Μεγάλη ανάγκη για υλική υποστήριξη στους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

Photo published for Μεγάλη ανάγκη για υλική υποστήριξη στους πρόσφυγες στο Πεδίον του...

CK2oxXyUYAArm5x

Γάλλοι αγρότες μπλοκάρουν τους δρόμους προς Ισπανία και Γερμανία


                                   

Γάλλοι αγρότες έχουν μπλοκάρει τους δρόμους από την Ισπανία και τη Γερμανία και δεν επιτρέπουν  να εισέλθουν στη χώρα τα  ξένα προϊόντα, διαμαρτυρόμενοι για την πτώση της τιμής των τροφίμων, που τους έχει οδηγήσει στο χείλος της χρεοκοπίας.

«Θα αφήνουμε τα αυτοκίνητα και όλα όσα  έρχονται από τη Γαλλία να περνάνε», , δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Σάντερ, ο πρόεδρος του τοπικού υποκαταστήματος της ισχυρής αγροτικής Ένωσης FDSEA, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από χίλιοι εργάτες γης συμμετέχουν στα οδοφράγματα.

Η γαλλική  κυβέρνηση την Τετάρτη ανακοίνωσε  μια δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης ύψους € 600.000.000 σε φορολογικές ελαφρύνσεις και εγγυήσεις δανείων, αλλά  αυτό ελάχιστα συνέβαλε στο να σταματήσουν οι ταραχές.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ... κανένα  από αυτά δεν παίρνει υπόψη τη στρέβλωση του ανταγωνισμού» με τους αγρότες άλλων χωρών, δήλωσε ο Σάντερς, προσθέτοντας ότι οι γάλλοι αγρότες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος εργασίας και στάνταρντ  ποιότητας.
Ένας συνδυασμός παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών, η επιβράδυνση της κινεζικής  ζήτησης  και το ρωσικό εμπάργκο στα δυτικά προϊόντα  για το θέμα της  Ουκρανίας, έχει ωθήσει τις τιμές προς τα κάτω για προϊόντα όπως το βοδινό, το  χοιρινό κρέας και το γάλα.

Το Παρίσι εκτιμά ότι περίπου το 10 τοις εκατό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη Γαλλία - περίπου 22.000 επιχειρήσεις - βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης, με συνολικά χρέη 1,0 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ένα όμορφο κούρδικο τραγούδι : Delalê (ο αγαπημένος μου)

 


Ο αγαπημένος μου έρχεται από την άλλη μεριά της πόλης
Με το τουφέκι στον ώμο
Αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο γι αυτό που αγωνίζεται

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η οργή έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με συνοδό την ελπίδα. Η οργή, με συνοδούς την αγανάκτηση και την απογοήτευση, μπορεί να τον στείλει από εκεί που ήρθε. Η χειρότερη υπηρεσία της κυβέρνησης προς τη χώρα και τον εαυτό της είναι ότι έκαψε το καλύτερο χαρτί που είχε στη διάθεσή της: Την ελπίδα, την εμπιστοσύνη για ένα καλύτερο αύριο. Η κυβέρνηση και πολλοί στην Ευρώπη κατηγορούν το Βερολίνο ότι καταπατάει το θεσμικό θεμέλιο της ΕΕ, τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα. Ε! το ίδιο ακριβώς δεν έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;

Ο κόσμος, με την εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται τον αγώνα τον καλό, απόδειξε ότι ήταν διατεθειμένος να κάνει υπομονή και θυσίες. Μετά το δημοψήφισμα και το Μνημόνιο η σχέση της κυβέρνησης με τον κόσμο έχει αλλοιωθεί, δεν είναι πια σχέση συναγωνιστών, άσχετα από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα. Με το δημοψήφισμα/Μνημόνιο η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες.


Η υπογραφή του Μνημονίου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, δεν είναι στροφή πολιτικής, δεν είναι μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η συνεπής εφαρμογή, η κατάληξη και το αποκορύφωμα της ιδεοληπτικής αντίληψης της Ανανεωτικής Αριστεράς περί Ευρώπης.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΤΕΡΑΤΟΙΚΑ»…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 
του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*  

Έπειτα από τη δοκιμασία δύο ψηφοφοριών στη βουλή για τις δυο πρώτες δόσεις προαπαιτούμενων του τρίτου Μνημονίου, στις οποίες επιβεβαιώθηκε το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταδώσει κλίμα επιστροφής σε μια κάποια «κανονικότητα». Η οποία περιλαμβάνει την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη σύνταξη του νέου Μνημονίου με το πλήρες τριετές χρονοδιάγραμμα προαπαιτούμενων και το νέο δάνειο των 86 (;) δισ. ευρώ, με στόχο την ολοκλήρωσή μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Πλην όμως, ούτε καν αυτή η ανώμαλη «κανονικότητα» είναι δεδομένη.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε τον «θάνατο» της τρόικα, εμφανίζεται τώρα να εκλιπαρεί την επιστροφή της στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό με τη μορφή πια «κουαρτέτου», αφού δίπλα στους παλιούς γνώριμους (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προστίθεται ο ESM, προς τον οποίο απευθύνεται τυπικά το αίτημα νέου δανεισμού μετά Μνημονίου. Η τρόικα επιστρέφει λοιπόν ως τετραμερής ή «τερατόικα», αλλά δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς. Η κυβέρνηση βιάστηκε να προαναγγείλει έναρξη των διαπραγματεύσεων από χθες Παρασκευή, η Κομισιόν όμως την «άδειασε», ανακοινώνοντας επιστροφή τις «προσεχείς μέρες».