Παραίτηση 5 μελών της ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: “Tο μνημόνιο μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο των δανειστών”




κείμενο, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Εύα Ανδρονικίδη, Πόπη Βαρδάκη, Δημήτρης Γουρνιανάκης, Κλειώ Δερμιτζάκη, Μιχαέλα Ρεμεδιάκη, όλοι μέλη της ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ που παραιτήθηκαν μετά τη συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία αναφέρονται τα εξής:

” Υπάρχει κι άλλος δρόμος πέρα από τα μνημόνια και την ταπείνωση
Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Τα μνημόνια κυβερνούν ξανά την κοινωνία, ο λαός σέρνεται στην εξαθλίωση, η χώρα δένεται χειροπόδαρα.

Το κοινοβούλιο απαξιώνεται και μετατρέπεται σε παράρτημα των “θεσμών” θυμίζοντας την σκοτεινή περίοδο της μνημονιακής πενταετίας. Η τρόικα (κουαρτέτο πλέον) ξανακάνει κατάληψη στα υπουργεία, το Σύνταγμα παραβιάζεται κατ’ εξακολούθηση αφού δεν γίνεται σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το ΟΧΙ του λαού μας. Την ίδια στιγμή, και παρά την όποια συνθηκολόγηση, διαφαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα το ενδεχόμενο ενός Grexit με τους όρους των δανειστών και με το λαό και την χώρα στραγγαλισμένους από τα προαπαιτούμενα και τις συμφωνίες.

Η χρεοκοπία, όμως, που ζούμε δεν είναι μόνο οικονομική. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα χρεοκόπησαν και όλες οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περί ενός “έντιμου συμβιβασμού” και μιας “αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας”.

Βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας