από την Ευρωζώνη, αποκηρυσσόταν ως έγκλημα καθοσιώσεως και έφτασε σήμερα να θεωρείται περίπου συνώνυμο της εθνικής προδοσίας ,όταν επί δύο χρόνια ο άλλος δρόμος αποτελεί αντικείμενο λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας κι όταν ουδείς σε προγραμματικό ή κυβερνητικό επίπεδο επιφορτίζεται έστω να τον εξετάσει ως Plan B,να προετοιμάσει τις δυνάμεις του, τους τεχνοκράτες του και την κοινωνία σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η διαπραγμάτευση, τότε φυσικά,δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Δεν υπάρχει η εναλλακτική που δεν έχεις σχεδιάσει την ώρα που τη χρειάζεσαι.

Όμως, όπως αποδεικνύεται από την αντίδραση της μαφίας των ευρωκρατών, αυτός ο δρόμος όχι μόνο υπάρχει, αλλά τον έχουν ετοιμάσει οι ίδιοι,χαραγμένο στα μέτρα τους,ως χαρτί εκβιασμού. Η μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας ήταν η κυνική ανακοίνωση του Γιούνκερ ότι η Κομισιόν έχει έτοιμο λεπτομερέστατο Plan B για την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και Ε.Ε. 

Αυτή που δεν προβλέπει κανένας από τους ευρωπαϊκούς κανόνες στους οποίους η κυβέρνηση δηλώνει προσήλωση. (Και τίποτα δεν αποκλείει, παρά την κυβερνητική υποχώρηση, αυτή να είναι η τελική τους επιλογή).

Η μεγαλύτερη ζημιά από την απόρριψη του άλλου δρόμου είναι ότι μια αριστερή δύναμη, που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. , βρίσκεται στη διακυβέρνηση, εμφανίζεται να προσχωρεί στον  πυρήνα της νεοφιλελεύθερης «θρησκείας» : στο δόγμα ΤΙΝΑ (There is Not Alternative),πλήρως ενσωματωμένο στους κανόνες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης  που επιτάσσουν σταθερή δημοσιονομική λιτότητα. 

Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το μήνυμα το μεταδίδει στην κοινωνία, τη στιγμή ακριβώς που η τεράστια πλειοψηφία της δήλωσε διαθέσιμη να αναλάβει τα ρίσκα της ρήξης με τους δανειστές και την Ευρωζώνη.

Όσες δεύτερες αναγνώσεις ή λαθραναγνώσεις κι αν γίνουν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, κανείς δεν μπορεί να διαστρεβλώσει το αυθεντικό του περιεχόμενο που είναι :
Πάση θυσία όχι στη λιτότητα και όχι πάση θυσία στο ευρώ.

Αντιθέτως, ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής πλειοψηφίας φαίνεται ότι έχει υπερβεί οριστικά τις ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Και  με το τελευταίο τελεσίγραφο οι δανειστές φρόντισαν να εμπεδωθεί η υπέρβαση αυτή.


Το βάσιμο άλλοθι
Το γιατί η έξοδος από την Ευρωζώνη αντιμετωπίζεται ως το αδιανόητο, τη στιγμή που ακόμη και μετριοπαθείς οικονομολόγοι, όπως ο Κρούγκμαν, ακόμη τη συνιστούν ως τη λιγότερη οδυνηρή επιλογή, απαιτεί μια περίπλοκη απάντηση.

Οφείλει κανείς, ωστόσο, να αναγνωρίσει στην κυβέρνηση ένα βάσιμο άλλοθι. Πράγματι, αυτή τη στιγμή, με τις τράπεζες κλειστές, με την οικονομία και την κοινωνία εγκλωβισμένες στην καλοστημένη παγίδα της ΕΚΤ, δεν υπάρχει ένα λεπτομερές, στέρεο, πειστικό σχέδιο διαφυγής. 

Ακόμη και οι προτάσεις που διατυπώνονται από δυνάμεις εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ  χαρακτηρίζονται από γενικολογία, ασάφεια, τεχνοκρατική ανεπάρκεια, αντιφάσεις στη γεωπολιτική και γεωοικονομική τους ανάλυση. Δεν απαντούν στα ερωτήματα των απλών ανθρώπων για το πώς και πότε η ζωή τους θα επιστρέψει σε μια υποφερτή κανονικότητα.
 
Οι παρενέργειες
Τα αποτελέσματα αυτών των αρνητικών «συνεργειών» υπερβαίνει κατά πολύ τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Πρώτον,γιατί υποχώρηση στον εκβιασμό των δανειστών προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες σε αριστερές δυνάμεις στην υπόλοιπη Ευρώπη που επέδειξαν αλληλεγγύη και προσβλέπουν στις δικές τους πολιτικές επιτυχίες.

Δεύτερον,γιατί αφήνεται χώρος στις ακροδεξιές και εθνικιστικές δυνάμεις να μονοπωλήσουν την εναλλακτική λύση της «εξόδου από το ευρώ» ή τις «συντεταγμένης διάλυσης της Ευρωζώνης», με τους δικούς της επικίνδυνους όρους . Ήταν χαρακτηριστική η παρουσία της Λεπέν και του Φάραντζ στη συζήτηση της Τετάρτης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τρίτον,γιατί η υποχώρηση ενσπείρει βαθιά απογοήτευση στα λαικά στρώματα που στη μεν Ελλάδα βρέθηκαν σε πρωτοφανή ταξική συσπείρωση γύρω από το «όχι», ενώ σε πολλές ευρωπαικές χώρες βρέθηκαν σε πρωτοφανείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Ίσως υπάρχει και κάποιο όφελος απ’όλα αυτά

Οι εξελίξεις διευκολύνουν την ωρίμανση της κοινωνίας, που την τελευταία πενταετία έχει κάνει τεράστια άλματα ριζοσπαστικοποίησης.

Αλλά διευκολύνουν και τη βίαιη ωρίμανση της ίδιας της ριζοσπαστικής Αριστεράς που μπαίνει αναγκαστικά σε μια πυρετική διεργασία.Οι εξελίξεις εντός και εκτός Αριστεράς είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε ακόμη βαθύτερη αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας.

Αν το τρίτο Μνημόνιο- Eurogroup θέλοντος – μπει σε εφαρμογή μέχρι το 2018, η Ελλάδα θα έχει συμπληρώσει μια δεκαετία πρωτοφανούς προσαρμογής,θα έχει υποστεί ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό,που το ταξικό του πρόσημο θα είναι η προλεταριοποίηση και «πρεκαριοποίηση» της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ίσως αυτό αποδειχθεί καθοριστικό για τις ανατροπές και την Αριστερά του μέλλοντός μας. Ίσως, όμως αποδειχθεί το πεδίο μιας οδυνηρής και μη αναστρέψιμης ήττας της.

Εν πολλοίς , εξαρτάται από την ίδια την Αριστερά και, κυρίως, τους αριστερούς

*Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (Επί του όρους ομιλία)
Πηγή : Δρόμος της Αριστεράς

ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ

«Ο Τσίπρας έδωσε τεράστια μάχη εναντίον του πραξικοπήματος των ολιγαρχών της Ευρώπης. Και μόνο γι’ αυτό αξίζει τον σεβασμό μας». Αυτό διαβάζουμε από τα ξημερώματα της Δευτέρας στα social media και αυτό θα ακούμε για καιρό από τους θαυμαστές τού κ. Τσίπρα που θέλουν να πλύνουν με τα δάκρυα της συγκίνησής τους το μπαρουτοκαπνισμένο πρόσωπο του ηρωικού Ηγέτη.

Όμως ποιο ακριβώς είναι το κέρδος από αυτή τη νίκη της επανάστασης εναντίον των ολιγαρχών της ευρωζώνης;

Ξεκάθαρο!

Είναι 86 δισ. ευρώ που θα επιστρέψουν πάλι στους πτωχούς ολιγάρχες δανειστές μας, θα στηρίξουν τους εξαθλιωμένους Έλληνες τραπεζίτες συν κάποια ΕΣΠΑ που θα μπουν στις τσέπες των ταλαιπωρημένων ντόπιων ολιγαρχών – εργολάβων δημοσίων έργων.

Σε αντάλλαγμα, χάθηκε πλέον εντελώς το μέλλον ενός λαού και η εθνική κυριαρχία μιας χώρας, όμως έτσι είναι οι επαναστάσεις, οι μάχες και οι πόλεμοι. Το αποτέλεσμά τους έχει πολλές οπτικές γωνίες.

Τα υπόλοιπα περί του ριζοσπαστισμού τα έχουμε πει πολλές φορές.

 Ούτε καν μπορούμε να γελάσουμε με αυτό το ανέκδοτο γιατί είναι πολύ πικρό.

 Μόνο που θα πρέπει όσοι πανηγυρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θυσιάστηκε για να μάθει όλος ο κόσμος ότι η ευρωζώνη είναι ξεκάθαρα μια οικονομική και πολιτική φασιστική ένωση, να καταλάβουν ότι ο κ. Τσίπρας αυτό που έμαθε στον κόσμο είναι πως οι λαοί δεν πρέπει και δε μπορούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στους αφέντες. 

Μάθαμε και κάτι άλλο. Πως ό,τι εφιαλτικό δε μπορεί να το περάσει η Δεξιά σε ένα λαό το περνάει η «Αριστερά» με τις ψήφους της Δεξιάς και είναι βαφτισμένο «δίκαιο και φιλολαϊκό» βγαλμένο από μάχες και αγώνες.

Ο κ. Τσίπρας αποδεχόμενος την ταπείνωση του λαού που εκπροσωπεί έσπειρε την ηττοπάθεια σε κάθε λαό της Ευρώπης που σκεφτόταν να αντισταθεί στη γερμανική αυτοκρατορία.

 Είναι ένα πανευρωπαϊκό και πολύ χρήσιμο κατόρθωμα, το ομολογώ.

Όπως είναι και το να μη ντρέπεσαι να γλείφεις εκεί που έφτυνες. Δηλαδή να δέχεσαι να σε υιοθετούν ο «Ολαντρέου» και ο «καλός μαθητής της Μέρκελ», όπως αποκαλούσε τον Ρέντσι ο κ. Τσίπρας κατά τη λαμπρή προϋπηρεσία του στην επαναστατική αντιπολίτευση.

Καλοί άνθρωποι τώρα ο Ολάντ και ο Ρέντσι.

 Τόσο καλοί, όσο και οι καλοί μπάτσοι που σε παγιδεύουν μαζί με τους κακούς μπάτσους σε στημένο παιχνίδι.

Η μοίρα των λαών δε θ’ αλλάξει ποτέ γιατί πάντα θα μπαίνει μπροστά αυτός που έδωσε τα περισσότερα στ’ αφεντικά.

Ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός είναι οι εκλογές κι ελπίζω να μην το ξεχάσω ποτέ ξανά αυτό. 

[--->]

Αφού μετά από τόσο σκληρή διαπραγμάτευση πήραμε ένα τόσο σκληρό μνημόνιο,



 τι άλλο μένει;

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μετά από 16 ώρες Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός του Βελγίου tweet-αρε μόνο μια λέξη: ΣΥΜΦΩΝΙΑ
--ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ---
--ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ---
---Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ---
---ΡΑΓΔΑΊΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ---
ΠΡΕΖΑ TV

Κάγκελα στο Σύνταγμα


                                                                 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κάγκελα και ΜΑΤ στη Βουλή για τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας

 




Σταματήστε τώρα αυτή την ντροπή

Κύριοι της κυβέρνησης,

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.
Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Πρόκειται για μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ

ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ από την διαπραγμάτευση-παρωδία.

Να μην επιτρέψουμε τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει την δύναμη να σταθεί στα πόδια του, κόντρα σε εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους.

Μέχρι στιγμής υπογράφουν:

Νίκος Μπογιόπουλος

Θύμιος Καλαμούκης

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Δάνης Παπαβασιλείου

Πόπη Χριστοδουλίδου

Δημήτρης Μυλάκας

Χριστόφορος Ζαραλίκος

Άρης Χατζηστεφάνου

Πιτσιρίκος

The Three Mooges

(Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες που συμφωνούν με αυτή την προτροπή, να διαδώσουν το κείμενο. Όσοι φίλοι το επιθυμούν, μπορούν να ανεβάσουν το κείμενο στη σελίδα τους στο Facebook, στο μπλογκ τους ή το σάιτ τους και να προσθέσουν το όνομά τους. Ευχαριστούμε.)

*Update: Δημιουργήθηκε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών εδώ: secure.avaaz.org/en/petition/Greek_Government_Prime_Minister_Mr_Tsipras_Stop_now_that_shame/?spVxFdb

Ότι και να υπογράψετε ΔΕΝ πρόκειται-δεν θα μπορέσετε να το εφαρμόσετε

Αλλο αίμα δεν θα βρείτε  να ρουφήξετε (-ουν).

Θα το διαπιστώσετε (-ουν) αμέσως μετά. 


ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟY "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA #dimopsifisma #Greferendum

Ξενύχτησαν ... έβγαλαν τις γραβάτες ... και κάνουν "πραξικόπημα"


 Ακόμα συνεχίζουν ... με διακοπές για να πάνε σε "θάλαμο βασανιστηρίων" .. να αποφασίσουν ανεφάρμοστα, ανήθικα, αντιδημοκρατικά, αντιευρωπαικά, μέτρα.
 Καταπατώντας τον χάρτη ανθρωπίνων δικαιώματων, το Σύνταγμα, το (όποιο) Ευρωπαικό κεκτημένο,την ίδια την λογική.
 Υποχρεώνουν την Ελλάδα σε αποφάσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν και δεν θα εφαρμοστούν.
 Δεν υπολογίζουν τον Ελληνικό λαό και την αποφασιστηκότητά του.
 Αγνοούν τη στάση του στο δημοψήφισμα.
 Αδιαφορούν για τα δεινά και την καταστροφή που πέντε χρόνια που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό.
 Νομίζουν ότι τρομοκρατούν, όμως χαλυβδώνουν την πίστη και την απόφαση για αντίσταση.
 Αντίσταση σε ένα πραξικόπημα.

Α.Στ. 

[--->]

Der Spiegel: Κατάλογος με φρικαλεότητες τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivMbOVJ96hSG4PbVEfSEsYW_ObVDYfSzd_cGe10k849fJoQJEKo-1wfDSIbhPmaXqwErAym4FQObiznF2faOPddC4YyzQUr0ytFUQAlh39AIs7VaD_UhgwT3ddUKUS9Ki6QF22XX5zFUOF/s1600/index.jpg


«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη: -Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων .

Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ . Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης.

Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας.

 Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 .

Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel. «Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων,όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει.

 Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: «To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα».
 
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

[--->]
«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη: -Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων . Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ . Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης . Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας. Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 . Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel. «Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων,όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει. Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: «To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα». Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα:
«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη: -Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων . Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ . Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης . Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας. Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 . Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel. «Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων,όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει. Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: «To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα». Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα:
Der Spiegel: Κατάλογος με φρικαλεότητες τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup by pap-net · Ιουλίου 12, 2015 spiegel-ellada-660_1_0«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη: -Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων . Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ . Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης . Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας. Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 . Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel. «Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων,όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει. Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: «To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα». Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα:
Der Spiegel: Κατάλογος με φρικαλεότητες τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup by pap-net · Ιουλίου 12, 2015 spiegel-ellada-660_1_0«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη: -Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων . Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ . Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης . Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας. Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 . Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel. «Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων,όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει. Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: «To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα». Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα: